ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
היי
לפני כחודש הבאנו לורי קשת בן חצי שנה, הוא תוכי חמוד, מאוד פעיל ואוהב לשחק.
כמה שאלות לגבי חינוך והתנהגות:
1 איזה צ׳ופר אפשר לתת לו בשביל לחנך אותו?הוא לא אוהב גרעינים אגוזים וכד׳, אוכל רק את הדייסה של לורים וקצת תפוח, מנדרינה ואגס.
ניסיתי לתת לו גמבה גזר וקולורבי הוא לא התלהב כל כך... יש עוד משהו שאני יכולה להציע לו? יש מקלות דבש מיוחדים ללורי ואם כן איפה אפשר להשיג אותם?
2 הכלוב שלו עומד בסלון (סלון ומטבח מחוברים) וכל פעם שפותחים ברז או מתעסקים בשקיות במטבח הוא מתחיל לצרוח. יש דרך להרגיל אותו לצלילים האלה? אגב כשאני לוקחת אותו להתקלח הוא יושב על הכתף ובזמן שהכלי מתמלא הוא ממש מתרגש מהרעש של מים ותמיד יורד לברז לשחק.
3 לפעמים הוא נכנס להתקף זעם מוזר.. הוא זז במהירות מצד לצד מנופף בכנפיים צורח, מתהפך והרבה פעמים נושך את הרגליים שלו תוך כדי הצרחות, וכל זה עד שלפעמים הוא אפילו נופל מהכלוב. חשוב להדגיש שאין לו כלום על הרגל, זה קורה כמעט כל יום לפעמים כמה פעמים ביום, בדרך כלל כשהוא בכלוב אבל היום הוא עשה את זה כשהחזקתי אותו.
4 כשאני לוקחת אותו לידיים הוא הולך לאזורים בהם העור חשוף ומתחיל לנשוך נשיכות עדינות ( כמו שהוא עושה כשהוא מנקה את הנוצות שלו)
הוא מתחיל מאוד בעדינות אבל לפעמים פתאום נושך יחסית חזק, אני יודעת שהוא עושה את זה בלי כוונה, כשהוא רוצה לנשוך הוא פשוט נושך (וזה הרבה יותר כואב) למה הוא עושה את זה? איך אפשר להפסיק את זה?
וזהו.. חוץ מזה הוא תוכי מאוד חברותי ולא נושך בדרך כלל אלא אם כן הוא נבהל או כשמנקים לו את הכלוב.
לארי בירד (התוכי) הוא התוכי הראשון שאני מגדלת ואם יש עצות נוספות בכללי או לגבי לורים בפרט אני אשמח לשמוע תודה!!!
1.כמו שאת יודעת התזונה של הלורים שונה משל התוכים והמזון שלם יותר נוזלי ומתמקד בפירות וירקות, לכן תוכלי להשתמש במזון שאהוב עליו מאוד כצ'ופר, נסי לבודד את המזון האהוב עליו מהמזון היום יומי שאת נותנת לתוכי וכך הוא יראה בקבלת המזון האהוב עליו צ'ופר.
את יכולה להשתמש בירקות ופירות בשלים כגון : פפאיה, מלון, מנגו, אגס, תפוח, בטטה, גזר, ברוקולי, תפוז, אפרסק, בננה, אבטיח, אפרסק, מנגו, דובדבן, אגס, ענבים ועוד. לדוגמה, אפשר לקחת ענב ולחתוך אותו לקוביות, אפילו להראותלתוכי שחותכים לקוביות כדי שיתרגש ( במידה והוא מאוד אוהב) ולהשתמש בחלקים הקטנים כצ'ופר. כך אפשר לתת לו ענב אחד מספר פעמים ויצור עימו תקשורת מצויינת ואף תירגול. מקלות הדבש מכילים זרעים ... אפשר לוותר ללורי על מקלות הדבש. אגב בקיץ את יכולה לנסות ולהקפיא לו נקטרים שונים עלמקל ולתלות לו בכלוב.
2.הרצון לקבל תשומת לב וההתרגשות המלווה גורמת לתוכים להשמיע את קולם בחוזקה, לנו זה נשמע צורם לעיתים קרובות אבל זוהי דרך התקשורת שלהם . בטבע הם ישמשו בקולם כדי לאתר את להקתם ולהעביר מסרים מרחקים. גם בשבי מבחינתם זוהי דרך טובה להעביר מסרים.
חלק ניכר מהמגדלים יגיבו לצעקות ולצרחות ובכך יצרו סוג של תקשורת עם התוכי. פשוט ידרבנו אותו להשתמש בקולו כדי לתקשר איתם.
כאשר התוכי צורח ואומרים לו "מה קרה חמוד"? או שעונים לו בכעס " וואי תשתוק" הוא מקבל את מבוקשו. הוא הצליח בעצם ע"י הצרחות והקולות הגבוהים להסב את תשומת ליבכם אליו. לא מענייו אותו במיוחד הטון או הכוונה, מעניין אותו שהוא יצר סוג של תקשורת.
בפעמים הבאות כשהו יצרח ולא תענו לו או תגיבו הוא יצרח חזק יותר, הוא יהיה בטוח שלא שומעים אותו.
השיטה הטובה ביותר זה להתעלם לחלוטין מצרחות וצעקות, בהתחלה זה נראה כאילו זה לא עובד, לעיתים קרובות נשברים, ואם לא המגדל עצמו אז בני הבית, אבל אם כולם מאוחדים התוכי מתחיל להבין שהצעקות והצרחות לא נושאות פרי. להיפך , כאשר בהמשך גיעים אליו רק כשהוא שקט ומשבחים אותו הוא מתחיל להבין שיש אפשרות לתקשר גם אחרת. זה כמובן לא מונע לחלוטין את הרעש, מן הסתם מדובר בתוכי, אבל אפשר ןליצור מצב שבו אפשר לחיות עם הרעש והוא נסבל.
3.בטח ראית כלב שרודף אחר הזנב שלו, רץ הלוך ושוב במהירות, מתגלגל בדשא וכו'. גם התוכי מוציא אנרגיות בצורה כזאת. זו גם דרך משחק והתמודדות עבורו עם אתגרים מסויימים, אפשר לראות תוכים שרבים ומכים את הצעצועים שתלויים להם בכלוב, נתלים הפוך בסורגי הכלוב ותוקפים את הצעצוע המתנדנד. בין זוגות בטבע ובשבי ישנם לא מעט חיכוכים ומרדפים וצעקות ונשיכות, אפילו כחלק מהחיזור עצמו.
אגב, גם כאן הייתי מציע לא להתייחס ולעודד, מדברים שעלולים במהלך הזמן להפוך להרגל רע פשוט להתעלם. להגיד טוב, הוא משתולל, הוא צועק, אני=חנו מתעלמים, לאחר שירגע ויעברו מספר דקות ( כדי שלא ישייך את ההגעה לצעקות) אנו נגיע ורק אז ניצור עימו קשר.
4. השיטה הטובה ביותר להפסיק את "הטיפול" בעור זה להבהיר לתוכי שזה לא נעים, כשהתוכי עושה זאת אפשר לנער את היד מעט על מנת שהתוכי יאבד את שיוי המשקל מעט. שימי לב שלא להגזים ולגרום לתוכי ליפול, תנודה קלה מטה תגרום לתוכי לנסות ולשמור על שיווי המשקל שלו ולהפסיק עם היד. אבל, גם כאן כשי שהתוכי יבין חייבים להיות עקביים, כשהתוכי מוריד את הראש וכמעט נוגע לגרום לו לאיבוד שיווי משקל. חשוב שלא לעשות זאת כשהתוכי לא מתכוון לגעת העור. התוכי ילמד לקשר שהגע שלו בעור מלווה באיבוד שיווי המשקל והוא ימנע מכך.
לורים הם תוכים שובבים , פעילים ומתוקים, בין היתר צרחנים ומעט נשכנים, כמו רוב התוכים, אם לומדים כיצד להתמודד איתם בצורה נכונה אפשר להנות מחברתם.
תודה על התגובות
אני אנסה את השיטות שנתתתם לי.
לגבי ה״טיפול״ בעור- ניסיתי להרעיד אותו וזה לא עוזר, עד שאני לא מורידה אותו ממני הוא לא מפסיק, בכלל בימים האחרונים זה כל מה שמעניין אותו... לפני זה הוא היה משחק,יושב על הכתף, מתהפך על הגב ומבקש שאלטף לו ת׳בטן והצוואר ועכשיו הוא עסוק בלחפש עור חשוף ולטפל בו.
יש דרך אחרת ללמד אותו שזה לא נעים?
אני לא שמה לו כלי בכלוב כי תוך שניה הוא יתמלא בצואה אבל אני ממלא לו כלי 2-3 סמ מים שמה אותו על הרצפה ליד הכלוב והוא נכנס להתקלח לבד. האמת שהוא קצת מלחיץ אותי במקלחת.. לפעמים הוא מכניס את הראש מתחת למים ומטעטש אחרי זה או מתהפך בתוך הקערה על הגב ולא מצליח לקום בלי שאני אעזור לו. אגב זה בסדר שהוא יוצא מהמקלחת כשהוא רטוב לגמרי? אני מקלחת אותו פעם בשבוע זה מספיק?
תודה על העזרה!!
8667 כתב:לגבי ה״טיפול״ בעור- ניסיתי להרעיד אותו וזה לא עוזר, עד שאני לא מורידה אותו ממני הוא לא מפסיק, בכלל בימים האחרונים זה כל מה שמעניין אותו... לפני זה הוא היה משחק,יושב על הכתף, מתהפך על הגב ומבקש שאלטף לו ת׳בטן והצוואר ועכשיו הוא עסוק בלחפש עור חשוף ולטפל בו.
יש דרך אחרת ללמד אותו שזה לא נעים?
נשמע שהוא שובב רציני, נסי לגמול אותו ע"י כך שתכסי את היד, יתכן שלאחר תקופה האובססיה לטיפול בעור יעבור לו לבד.
לגבי המקלחת, חמוד ביותר, בטח מצחיק לראות אותו, אפשר לשים לו כלי שטוח יותר ופחות עמוק, למשל משהו כמו מחבת.
אין בעיה שהוא יוצא מהמקלחת רטוב, הם מסתדרים די טוב ולא קר להם.
לאפשר מקלחת פעם עד פעמיים בשבוע זה מצויין.
כן הוא מאוד משעשע
שמתי לו כלי שטוח ופחות עמוק זה די עזר..התחלתי לקחת אותו יותר למקלחת מרוב שהוא מצחיק וגם הא ממש נהנה מזה אז למה לא..
יש לי עוד כמה שאלות
הוא אצלינו כמעט חודשיים קנינו אותו מחבר של המשפחה שהוא בעלים של חוות תוכים גדולה, אני די סומכת עליו וגם התוכי נראה בריא ומאוד פעיל, לא עשו לו בדיקות דם. השאלה היא אם בכל זאת מומלץ לקחת אותו לוטרינר (העדפתי לא לקחת אותו כי אני מפחדת שידבק שם באיזו מחלה מציפור אחרת אבל אם זה נחוץ אני אקח)
אני יודעת שלורי לא מדברים כל כך טוב, בכל זאת אני רוצה לנסות. יש אותיות/מילים/הברות מסויימות שיותר קל להם לבטא?
הוא מאוד חכם ואוהב לתקשר-אם אני אומרת לו אמאמאם תפוח הוא הולך לאכול תפוח, אמאמאם דייסה הוא הולך לאכול דייסה, תוך פחות משבוע לימדתי אותו להתפנות כשאני מבקשת, עכשיו הוא מתפנה כל פעם שמישהו עובר ליד הכלוב בתקווה שירימו אותו אז הבנה יש לו,עכשיו, איך גורמים לו לדבר?
בריאות התוכי.
המצב בחוות בארץהינו מצב שכמעט ואינו ניתן לשליטה כלשהיא, לא של בעל החווה ולא של העובדים במקום. רוב רובן של החוות עוסקות במסחר, כלומר רוכשים תוכים וגוזלים ממקורות שונים ומוכרים הלאה. כך נוצר מצב שבו הרוכשים ( בעלי החוות) אין יכולת ללשלוט על מצבת הבריאותי של התוכים שנמצאים בחווה. העברת מחלות מתבצעת באויר דרך חלקיקי אבק נוצות, בכלי האוכל של התוכים ובמגע פיזי. העברת מחלות מתבצעת גם ע"י מבקרים שמגיעים לחוות ובאים במגע עם התוכים שנמצאים בחווה. לדוגמא, אדם שמגדל בביתו מספר תוכים שחלקם חולים מגיע לחווה ונוגע בתוכים שנמצאים שם, העברת המחלות יכולה להתבצע ע"י מגע בידיים או בבגדים.
גם בחוות בהן מבוצעות בדיקות בריאות אין אפשרות לוודא חד משמעית שבתקופה של בין הבדיקות למכירת התוכי לא חלה הידבקות של התוכי.
מצד שני כמו שאמרת גם אצל וטרינר אפשר להידבק במחלה אם קודם לכן ביקר במקום תוכי חולה.
האפשרויות הן כאלה:
1. לקחת את התוכי ולבצע בדיקות מקיפות.
2. לא לקחת את התוכי כל זמן שהכל תקין, במידה והוא יגלה סימפטומים של מחלה או שינוי בהתנהגות אז לקחתו לוטרינר.
מוצרים שונים את יכולה לרכוש בתוכישופס עם הנחות לחברי האתר.