ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גאקו בן שנה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

c_igal
ביצה
ביצה

גאקו בן שנה

שליחה על ידי c_igal »

היי חברים יש לי גאקו בן שנה
אני ישמח להמלצות לאוכל נכון וכמה פעמים ביום בקיצור הכול
גם המלצה על כלוב נכון להיום יש לי A11 התוכי גדל בדירה ולא בבית פרטי
בנוסף חסר לו סידן הוא מפרק קוביה גדולה ביום אחד
היי יש לי גאקו בן שנה אני ישמח ליעוץ בעניין אוכל
איזה כלוב עדיף
התוכי בן שנה טרם מדבר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גאקו בן שנה

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

מה התוכי אכל עד היום?

תזונת התוכי צריכה להיות מבוססת באופן חד משמעי על כופתיות.
כ75% מהמנה היומית של התוכי צריכה להיות מבוססת על כופתיות באיכות טובה ושאר ה 25% צריכים להתחלק בין:
1.תערובת זרעים איכותית לתוכי גדולים שמכילה מגוון גדול של זרעים.
2.תערובת השרייה/הנבטה.
3.ירק ופרי.
4.תוספת סידן.

על מנת להביא את התוכי למצב שבו הוא אוכל את המנה היומית המומלצת של הכופתיות אנ י ממליץ לא לתת תוספות במהלך היום, תוספות
ינתנו רק בערב כך שלתוכי לא תהיה אפשרות בחירת מזון במהלך היום.

למה כופתיות ולא תערובת זרעים כבסיס.
כופתיות מכילות את כל אבות המזון להם התוכי זקוק, עדיין ניתנים תוספות משתי בחינות, האחת למלא חוסרים במידה ויווצרו, והשנייה כדי שפר את הרגשת התוכי נםשית ע"י מגוון מזונות.
בעצם כל כופתיה שהתוכי יכניס לפה תכיל את הערכים התזונתיים להם התוכי זקוק בכמות נכונה ומחושבת, לעומת זאת כאשר אנו מגישים תערובות זרעים התוכי לא מקבל מהן את כל הנדרש מאחר וחלק ניכר מהתוכים יבררו את הזרעים האהובים עליהם ולא יאכלו מגוון רחב או מגוון נכון של זרעים שיאפשר להם לקבל את כל אבות המזון הנדרשים.

לגבי סידן, פירוק קוביות הסידן לא מעידים תמיד על כך שלתוכי חוסר סידן, לעיתים קרובות מדובר בשיעמום נטו ומתוך רצון לשחק.
חוסר בסידן יכול להיות בעייתי אך גם כמות סידן גדולה מידי יכולה לגרום לבעייה.
עוד דבר שקשור לסידן, כדי שהסידן ייספג בגוף יש צורך לחשוף את התוכי לשמש. 10-15 דקות יכולים להספיק.

בעיקרון זו תזונה נכונה ומאוזנת. תוכי שיאכל כך יהיה מסודר מבחינת הערכים התזונתיים להם הוא זקוק.

לגבי הכלוב,
ישנו פתגם ששגור בפי כל מגדל שאומר "גדול יותר טוב יותר" וזה נכון, אבל לעיתים צריך להסתפק בפחות, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת מקום בבית. כלוב A11 הוא כלוב נוח ובסך הכל לא רע מבחינת גודלו כך שאין לך סיבה להחליפו אלא אם אתה מעוניין לשפר את איכות חייו של התוכי.

בהצלחה.
c_igal
ביצה
ביצה

שליחה על ידי c_igal »

התוכי אכל עד היום כופתיות קצת והרבה גרעינים

לתוכי יש משחקים שהוא מפרק אותם תוך יום אחד כאלה מצלצלים

אני ישמח לפרט לי איזה פרי ?
האים יש אפשרות לבצע טריד אין על הכלוב A11 משהו קצת יותר נוח כי רוב היום הוא בכלוב
רוצה שיהיה לנו נוח יותר
איזה כלוב עדיף
התוכי בן שנה טרם מדבר
סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שגיא5 »

מזכיר לי את הקוניור שהיה לי.הרגילו אותו רק לגרעינים וגם הוא נראה ככה מתי שקיבלתי אותו.אחרי שהעברתי אותו לאכול כמו שאלי כתב מי שמכר לי אותו לא הכיר את התכוי חחח אצלי כולם אוכלים ככה כמו הסנגלים וכמו השאר.על הכלוב הייתי הולך על הכי גדול שאפשר.
על הדיבור צריך לעבוד הרבה אם התוכי לא מדבר
c_igal
ביצה
ביצה

שליחה על ידי c_igal »

תודה שגיא
איזה כלוב עדיף
התוכי בן שנה טרם מדבר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צעצועים צריכים להיות מותאמים בחוזקם לתוכי, זה שהתוכי מתעסק ומפרק צעצועים זה מעולה אבל נסה למצוא לו צעצועים מעץ קשיח
יותר כך שיחזיקו יותר זמן, מעבר לזה החלף לו צעצוע כל מספר ימים , עשה מין סבב כזה כדי שהתוכי לא ישתעמם מצעצוע אחד ויתרגל אליו.

התוכי צריך לאכול בדיוק הפוך, יותר כופתיות ומעט מהתוספות שציינתי במהלך השבוע.
מרכיבי מזון לתוכי בקישור הבא:

מרכיבי מזון לתוכים.
סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שגיא5 »

תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

סירטון המדגים הכנת השרייה/הנבטה

http://www.tukinfo.com/1208/story
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אתייחס לנושא שלא הספקתי להתייחס אליו מקודם וזה נושא הדיבור....
יש מי שחושב שהתוכי זה יצור ששומע ומחקה ומעבר לזה אין צורך בטקטיקה מיוחדת. ישנם ש"יטחנו " את המוח של התוכי עם דיסק שחוזר על עצמו או עם רדיו דולק בכל שעות היום שכשהם לא נמצאים בבית. אני יכול להגיע למי שעושה זאת שזה ממש לא עוזר, מש לא מפתח את כושר הדיבור של התוכי.
אפשר לראות ובמיוחד מי שמגדל גוזלים שיש לגוזלים קולות "מובנים" קולות שהם משמיעים מבלי שהם שמעו אותם, קולות של תוכים. אני למשל מדגיר את הביצים ומאכיל מגיל בדיעה, כך שהגוזלים בעצם רואים בנו בי ובלאה הורים, אנחנו לא מצייצים ולא משמיעים קולות של תוכי אבל עדיין לגוזלים יש את הקלות שלהם שמביעים שימחה, פחד, אהבה ואפילו קולות קריאה.
אבל, כדי לגרום לתוכי לחקות את הקולות שלנו צריך שלקולות שאנחנו מנסים ללמד את התוכי תהיה משמעות עבורו.
אני למשל שתמש במילה "בוא" לגוזלים שאני מאכיל כמין מילת מפתח, אני קורא לכל גוזל וגוזל לבוא אלי לאכול, לבוא אליכדי למשש עם המקור את הידיים וכו'. אני גם קורא לתוכי לבוא לאכול במילה "בוא" התוכי מבין את משמעות המילה מאחר ואני אור אותה בהקשר למשהו שאני עושה. יש לי גוזל עכשיו בן חודשיים וחצי שאומר בבירור "בוא" . הוא אומר את המילה כי הוא רוצה שאני אבין אותו וזה חשוב לו, הוא רוצה לצאת אלי ומבין שהמילה "בוא " מקרבת ביננו, שהמילה בואיוצרת קשר ומאפשרת לו לאכול מהמזרק וכן הלאה.

מתוך זה בעצם צריך להבין שכדי שהתוכי ירצה לדבר בשפתנו הוא צריך גירויים שונים, הוא צריך הקשר למילה, הוא צריך לרצות.
לכן, צריך לדבר אבל תוך כדי לעשות. למשל, מביאים לתוכי אוכל ושמים בקופסה להגיד לו "אוכל" או כל מילה שתבחרו.
כשאני מביא אוכל למיקה היא אומרת "יש לך אוכל"? כשהיא שומעת את הכלי עם התערובת זרעים האהובה עלךיה היא אומרת "רוצה גרעין" כי תמיד כשהבאתי לה את האוכל אמרתי לה "רוצה גרעין" היום היא יודעת לבקש ממני ואומרת "רוצה גרעין" ומאושרת שאני מבין אותה.

צירפתי סירטון של גוזל שלי שאומר "בוא". שימו לב שהוא מנסה להעביר לי ע"י תנועות הגוף שלו שהוא מעוניין לצאת, מטפס על הסורגים ודוחף את הדלת, אבל אני לא ממהר לפתוח לו וגורם לו לומר "בוא" .

סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

וואי בן חודשיים וחצי ואומר בוא ?? וואו ...
אבל לא רואים את הסרטון ..
יש מסך שחור שכתוב עליו "חלה תקלה במערכת , אנא נסו שוב במועד מאוחר יותר "
למה זה ככה ?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”