אני מודאגת!
שקשוקה שלי, אקלקטוסית יפהייפיה וחיננית בת שנה וחודשיים (בקעה בינואר 2013) מתחילה לגלות סימני תוקפנות שלא אופיינים לה.
זה התחיל מזה שהיא התחילה לרדת עצמאית מהכלוב ולשוטט בבית. בהתחלה שמחתי כי חשבתי שזו הסקרנות שלה (היא נורא סקרנית!) שמניעה אותה, אבל שמתי לב שאחרי שהיא סרקה את כל הבית היא התבייתה על איזו פינה ניסתרת מאחורי הפסנתר. ממש מעין "כוך" קטן כזה. מאז היא כל הזמן רצה לשם, וכשהיא מגיעה היא מתנפחת עם הנוצות ולפעמים מתופפת קצת עם הרגליים. וזהו.
כשאני באה לקחת אותה היא "דוחפת" את היד שלי ממנה עם המקור ומתרחקת בהפגנתיות. זה מאוד לא אופייני לשוקה שלי שבדר"כ ממש מחכה לי עם רגל מורמת כדי שאקח אותה להיות איתי כמה שיותר.
אם אני מחזירה אותה בכל זאת לכלוב היא מתרגזת ומפנה אליי את הגב עד שאני מתרחקת ורצה שוב לפינה שהיא מצאה.
עליית מדרגה הגיעה היום כשהיא ממש נשכה (!!!) אותי. חזק. נשארו לי סימנים!! וזה ממש כאב.
שוקה גם כשהיא תוקפת בחיים לא הכאיבה לי. לא הכאב הוא העניין, אלא השינוי בהתנהגות.
אני יודעת שאקלקטוסיות נהיות הורמונליות בגיל ההתבגרות שלהן (ששמעתי שמגיע בגיל שנתיים- שלוש), ומרגיש לי שעוד מוקדם לה כל העניין ההורמונאלי עכשיו...
הצילו!!!
מה זה?!
איפה הנסיכה היפה שלי ?
אשמח לעיצות ייעוץ או תמיכה!