ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שקשוקה מתבגרת?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שקשוקה מתבגרת?

שליחה על ידי yonit »

שלום לכל חברי הפורום,
אני מודאגת!

שקשוקה שלי, אקלקטוסית יפהייפיה וחיננית בת שנה וחודשיים (בקעה בינואר 2013) מתחילה לגלות סימני תוקפנות שלא אופיינים לה.
זה התחיל מזה שהיא התחילה לרדת עצמאית מהכלוב ולשוטט בבית. בהתחלה שמחתי כי חשבתי שזו הסקרנות שלה (היא נורא סקרנית!) שמניעה אותה, אבל שמתי לב שאחרי שהיא סרקה את כל הבית היא התבייתה על איזו פינה ניסתרת מאחורי הפסנתר. ממש מעין "כוך" קטן כזה. מאז היא כל הזמן רצה לשם, וכשהיא מגיעה היא מתנפחת עם הנוצות ולפעמים מתופפת קצת עם הרגליים. וזהו.
כשאני באה לקחת אותה היא "דוחפת" את היד שלי ממנה עם המקור ומתרחקת בהפגנתיות. זה מאוד לא אופייני לשוקה שלי שבדר"כ ממש מחכה לי עם רגל מורמת כדי שאקח אותה להיות איתי כמה שיותר.
אם אני מחזירה אותה בכל זאת לכלוב היא מתרגזת ומפנה אליי את הגב עד שאני מתרחקת ורצה שוב לפינה שהיא מצאה.
עליית מדרגה הגיעה היום כשהיא ממש נשכה (!!!) אותי. חזק. נשארו לי סימנים!! וזה ממש כאב.
שוקה גם כשהיא תוקפת בחיים לא הכאיבה לי. לא הכאב הוא העניין, אלא השינוי בהתנהגות.
אני יודעת שאקלקטוסיות נהיות הורמונליות בגיל ההתבגרות שלהן (ששמעתי שמגיע בגיל שנתיים- שלוש), ומרגיש לי שעוד מוקדם לה כל העניין ההורמונאלי עכשיו...
הצילו!!!
מה זה?!
איפה הנסיכה היפה שלי ? :(

אשמח לעיצות ייעוץ או תמיכה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שקשוקה מתבגרת?

שליחה על ידי eli_lea »

בעיות בגרות מגיעות לרוב לאחר שנתץיים שנתץיים וחצי. זה תלוי בסוג האקלקטוס, ישנם מספר תת ימין שהם קטנים יותר הבגרות
בגיל מוקדם יותר. עדיין גיל שנה וקצת זה מוקדם.
הפינה הנסתרת ששקשוקה מצאה הינה בדיוק כמו שהגדרת אותה, פינת מסתור שיכולה במקרים מסויימים לשרת את התוכי להטלת ביצים.
מקום שמחליף את תא ההטלה. ראשית כדאי למנוע ממנה לנכס לה מקומות מסתור ולהרגיש כלפי המקום תחושת טריטוריה כמו שקורה עכשיו.
את יכולה לחסום את המקום בצורה כלשהיא או למנוע ממנה להסתובב על הריצפה.
האם ההתנהגות התוקפנים מתרחשת גם כשהיא בתוך הכלוב או על הכלוב?
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

תודה על המענה !
ביצים? כבר????
שוקה לא כ"כ תוקפנית על הכלוב, לא כמו שהיא כשהיא בפינה ההיא.
יש לה לפעמים מעין "אטרפים" כאלו שהיא מסתובבת חסרת מנוחה ועצבנית ואז אם מתקרבים אז היא משמיעה נהמה נקטנה כזו של אזהרה
אבל היא מבהירה שזה לא הזמן להתקרב ואני נותנת לה להרגע וזה חולף.
זה לא פיזי, היא לא תוקפת ממש חזק.
אתמול היא תקפה אותי חזק.
אבל האטרף על הכלוב קורה פעם באף פעם... וזה גם קורה לצ'ופצ'יק לפעמים. אני מניחה שפשוט יש להם מצבי רוח כמו שיש לבני אדם לפעמים..

לגבי תתי הזן, אני לא יודעת בוודאות מה התת זן של שקשוקה,
אבל היא בהחלט לא קטנה בגודל הפיזי שלה, אפילו הייתי מגדירה אותה עגלולית, חסונה וגדולה.
לעומת צ'ופצ'יק היא אמנם נראית קטנה, אבל זה כי צ'ופצ'יק הוא דינוזאור... גם כגוזל הוא היה הכי בולט גבוהה ורחב מכל השאר... בגלל זה קראנו לו צ'ופצ'יק. הוא בלט החוצה חחחחתמונה

אחסום את הפינה בינתיים ונראה אם יהיו התפתחויות.
תודה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מניסיון אני יכול להגיד לך שאת צודקת בנוגע לשינויים במצב הרוח של התוכים, לעיתים נראה שללא סיבה נראית לעין התוכים מחליטים להיות אנטי, לא לשתף פעולה ואפילו לנסות ולדחות ניסיונות שלנו להתקרב אליהם ע"י תקיפה. אני גם יכול להגיד לך שלפתע התקופה הזאת חולפת כלא הייתה והתוכים שבים להיות חמודים ונינוחים.
לא מאמין שמדובר במציאת מקום להטלה, זה מאוד מוקדם.זה נראה כמו מציאת מקום שקט ונסתר עליו היא שומרת בקנאות כדי שלא ינסו
לקחת לה אותו. מבחינתה הניסיון שלך להוציא אותה או ל"פלוש" למקום הצדיק תקיפה. אני לאיודע האם התקיפה הגיע לאחר ששקשוקה ניסתה להעביר לך מסר של "אל תתקרבי" אליו לא כל כך שמת לב. אבל זה מה שקורה בדרך כלל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”