ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום,
יש לי זוג ג'אקו ולא כל כך ביררתי לגבי בדיקות מין אבל אולי בקרוב אעשה זאת
רציתי לדעת אבל אם אפשר לדעת שהם זכר ונקבה על פי התנהגות, למשל אם הם מחזרים אחד עם השלי
אתמול ראיתי שהם מאכילים אחד את השני ולפי מה שאמור להיות הזכר מאכיל את הנקבה ולפי המעקב שלי אכן זה היה כך
זה יכול להגיד על כך שהם אכן זוג זכר ונקבה?
אגב אם הם מחזרים כך זה אומר שהם יתרבו עוד מעט?
תודה על העזרה
היי רז,
בוא אני אספר לך סיפור. יש מגדל מאוד מוכר שלא אזכיר את שמו ללא אישורו כמובן. יום אחד אני פוגש אותו באיזה אירוע
והוא מספר לי על זוג ג'אקו שהוא רכש לפני יותר מחצי שנה. הוא עשה בדיקות מין ועכשיו הוא הולך להחזיר אותם, בתייוך של אדם נוטף שיעזור לו לקבל את הכסף. בקיצור הסיפור הוא שהבחור הלך לרכוש זוג ג'אקו "עובד" לידו מתא ההטלה הוציאו גוזל "של הזוג" ואת הזוג נתנו לו.
חצי שנה הוא צופה בהם במצלמות ולא רואה כלום ביניהם כל אחד יותר במקום אחר בכלוב.
לבסוף הוא החליט לעשות בדיקת מין, התוצאות הגיעו והראו שמדובר ב..שני זכרים , אל תשכח שהוציאו לו גוזל מהתא הטלה של הזוג...
והבחור הזה מגדל ג'אקואים שנים. וכולם חכמים, וכולם יודעים בלי בדיקה מה זכר ומה נקבה, עד שנופלים.
כשאתה קונה זוג לריבוי אתה עושה זאת במטרה לקבל תוצאות וגוזלים.
לכן, בריאות התוכים מאוד חשובה כדי שהגוזלים שתקבל לא יהיו נשאים של מחלות ולא תוכל למכור אותם, אלא אם אתה הופך לחסר מצפון |( כמו שלא חסרים אנשים כאלה בארץ).
בנוסף אתה צריך לעשות בדיקות מין, יתכן מאוד שמדובר אצלך בזוג, אבל עד שלא ראית ביצים פוריות אתה לא יכול לדעת בוודאות ללא בדיקה
ולכן תמשיך לחכות ויתכן שזה יהיה לשווא.
לכן, ההמלצה שלי היא לא לסמוך על המגדלים הדגולים שיודעים הכל ( לכן הסיפור) תסמוך על עצמך, זהו כספך וזהו הזמן שלך.
תוכל לענות לי לפחות על השאלות
הבנתי את מהות הסיפור ואמרתי שכנראה אעשה להם בדיקות בקרוב
רציתי לדעת אם אכן בגלל שהם מאכילים אחד את השני (הזכר את הנקבה) זה אומר שאכן הם אמורים להיות זוג זכר ונקבה?
ובנושא השאלה הבא, אחרי האכלות אמור להיות זיווגים ואז הטלה? כאילו זה אומר שהם מפתחים קשר להתרבות?
שוב תודה על העזרה
בדרך כלל כשזוג מאכיל זה את זו זה מתפתח לכיוון ריבוי, לעומת זאת ישנם גם בני אותו מין שיאכילו זה את זה.
אתה קנית את הזוג עם ביצים ( מקוה שביצים של הנקבה שלך) וסביר להניח שיש לך נקבה.
שוב, הכל השערות. ואני לא טוב בהשערות. כדי לדעת אם יש זוג עושים בדיקה פשוטה מאוד.