ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עדכון לגבי המוסטאש וכמה שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

adimazda10
ביצה
ביצה

עדכון לגבי המוסטאש וכמה שאלות

שליחה על ידי adimazda10 »

אז המוסטאש נמצא אצלי כבר שבוע והתחיל להתרגל אלינו אבל יש כמה שאלות

1.שהוא למעלה על הכלוב הוא מדי פעם עף לרצפה..השאלה אם אפשר קצת להשאיר אותו כדי שיכיר ויתעניין או מיד להרים אותו לראש הכלוב ולא להתייחס מספר דקות?

2.התוכי התחיל לצייץ היום ונשמע שהוא גם מחקה את הבכי של הגורה שלנו מה הדרך הכי יעילה להתחיל ללמד אותו לדבר?

3.מדי פעם שאני ניגש אליו הוא עושה תנועה עם הראש של לנשוך את האצבע במהירות אני בטוח שהוא לא ינשך אבל אם הוא באמת ינשך יהיה לי אינסטיניקט להוזיז ויכול להיות שהוא יפול לי מהיד כי הוא יהיה תפוס באצבע איך אפשר למנוע ממנו לעשות את התנועה הזאת?? (כשאני בא עם גרעין הוא עסוק בו ועולה ליד בלי בעיה בכלל)

4.איך יודעים מתי מתחלפות לו הנוצות?

5.איפה הכי מומלץ לקבע את המוט שיוף?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עדכון לגבי המוסטאש וכמה שאלות

שליחה על ידי eli_lea »

8611 כתב:1.שהוא למעלה על הכלוב הוא מדי פעם עף לרצפה..השאלה אם אפשר קצת להשאיר אותו כדי שיכיר ויתעניין או מיד להרים אותו לראש הכלוב ולא להתייחס מספר דקות?
השאלה איזה מסר אתה רוצה להעביר לתוכי, האם אתה מעוניין שהוא ירד שוב ושוב לריצפה או שאתה מנסה למנוע זאת.
אם אתה מנסה למנוע זאת החזר אותו לכלוב מיד מבלי לתקשר עימו. אם אין לך בעייה שהוא יסתובב תצטרך להשגיח עליו בצורה טובה שלא יפגע.
8611 כתב: 2.התוכי התחיל לצייץ היום ונשמע שהוא גם מחקה את הבכי של הגורה שלנו מה הדרך הכי יעילה להתחיל ללמד אותו לדבר?
הדרך הכי יעילה ללמד את התוכי לדבר ולחקות קולות דיבור זה לדבר אליו מוקדם והרבה ככל שניתן. אנחנו מדברים אל הגוזלים שלנו מרגע שהם בוקעים מהביצה, לא מעט גוזלים כבר מתחילים לדבר בגיל חודשיים וחצי שלושה.
דבר אל התוכי כל הזמן, שתף אותו בדברים שאתה עושה, אם אתה מוסיף אוכל , מים, רוצה שיעלה, שיצא, קרא בשמו הרבה וכו'.
8611 כתב:3.מדי פעם שאני ניגש אליו הוא עושה תנועה עם הראש של לנשוך את האצבע במהירות אני בטוח שהוא לא ינשך אבל אם הוא באמת ינשך יהיה לי אינסטיניקט להוזיז ויכול להיות שהוא יפול לי מהיד כי הוא יהיה תפוס באצבע איך אפשר למנוע ממנו לעשות את התנועה הזאת?? (כשאני בא עם גרעין הוא עסוק בו ועולה ליד בלי בעיה בכלל)
מצאת את השיטה לבד. השיטה נקראת הסחת הדעת. אתה מסיח את דעתו של התוכי מהיד המושטת ע"י כך שאתה מסמן לו ביד השנייה או מראה לו מאכל שהוא אוהב.
שים לך בקירבת מקום צלוחית עם גרעינים והשתמש בהם כצ'ופר, התוכי עולה ליד, תוך כדי שהתוכי עולה אמור לו "עלה" תן לו את הצ'ופר שהשתמשת בו להסיח את דעתו ושבח אותו, למשל "תוכי טוב". תגיד את התשבוחות בשימחה שהוא ירגיש שאתה שמח וירצה לעשות את הפעולה שוב ושוב.
בהמשך התוכי כבר לא יושיט את הראש לנשוך.
8611 כתב: 4.איך יודעים מתי מתחלפות לו הנוצות?
תוכים מחליפים את הנוצות לאורך כל השנה, בדרך כלל ההחלפה מאוד איטית, כאשר יש החלפת נוצות עונתית המאסה של הנוצותץ גדלה, אפשר לראות נוצות מכל הסוגים, נוצות תעופה, נוצות כסות, נוצות זנב ועוד. במקביל אפשר לראות צמיחה של נוצות חדשות שחלקן לא נפתחו עדיין והן קשות בתוך גליל דמוי פלסטיק שנקרא קרטין. מזכיק גם קשית דקה.
8611 כתב:.איפה הכי מומלץ לקבע את המוט שיוף?
מוט השיוף צריך להיות המוט הגבוה בכלוב. התוכי תמיד ישאף לעמוד על מקל העמידה הגבוה ולכן ישתמש במקל השיוף. צריך לשים לב כשמקבעים את המקל שהוא לא יהיה צמוד מידי לגג הכלוב כך שהתוכי יצטרך להתכופף ולא יוכל לעמוד זקוף, צריך למקם את המקל כך שכשהתוכי מלשלש הוא לא ילשלש לכלי האוכל .
adimazda10
ביצה
ביצה

אלי תודה רבה על התגובה המהירה אבל לגבי שאלה 3 הוא לא יתרגל במשך הזמן לעלות רק עם הצ'ופר ?
או יותר נכון לא יתרגל לזה שבשביל לעלות הוא חייב קודם את הגרעין כי אחרת הוא יעשה את התנועה של לנשוך?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא, ראשית הוא כבר לא ישתמש במקור כדי לדחות אותך כי העלייה ליד תהפוך עבורו כחוויה, בהמשך הוא כבר יעלה ללא צ'ופר ויהיה מספיק שתשבח אותו בהתלהבות. ככל שתתרגל איתו יותר ויותר עלייה ליד כך זה יהפוך לתוכי טבעי יותר.
adimazda10
ביצה
ביצה

אוקיי ובשאלה 1 להכניס א=אותו לכלוב ולא להתייחס או לשים למעלה על המוט ולא להתייחס??
ובשאלה של המוט יש איזה אפשרות לשים את מוט השיוף כמוט העליון מעל הכלובואת המקל להכניס לבפנים שיהיה עוד מקל בפנים כי הוא מנסה להתגרד ולשייף על המוט עץ שלמעלה? (צריך למצוא קומבינה שיתפס אבל)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין צורך להחזירו לכלוב, החזר אותו למקום ממנו הא עף.

את מוט השיוף שמים בדרך כלל בתוך הכלוב מאחר ומחוץ לכלוב התוכי עומד בדרך כלל על מקל העמידה שמגיע עם הכלוב. מוט השיוף יחסית די קצר ויגביל את התוכי בתנועה מחוץ לכלוב.
תמקם את המוט בכלוב בחלק העליון במקום בו התוכי עומד וישן.
adimazda10
ביצה
ביצה

הוא ממש משגע אותי..כל כמה דקות עף למטה אני מפחד שהוא יקבל מכה ממש חזקה ואני עושה מה שאתה אומר לשים אותו בזרה למעלה הוא לא מפסייק
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין מה לעשות, ניתן לסגור אותו בכלוב אם התעופה כלפי הריצפה נמשכת שוב ושוב ולאחר מכן לשחררו שוב.
ככל שהתוכי יתבגר והזמן יעבור התדירות תפחת.
adimazda10
ביצה
ביצה

נראה לי שהוא התחרפן..עשיתי כמו שאמרתם וביומיים האחרונים לא שמתי לו כלום חוץ מכופתיות אבל הערב זה השיא..הוא עומד בתחתית הכלוב וכשאני מוציא אותו הוא עף אז החלטתי לנסות לתת לו קצת גרעינים..איך שהוא ראה אותם הוא קיבל סיבוב ומה שרצה זה רק אותם..לא חשוב לו על היד או לא העיקר הגרעינים וכשנגמרו הגרעינים ביד הוא התחיל לתת ביסונים קטנים ביד..כשאני מחזיר אותו לכלוב הוא צורח ורוצה גרעינים ועומד בתחתית הכלוב..מה לעשות? לסבול קצת את ההתנהגות הזאת או להביא לו גרעינים ושירגע?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

במהלך היום הוא אוכל מהכופתיות? הוא מלשלש במהלך היום? אתה אומר שהמגדל אמר שהתוכי אוכל כופתיות ונראה שהתוכי
אוכל או אכל רק גרעינים אצל המגדל.
לגבי ההמשך, השאלה מה אתה רוצה? לתוכי הרבה יותר בריא לאכול כופתיות מאשר גרעינים ותערובת זרעים. גרעינים זה לא מזון
עליו התוכי יכול לחיות הרבה ובצורה טובה.
לכן אני ממליץ להמשיך ולהעביר אותו לכופתיות. כמובן שבהתחלה הוא יתלהב בכל פעם שתביא לו גרעינים אבל תנסה להשתמש בהם כצ'ופר.
בינתיים תמשיך לתת לו בערב מעט תערובת זרעים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”