ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
יש לי גוזל שביום שבת יהיה בן חמישה שבועות הוא מסוג דררה.
אני מאכיל אותו 5 פעמים ביום זה בסדר או להוריד ל4 האכלות?
מתי אני אוכל להתחיל לגמול אותו?
איך גומלים גוזל?
באיזה גיל בערך הוא יהיה בגודל מקסימלי?(נאמר לי שבגיל ארבעה חודשים)
באיזה גיל אפשר להעביר אותו לכלוב?
באיזה גילאים אני מוריד את כמות האכלות ל4 פעמים ביום מתי ל3 פעמים ביום מתי לפעמיים ביום ומתי לפעם אחת ביום?
האם גם בגיל חמישה שבועות עוד יש סיכון שיהיה לו פיסוק?כרגע אין לו בכלל פיסוק הוא נראה בריא וחזק. מה יכול להיווצר מפיסוק?
ואם יש לכם טיפים כללים אני אשמח לשמוע במוצ''ש אעלה תמונות שלו לפורום.
אני מאכיל אותו בערך 8 מ''ל(עד שהזפק שלו מתמלא בצורה יפה זאת אומרת שהוא שוקל בסביבות 80 גרם)
כתוב על האריזה 75% מים ו25% אבקה אז כך אני מכין את הדייסה.
תמונות אעלה במוצאי החג כי אני לא מתעסק בכל הפלאפונים האלה ואחי שומר שבת/חג אז הוא יעזור לי להעלות תמונות במוצאי החג או מחר.
אתה יכול לענות לי על השאלות גם בלי תמונות בבקשה? אני פשוט לא בטוח שהוא יעזור לי היום כי יש ממונה היום וזה...
בנוסף אם הוא גדל אצלי מגיל שבועיים ואני משקיע זמן רב בגידולו אני יכול לא לגזור לו את הכנפיים? ואם לא אז מתי הוא הזמן הטוב ביותר לגזירת הכנפיים בפעם הראשונה(קראתי שאם גוזרים לתוכי את כנפי התעופה לפני שעף בפעם הראשונה אז הוא לא יודע מה זה לעוף כי לעולם לא עשה זאת וזה פחות מפריע לו שיש לו כנפיים גזורות מתוכי שידע בעבר מה זה לעוף)
לא הבנתי, אתה קובע כמה הוא שוקל לפי כמות האוכל שהוא אוכל או לפי שקילה שאתה שוקל אותו?
75% מים ו 25% אבקה זה אומר 1:3. בחלק ניכר מהאבקות מדברים על 1:2.5 ואפילו פחות. איזו אבקה יש לך? איזו חברה?
מאכילים גוזל לפי ריקון הזפק ולא לפי תאריכים.
אם הגוזל שוקל 80 גרם ( לשקול לא לשער) והוא אוכל בסביבות 8ML כאשר היחס הוא 1:3 או 1:2.5 וכשאתה מגיע לתת לו את הארוחה הבאה הזפק ריק אז זה בסדר. לי נראה שזה לא כך ולא בכל פעם שאתה מגיע להאכיל הזפק ריק. אם אתה מאכיל 5 ארוחות ביום, כלומר כל 4 שעות בערך ארוחה, האם התוכי מעכל את כל האוכל והוא ריק לגמרי?
כדי לחלק את הארוחות נכון אתה צריך ראשית לשקול את הגוזל, לתת לגוזל בסביבות 10% ממשקלו ביחס של אבקה מים על פי הטבלה, בדרך כלל זה 1:3-1:2.5 בגיל הזה. שוב, ללכת על פי הטבלה.
לאחר ארוחת הבוקר אתה מתחיל לבדוק את הגוזל, אם לאחר 4-5 שעות הוא ריק אתה מאכיל שוב, ושוב בודק לאחר 4-5 שעות. אם הוא לא ריק אתה מחכה שיתרוקן, אם הוא מתרוקן לאחר 6 שעות אתה מאכיל שוב ובודק שוב.
המטרה היא לקבוע כל כמה זמן הגוזל מתרוקן לגמרי מהאוכל שבזפק. לפי הזמנים האלה אתה מתחיל להאכיל כאשר תמיד עדיף להמתין שהזפק יהיה ריק ממזון.
בהמשך ככל שהתוכי עולה במשקל גם הקיבולת של הזפק שלו גדלה, במקום שמונה ML הוא יאכל 10,12 וכו', כשזה יקרה זמן העיכול יתארך ויווצר מצב שבו התוכי אוכל כל 6 שעות ולא כל 4 שעות ולכן מן הסתם הוא יאכל גם פחות ארוחה.
כך מורידים ארוחות בהדרגה. כשמגיעים לשלוש ארוחות אפשר לחשוף את הגוזל למזון מוצק, ממשיכים להאכיל במקביל לזה שהוא מתחיל לאכול מזון מוצק, עד שנוצר מצב שבו הוא אוכל מהמזון המוצק בצורה טובה ואז מורידים חצי ארוחת צהריים למשך יומיים ולאחר מכן שוב מורידים את החצי הנותר. נשארים עם שתי ארוחות בוקר וערב, בשלב זה בודקים את התוכי ומוודאים שהוא אוכל היטב. ככל שהתוכי יאכל יותר במהלך היום הוא גם ירצה פחות מהדייסה, כאן כבר מתחילים להוריד במינון בהדרגה לאורך זמן תוך התחשבות במצבו ורצונו של התוכי. תוכים מתפתחים בצורה שונה ולכן חשוב לא להיות מקובע ולדעת מה הצרכים של התוכי. לכן אני גם רוצה לראות תמונה, כדי לקבוע אם ההתפתחות של התוכי בסדר וכל האמור נכון לגביו.
לא מכיר את האבקה / דייסה של החברה הזאת מאחר ולא השתמשתי בו מעולם.
לי נראה שמדובר ביותר מידי ארוחות ומשהו לא נראה לי תקין. 6 ארוחות מאכילים גוזל בן מספר ימים.
אגב, כמה ארוחות מצויין על גבי האריזה לפי גיל הגוזל?