ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי (ציפור אהבה)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
daniel5545
ביצה
ביצה

תוכי (ציפור אהבה)

שליחה על ידי daniel5545 »

היי קוראים לי דניאל.

יש לי ציפור אהבה שהוא היה פעם פראי וקניתי אותו בחנות גזרו לו את הכנפיים והפכתי אותו להאכלת יד.
כשקניתי אותו אמרו לי בחנות שהוא בן חודשיים , ולא ממש האמנתי .. כי היה כלוב ענקי ובוא המון תוכים וכמעט מאותו סוג
אז לפי הספירה שלי הוא עכשיו בן שנה בערך .
אני גם לא בטוח אם זה זכר או נקבה כי קניתי שניים ואז אחד החזרתי לחנות.
אז יש לי כמה שאלות:

איך אני יכול לדעת מה המין שלו
איזה משחקים אפשר לשחק איתו
איזה אוכל מומלץ להביא לו אני מביא לו בדרך כלל גרעינים קטנים ועוד כל מיני גרגרים כאלו.. אני קונה אותם בחנות חיות הכוונה שלי היא אם יש איזשהו אוכל עם ויטמינים וכאלו דברים
ואיך לעשות לו מקלחת??? אני מנסה לעשות לו מקלחת אני לוקח רשת שם אותו בפנים ושופך מעליו לאט לאט מים אני בטוח שזאת לא הדרך הנכונה כי שמעתי שיש מתקן שבוא הוא מתקלח לבד
ואיך אפשר לדעת אם הוא שמח? לפי מה שהבנתי כשהוא פותח כנפיים או שהוא מקפיץ את הראש למטה ולמעלה .

אני יודע שאלו שאלות שהייתי צריך לשאול כשקניתי אותו אבל עד עכשיו עם השיטות האלה הוא בריא ברוך ה'

אז תודה לעוזרים..
קבצים מצורפים
fr_6_size880.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי (ציפור אהבה)

שליחה על ידי eli_lea »

היי דניאל וברוך הבא,

ראשית בציפורי אהבה קשה מאוד לדעת את המין אם בכלל. לכן, כדי לדעת את מינו של הציפור יש לבצע בדיקת מין. הבדיקה נעשית ע"י לקיחת טיפת דם על פד סטרילי ושליחתו למעבדה. בדיקת מין אפשר לעשות גם ע"י תלישת 2-3 נוצות מהחזה של התוכי הכנסתן לשקית סטרילית ושליחתן למעבדה. אפשר לבצע את הבדיקה אצל וטרינר המתמחה בתוכים ובעלי כנף.בשבי בדרך כלל מגדלים את הציפורי אהבה בלהקות והם מסתדרים לזוגות על פי בחירתם.
כשמגדלים תוכי או ציפור בודדת אין ממש משמעות במין מאחר ואיננו מתכוונים להרבות אותם.

אם הציפור שלך ממש חברותית אתה יכול לאלף אותה לביצוע פקודות. לציפור או לתוכי זה יחשב כמשחק. בפורום אילוף ישנם טיפים והוראות אילוף:
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם --

לציפורי אהבה התזונה צריכה להיות כך:
במידה והתזונה מבוססת על זרעים אז תערובת זרעים מגוונת ומתאימה, ירקות, פירות, השרייה ותוספת סידן.
לנסות להגיע לכך שהציפור תאכל שליש תערובת זרעים שליש ירקות ופירות ושליש השרייה.

המזון הטוב ביותר לתוכים וציפורים זהו מזון שנקרא כופתיות, הכופתיות מכילות את כל אבות המזון כך שהתוכי מקבל את כל הויטמינים
והתזונה שלו כמעט מלאה. בנוסף לכופתיות ממליץ לתת גם ירק, פרי, תערובת זרעים ותוספת סידן, אבל הבסיס ( כ 75%) צריך להיות מבוסס על הכופתיות.

מקלחת לתוכים קרא בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/%D7%9E%D7%A7%D7% ... 7%9D/story

מזון לתוכים:
http://www.tukinfo.com/category/parrots ... 7%95%D7%9F

בהצלחה.
daniel5545
ביצה
ביצה

תודה רבה ! :)
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

הוא ניראה כהכלאה מעורב עים פרסונטה או פישר
daniel5545
ביצה
ביצה

בחנות אמרו לי ציפור אהבה :)
אני לא מבין בסוגים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה לא ממש משנה לך, אם הוא טוב כתוכי מוחתם וחביב כמו שהוא נראה זה לא משנה. לעיתים יש בעיה כשמחברים בין סוגי ציפורי אהבה שונים והגוזלים הבוקעים אינם מסוגלים להתרבות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”