שלום לכולם!!
לפני כמעט חצי שנה הבאתי את צ'ופצ'יק, האקלקטוס שלי שיחבור אל שקשוקה האקלקטוסית.
בהתחלה הם לא הסתדרו כ"כ טוב, הבאתי לצ'ופ כלוב משלו ולאט לאט נתתי לשניהם זמן להסתגל אחד אל השני, אליי ולחיים יחד.
אני חושבת מצד אחד שהגיע הזמן לאחד אותם, להביא כלוב אחד גדול לשניהם כי עבר כבר זמן,
מצד שני הם לא בדיוק מסתדרים מושלם עדיין...
יש ימים שהם חברים טובים והולכים יחד לכל מקום, מנקים אחד את הנוצות של השני, מאכילים אחד את השני, משחקים יחד בחבלים ומכרסמים יחד נדנדות... ויש ימים שהם כל הזמן רבים, תוקפים, מפגינים טריטוריה אחד בפני השני, מנפנפים בכנפיים וצועקים מאוד.
לגבי החיברות איתי, עם שקשוקה יש לי חיברות מושלם. אולי זו זכות הראשונים ואולי זה אופי.
צ'ופצ'יק יותר "עצמאי בשטח", לא מחפש אותי, לא צריך אותי...
הוא לא מפחד ממני וכבר רגיל לנוכחות שלי, עונה לי כשאני קוראת לו ואפילו נהנה מהליטופים שלי (את שקשוקה לעומת זאת אני מועכת בנשיקות וליטופים והיא רק דוחפת עם המקור שלה לעוד חיבוק..). יש הבדל, אבל אני חושבת שהוא נובע מאופי.
עוד דבר ששמתי לב איליו- צ'ופצ'יק צריך את שקשוקה בשדה הראייה שלו. הוא נלחץ כשהיא נעלמת לו ויוצא לחפש אותה. העניין הוא שכשהוא מוצא אותה (על הכתף שלי בד"כ) הם מתחילים לריב...
עכשיו, אני חוזרת להתלבטות- זה זמן טוב לאחד אותם לכלוב משותף?
ואם כן- איך לעשות את זה בביטחה (בלי שהם יאכלו אחד את השני)?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איחוד תוכים לכלוב אחד
מנהל: מפקחים
Re: איחוד תוכים לכלוב אחד
את מספרת על ההתנהגות שלהם מחוץ לכלוב ( תקני אותי אם אני טועה ) והשאלה איך הם מתנהגים בתוך "סיר הלחץ" שבתוך הכלוב.
איזה גודל כלוב יש לך כיום ואיזה כלוב את מתכוונת להביא?
אין ספק שהם נקשרו זה לזו אבל עדיין במקרים מסויימים כנראה שהם שומרים על מרחק זה מזו. זה כנראה מתוך תחושה של "הידבקות יתר" .
אפשר לראות את ההתנגשות הזאת בין תוכים שדווקא מסתדרים לרוב בצורה טובה כשתוכי מסויים מנסה לעבור את התוכי האחר לצידו השני של המקל עליו הם עומדים או על הכלוב. זה די נפוץ ואינו מעיד על כך שהם אינם מסתדרים בצורה טובה.
השאלה הנשאלת היא האם ניסית לגרום להם להיות סגורים בתוך הכלוב ולעקוב אחר ההתנהגות שלהם.
איזה גודל כלוב יש לך כיום ואיזה כלוב את מתכוונת להביא?
אין ספק שהם נקשרו זה לזו אבל עדיין במקרים מסויימים כנראה שהם שומרים על מרחק זה מזו. זה כנראה מתוך תחושה של "הידבקות יתר" .
אפשר לראות את ההתנגשות הזאת בין תוכים שדווקא מסתדרים לרוב בצורה טובה כשתוכי מסויים מנסה לעבור את התוכי האחר לצידו השני של המקל עליו הם עומדים או על הכלוב. זה די נפוץ ואינו מעיד על כך שהם אינם מסתדרים בצורה טובה.
השאלה הנשאלת היא האם ניסית לגרום להם להיות סגורים בתוך הכלוב ולעקוב אחר ההתנהגות שלהם.
בהחלט ניסיתי לשים אותם יחד.
לשוקה יש עכשיו כלוב A11 ולצ'ופצ'יק כלוב מעט קטן יותר (עם מגירת פלסטיק) שאני לא יודעת את השם שלו.
כזה שהחלק העליון נפתח במן "כנפיים" כאלו ותולים ביניהן מקל למעלה.
אני רוצה לרכוש A19 לשניהם יחד ולהוציא את הכלובים ה"קטנים" מכלל שימוש.
בהחלט ניסיתי להכניס אותם יחד לכלוב.
זה מתחיל תמיד בזה ששניהם ב"שוק", עוברות כמה דקות של בחינה (בדר"כ שוקה בוחנת וצ'ופ עומד קפוא) ובשלב מסוים הם מתחילים לריב. רוב הפעמים הריב נראה ככה שצ'ופצ'יק מתרוצץ בכלוב על הקירות על הריצפה והתקרה ושוקה רודה בו ורודפת אחריו.
וזה לא משנה באיזה כלוב אני סוגרת אותם (שלו או שלה).
לאחרונה שמתי לב שהוא מתחיל קצת "לעמוד על שלו" ומנסה להתנגד לגירוש (פרשנות שלי) של שוקה, אבל זה לא באמת משנה...
המצב לא נשאר ככה הרבה זמן פשוט כי אני תמיד משגיחה ובשלב מסויים נשבר לי הלב ואני מוציאה את צ'ופ שיינשום קצת.
עם זאת, קורה ממש הרבה ששקשוקה נרדמת אצל צ'ופצ'יק בכלוב והפוך.
כשהוא לבד בכלוב של שוקה הוא חוגג לה על הנדנדה ועל המקל שיוף והיא משחקת בצעצועים שלו (לשניהם צעצועים בכלוב)... כאילו כל אחד מהם בטוח שיותר "כייף" בכלוב של השני.
כנ"ל לגבי אוכל.
אחרי ששוקה בודקת מה שמתי לה בקערת האוכל, היא ישר קופצת לכלוב של צ'ופצ'יק לראות אם שמתי לו משהו טעים יותר (תמיד הם מקבלים אותו הדבר בדיוק...).
כשזה קורה, צ'ופצ'יק "מפנה" את המקום ומזנק לקערה של שקשוקה.
כל אחד בכלוב שלו כשהם סגורים הוא בונבון.
הביחד מרגיש לי בעייתי.
לשוקה יש עכשיו כלוב A11 ולצ'ופצ'יק כלוב מעט קטן יותר (עם מגירת פלסטיק) שאני לא יודעת את השם שלו.
כזה שהחלק העליון נפתח במן "כנפיים" כאלו ותולים ביניהן מקל למעלה.
אני רוצה לרכוש A19 לשניהם יחד ולהוציא את הכלובים ה"קטנים" מכלל שימוש.
בהחלט ניסיתי להכניס אותם יחד לכלוב.
זה מתחיל תמיד בזה ששניהם ב"שוק", עוברות כמה דקות של בחינה (בדר"כ שוקה בוחנת וצ'ופ עומד קפוא) ובשלב מסוים הם מתחילים לריב. רוב הפעמים הריב נראה ככה שצ'ופצ'יק מתרוצץ בכלוב על הקירות על הריצפה והתקרה ושוקה רודה בו ורודפת אחריו.
וזה לא משנה באיזה כלוב אני סוגרת אותם (שלו או שלה).
לאחרונה שמתי לב שהוא מתחיל קצת "לעמוד על שלו" ומנסה להתנגד לגירוש (פרשנות שלי) של שוקה, אבל זה לא באמת משנה...
המצב לא נשאר ככה הרבה זמן פשוט כי אני תמיד משגיחה ובשלב מסויים נשבר לי הלב ואני מוציאה את צ'ופ שיינשום קצת.
עם זאת, קורה ממש הרבה ששקשוקה נרדמת אצל צ'ופצ'יק בכלוב והפוך.
כשהוא לבד בכלוב של שוקה הוא חוגג לה על הנדנדה ועל המקל שיוף והיא משחקת בצעצועים שלו (לשניהם צעצועים בכלוב)... כאילו כל אחד מהם בטוח שיותר "כייף" בכלוב של השני.
כנ"ל לגבי אוכל.
אחרי ששוקה בודקת מה שמתי לה בקערת האוכל, היא ישר קופצת לכלוב של צ'ופצ'יק לראות אם שמתי לו משהו טעים יותר (תמיד הם מקבלים אותו הדבר בדיוק...).
כשזה קורה, צ'ופצ'יק "מפנה" את המקום ומזנק לקערה של שקשוקה.
כל אחד בכלוב שלו כשהם סגורים הוא בונבון.
הביחד מרגיש לי בעייתי.
אני לא הייתי רץ לרכוש כלוב גדול, הייתי מתחיל בכך שהייתי מכניס אותם ביחד לאחד הכלובים ובזמן הזה הייתי מנסה להסב את תשומת ליבם לדברים שקורים מסביב. למשל את היחס והפינוקים הייתי שומר לזמן שבו אני מכניס אותם לכלוב ביחד, פשוט לא לאפשר להם להגיע למצב שבו הם "רבים" ביניהם, מעט לפני שהם מתחילים להתעסק אחד עם השני להצויא אותם. כך יש להם חוויה של להיות ביחד, לאכול ביחד צ'ופרים
ולאחר מכן כשהם יוצאים מהכלוב לא נשארת להם חוויה רעה כתוצאה מחיכוכים אלא חוויה טובה.
החיבור ביחד תוך כדי העסקתם יגרום להם לקבל את הנוכחות זו של זה בכלוב . זה יכול לקחת מספר פעמים עד שהתוכלי להאריך את הזמן
לכמה שעות אבל זו השיטה הטובה. לסיים את השהיייה בכלוב בצורה טובה כך שהחוויה תישאר חיובית.
ולאחר מכן כשהם יוצאים מהכלוב לא נשארת להם חוויה רעה כתוצאה מחיכוכים אלא חוויה טובה.
החיבור ביחד תוך כדי העסקתם יגרום להם לקבל את הנוכחות זו של זה בכלוב . זה יכול לקחת מספר פעמים עד שהתוכלי להאריך את הזמן
לכמה שעות אבל זו השיטה הטובה. לסיים את השהיייה בכלוב בצורה טובה כך שהחוויה תישאר חיובית.