דף 1 מתוך 1

טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 14:30
על ידי yonit
היי כולם.
אני כותבת לשם שינוי לא כדי להתייעץ, אלא כדי לייעץ מנסיון מאוד כאוב שרכשתי הבוקר.

שקשוקה המהממת שלי כבר גדולה, מחוברתת היטב וקשורה אליי מאוד ואני אליה.
לפני תקופה היא השילה נוצות והצמיחה נוצות חדשות, זה נורא מרגש לראות את זה כי הילדה גודלת. הנוצות החדשות יפהייפיות. אבל זה שגרתי אצל אקלקטוסית בגיל שנה ולא ייחסתי לזה כל חשיבות מיוחדת (טעות מס' 1!).

הבוקר, כמו כל בוקר שבת, יצאתי לשתות את הקפה שלי בגינה יחד עם שוקה על הכתף (טעות מס' 2 !!). זו לא פעם ראשונה, היא מכירה את הגינה והיא תמיד עליי ואנחנו מקשקשות יחד ולומדות מילים וסופגות שמש והכל בסדר ורגיל.

לפתע, באופן לא צפוי וללא כל הכנה מראש, הקטנה שלי פרשה כנפיים וזינקה לשמיים.

אני אדלג מעט על השוק וההלם והבילבול והחרדה שאחזו בי, אני לא יכולה לעוף, והיא כן !!! הילדה עפה (עפה ממש טוב, אני חייבת לציין. לא ידעתי שהיא יודעת לעוף ככה, הרי הכנפיים שלה קצוצות ! לכאורה..) ממש גבוה וכיוונה את עצמה שמאלה וימינה למעלה ולמטה... הלב שלי הפסיק לפעום.
בעלי זינק ראשון, לקח לי רגע להתעשת ויצאתי אחריו. רדפנו אחריה.

היא נחתה על גג של בית, המומה והסתכלה עלינו מלמעלה. קראנו לה - וכלום. שלפתי גרעין- וכלום ! סביר שהיא הייתה בהלם בעצמה. היא כ"כ קטנה וכ"כ חסרת אונים ואיך נגיע לגג ואיך נחזיר אותה הבייתה ואיך איך לעזאזל איך זה קרה לי !! זה מהדברים שקוראים עליהם ולא קורים לי. חוסר אונים זו תחושה נוראית.

שוקה החליטה לצאת לסיבוב נוסף בשכונה והריצה אותנו אחריה עוד קצת (מה קצת... התעמלות של שנה עשיתי היום). כמה מחשבות נוראיות על כמה סיטואציות מהגרועות ביותר שהסיפור הזה יכול להיגמר בהן עברו לי בראש... דברים איומים. איזה חוסר אחריות מצידי. הרי ידעתי שצומחות לה נוצות חדשות. ואיך יצאתי איתה ככה לגינה. ואם היא תתרחק מידיי? אסור לי לאבד קשר עין אבל היא עפה כ"כ טוב... וכ"כ גבוה והאמת שמפתיע הרי היא אף פעם לא עפה לפני כן כאלה מרחקים... !
היא המשיכה לעוף עד שהיא שברה שמאלה לאחת הגינות של אחד השכנים (הממש רחוקים) ונחתה שם על איזה שיח נמוך.

איזה מזל.
הרבה יותר מזל משכל. חוסר שכל מוחלט.
בחיים לא הייתי סולחת לעצמי אם לא היינו מצליחים למצוא אותה.

החזרנו את שוקה הבייתה בשלום, הרגענו אתה וגם את עצמנו אבל זה לא מפסיק להציק המצפון והאשמה והחוסר אחריות.
כמובן שקצצנו לה גם את הנוצות היפות שגדלו לה ווידאנו שהיא לא יכולה לעוף עכשיו.
לא יוצאת איתה לגינה עוד.

אני משתפת את זה פה כי זה קרה לי ואני לא רוצה שזה ייקרה לאף אחד.
זה נורא.
רק המחשבה הקטנה הזאת של הסיכוי לא לראות אותה שוב, לא לשמוע אותה שוב זו מחשבה כואבת מידיי בשביל לחשוב אותה יותר משנייה.

חבר'ה גם אם החיברות מצויין, גם אם אתם סומכים על התוכי שלכם שאוהב אותכם- זה לא קשור. הם בעלי חיים ולא תמיד נבין את זה. בחיי שאין לי מושג מה גרם לה לזנק אבל עם עובדות לא מתווכחים! היא זינקה. והיא מחוברתת בטירוף.
תקפידו ליקצוץ נוצות, תשמרו על היצורים המקסימים שלכם שאף אחד לא יחווה את הדקות הניצחיות שחוויתי הבוקר.

לגמרה לגמרה למדתי את הלקח שלי.

שבוע טוב לכולם !

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 16:17
על ידי eli_lea
קודם כל תודה על השיתוף, לא תמיד קל לשתף על בריחת התוכי
.
כשזה נגמר בצורה טובה אז אפשר לנשום מעט לרווחה לאחר שההלם והדאגה עוברים מעט, כשזה נגמר
כמו שזה נגמר לרוב באיבוד התוכי האהוב זה משהו שמקנן בלב ללא הפסקה.
אני יכול להזדהות איתך בכל מילה ומילה שכתבת מאחר ולי ברח גוזל בדיוק בשלבי
הגמילה שלו האחרונים ואפשר להגיד שהטראומה הכי גדולה היא בידיעה שהוא עלול להיטרף בגלל רשלנות שלנו.
מאז אני מטיף לגזירת נוצות ללא הפסקה, לא תמיד זה מועיל ולצערי אני מקבל לא מעט דיווחים על תוכים שעפו ולא חזרו וחבל.
הסיפור שלך בא שוב לחדד לקוראים את הקריאה לגזור נוצות בזמן, לתוכי זה לא כואב והוא הרבה יותר בטוח גם בבית וגם מחוצה
לו אם יוצאים איתו.

אני מצרף לך את הסיפור שלי, בסופו של דבר הגוזל נשאר אצלנו עד היום.
אגב, באתר אחר שכבר נתבע על גניבת מידע והפרת זכויות יוצרים לקחו את הסיפור האישי שלי והפכו אותו לסיפור שלהם.
זה אחד הדברים המרגיזים, כנראה שעוד תביעה ותשלום קנס של כמה עשרות אלפי שקלים תעזור לאדם הזה לרענן את זיכרונו
בקשר לגניבת מידע וזכויות יוצרים.

הקישור לסיפור המקורי שלי ואני בטוח שלרבים אחרים יש סיפורים דומים:
פרי פלייט

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 16:43
על ידי yonit
היי אלי, תודה על התמיכה.
קראתי גם את הסיפור שלך.
א- אתה כותב ממש טוב !
ב- לא ייאמן כמה דמעות יכולות לרדת ביום אחד...
ג- לגמרה הזדהיתי.

מלא מזל יש לנו,
ועכשיו ללא ספק אני חכמה יותר.

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 17:09
על ידי eli_lea
תודה, אני שמח בשבילך שכך זה נגמר, אני גם מאמין שהלחץ של התוכי לאחר המעופה אינו פחות מהלחץ שחווה המגדל.
מאחל לך ולבני ביתך הנאה מרובה בגידול והטיפול בשקשוקה. תמונה

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 20:54
על ידי aliav56
שקשוקה או לא שקשוקה ההרגשה אותה הרגשה .אני מגדל זברות פינק וזה בסך הכל ציפור קטנה.

אבל כשבורחת או מתה לי 1 כזאת אני שבוע שלם חושב עליה והמחשבות לא מפסיקות להציק.

ולכן עושה כמיטב יכולתי לשמור עליהם קל וחומר תוכים שהם יותר גדולים וחברותיים צריך לשמור.

משמח לשמוע על סוף כזה שהוא טוב .

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 21:17
על ידי מאור79
סוף סוף אני שומע סוף טוב ולא רעתמונה שיהיה לך בהצלחה איתה

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 21:25
על ידי תוכיהו
מסתכן בכך שארגיז מספר חברים בדף, אבל בדיוק הסיבה שאני לא מגדל תוכים מוחתמים, מחוברתים וכד', אלא מסתפק בגידולם בלהקה ונהנה מקולותיהם והתנהגותם.
תוכי הוא עוף להקה ולכן תמיד יחפש חברותא מתאימה לו (ולא, אנחנו לא חברים שלהם) וכשהוא שומע קריאה של תוכי אחר, אפילו לא מאותו מין, זה עלול לגרום לו לרצות ולברר מי בעל הקול ומכאן "בריחה".
אני יכול לומר זאת בוודאות כי לכלוב התוכים שלי, המכיל בעיקר פרסונטות, כבר הגיעו פעמיים תוכונים ומספר ציפורי אהבה. ודווקא התוכונים מוכיחים את השערתי, כי הם מוכנים להסתכן עם ציפורי אהבה, שהן מאד טריטוריאליות, ורק לא להיות לבד....
עצם העובדה שצריך לגזור להם נוצות תעופה בכדי לשמור על "נאמנותם", מוכיחה שזאת לא הדרך לנהוג בהם.
אבל זאת דעתי...

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 22:04
על ידי eli_lea
מה שאתה אומר אפשר להגיד על כל בעל חיים, על כלב שמעוניין לחפש נקבה והולך לאיבוד מאחר והוא לא קשור וכו'.
בסופו של דבר כשמדברים על תוכים שגדלים כתוכים מוחתמים ולא תוכים או ציפורים שבקעו בטבע אין בעייה בכך שהם יחיו איתנו
ולא עם בני מינם, הם רואים בנו את הלהקה שלהם ואת בני הזוג שלהם.
למה הם עפים? כי זה אינסטינקט שטבוע בהם. רוב רובם של התוכים שעפים אינם בורחים מהמגדלים או מהבית, הם עפים כי זו הדרך שהם מכירים ומגיבים לה בשעת לחץ פחד או בהלה. לאאחר מכן הם כבר לא מצליחים למצוא את הדרך חזרה.

העוול היחידי באחזקת בעל כנף זה העוול שנעה לבעלי כנף שניצודו בטבע. כמובן שאיני מדבר על בעלי כנף פגועים מהטבע שסוגרים אותם למתן טיפול אלא מדבר על בעלי כנף שניצודים ומושמים בכלובים להנאת המגדלים.

אין סיבה להתרגז מכך שאתה מביע את דעתך וזה לגיטימי להביע את דעתך. מי שמתרגז מכך ויש לו מה להגיד יכול לומר את דעתו בצורה מכובדת ומתורבתת. יש מגוון דעות בנושא הגידול של התוכים ומגדלים שונים פועלים בדרכים שונות, לכל אחד דעה משלו וצריך לכבד את כולם.

Re: טיפשה וברת מזל שכמותי. משל של שבת בבוקר

נשלח: 05 אפריל 2014 23:29
על ידי yonit
תודה לכל המגיבים.
זה נורא מעודד לקרוא את התגובות, וכל עידוד מחזק אותי היום!
אכן סוף טוב היה לי הרבה מזל.

לגבי עניין הלהקה והאחזקה בשבי- שקשוקה בקעה בשבי.
היא לא מכירה משהו אחר ואם לא הייתי לוקחת אותה מישהו אחר היה וכך או כך החיים שלה ושל כל תוכי שבוקע בצורה הזו מיועד לכך.
בטבע היא לא הייתה שורדת (אחת המחשבות המלחיצות ביותר שליוו אותי היום).
זה נכון שאני לא באמת הלהקה שלה, אני לא תוכי. מתוך המחשבה גם על זה הבאתי את צ'ופצ'יק. הם שניים והם מקשקשים ביניהם וכולנו משפחה גדולה ושמחה.
אני רוצה להאמין שאני מספקת להם חיים טובים, תנאים טובים, חברות, אהבה שעשוע וחום.
ברור לי שהם לא ב"טבע" שלהם (כמו כל חיה מבוייתת אחרת, כמו שאלי ציין) אבל גם ברור לי שאעשה הכל שיהייה להם טוב במסגרת המגבלות האנושיות שלי (הלוואי ויכלתי לצאת איתם לתעופה פעם בכמה זמן...).

היופי בלגדל חיית מחמד, כל חיית מחמד שהיא זה הרגע שבו אתה מקבל אהבה חזרה.
זה בגלל שהחיה שלך בעצם אומרת לך שטוב לה איתך.
זה שהיא קוראת לי מקצה הכלוב ומרימה את הרגל איך שאני מתקרבת כדי שאקח אותה, זה שהיא חוזרת אחרי הצלילים שאני עושה בהתלהבות, זה ועוד מליון הדברים הקטנטנים האלה שמרגיעים אותי שטוב לה איתי.

מכאן, באמת כל אחד ודרכו שלו ואני לא כועסת על עמדו שונות משלי. אני מכבדת אותן,
ומקווה שיכבדו גם את שלי :)

שבוע טוב !!