טוב, נראה שאני מתמכר לנושא וממש מתחשק לי לשדרג את הכלובים.
יש לי כלוב אחד עם 9 תוכונים, זוג דוגר. כלוב נוסף עם 3 דררות.
אני מתלבט האם לבנות כלובים גבוהים עם דלת כניסה שאוכל לעמוד בפנים או כלובים על רגליים עם מגש בתחתית.
מצד אחד הרבה יותר קל לטפל בכלובים שאפשר לעמוד בפנים בלי חשש, מצד שני - כמעט תמיד החצי התחתון של הכלוב לא מנוצל על ידי התוכים, הוא מצריך רצפת בטון והתחזוקה הרבה יותר קשה מכלוב עם מגש.
אשמח לעצתכם המקצועית.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התייעצות - כלובים
מנהל: מפקחים
Re: התייעצות - כלובים
יש פלוסים ומינוסים כמו כל דבר אחר בבניית ווליר או בבניית כלובי רבייה.
הטיפול בכלובי ריבוי אורך יותר זמן ויותר קשה, אתה צריך לנקות באופן פרטני כל מגש ולהחליף מזון ומים בכל כלוב.
לעומת זאת בווליר הניקוי קל יותר במיוחד כשמדובר בריצפת בטון הניתנת לשטיפה והחלפת המזון היא כללית.
החסרונות בווליר זה שאינך יכל לשלוט בחיבור הזוגות, לעיתים גם זוגות מתנכלים זה לזה ויש מלחמות על תאי ההטלה, הזוגות עסוקים בשכניהם יותר מאשר זוגות שחיים ביחד בכלובי ריבוי נפרדים.
אני אישית בעד לגדל כל סוג בנפרד, בשלב מסויים בווליר תהיה מוגבל לסוג תוכים מסויים וןלא תוכל להוסיף סוגים שונים מאחר והם לא
יסתדרו יחדיו.
לדעתי בניית כלוב גדול שאליו אפשר להיכנס עם דלת ראשית כאשר בתוכו ישנה חלוקה לכלובים כל פי סוגי התוכים יכולה להיות מצויינת.
כדאי לבנות את הכלוב מרשת קשיחה מאותה סיבה שבעתיד אם תרצה תוכל לשכן בתוכו סוגים גדולים יותר.
בהצלחה.
הטיפול בכלובי ריבוי אורך יותר זמן ויותר קשה, אתה צריך לנקות באופן פרטני כל מגש ולהחליף מזון ומים בכל כלוב.
לעומת זאת בווליר הניקוי קל יותר במיוחד כשמדובר בריצפת בטון הניתנת לשטיפה והחלפת המזון היא כללית.
החסרונות בווליר זה שאינך יכל לשלוט בחיבור הזוגות, לעיתים גם זוגות מתנכלים זה לזה ויש מלחמות על תאי ההטלה, הזוגות עסוקים בשכניהם יותר מאשר זוגות שחיים ביחד בכלובי ריבוי נפרדים.
אני אישית בעד לגדל כל סוג בנפרד, בשלב מסויים בווליר תהיה מוגבל לסוג תוכים מסויים וןלא תוכל להוסיף סוגים שונים מאחר והם לא
יסתדרו יחדיו.
לדעתי בניית כלוב גדול שאליו אפשר להיכנס עם דלת ראשית כאשר בתוכו ישנה חלוקה לכלובים כל פי סוגי התוכים יכולה להיות מצויינת.
כדאי לבנות את הכלוב מרשת קשיחה מאותה סיבה שבעתיד אם תרצה תוכל לשכן בתוכו סוגים גדולים יותר.
בהצלחה.
Re: התייעצות - כלובים
כרגיל, המון תודה!
נרכוש את הציוד ובחול המועד נצא לדרך.
חג שמח לכולם..
נרכוש את הציוד ובחול המועד נצא לדרך.
חג שמח לכולם..