ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בבחירת תוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

motti45
ביצה
ביצה

עזרה בבחירת תוכי

שליחה על ידי motti45 »

שלום לכולם,

שמי מוטי ולאחרונה העלתי הודעה בפורום העוסקת בתוכי קוואקר כיוון של קיבלתי מענה
(אף לא המלצה אחת על מגדל).

החלטתי לשקול סוגים אחרים, אמשח לקבל המלצות עפ"י הקריטריונים הבאים:
*גודל כלוב 70*70 (לא מציין כי זה פחות חשוב).
*תוכי שמסוגל להסתדר לבד למשך כמה שעות כיוון שאני סטודנט וחוזר כל יום בסביבות הצהריים/ערב.
*עדיפות לתוכי בינוני עד גדול.

נ"ב: אשמח אם להמלצה יצורפו פרטים של מגדל רלבנטי.

תודה לכל העוזרים!!!תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה בבחירת תוכי

שליחה על ידי eli_lea »

מה התקציב שלך לתוכי?

על פי חוקי האתר אין המלצות ע"ג הפורומים השונים לבתי עסק, בתי גידול, חוות סוחרים וכו'.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

שלום מוטי וברוך הבא,

ראשית, הודעתך הועברה לפורום מגדלים. פורום מגדלים הוא פורום שבו דנים ומתייעצים. פורום קנייה ומכירה כשמו כן הוא, פורום שבו מציעים לקנייה ו\או רוכשים.
שנית, אין המלצות על מגדלים. אתה מוזמן להתרשם מבתי גידול וממענה החברים ולבצע שיקול בעצמך האם נכון יהיה לרכוש מאותו מגדל. כמו כן, תוכל לפרסם בפורום קניה ומכירה את זן התוכי שתרצה, תקבל הצעות ותוכל ובלחיצת כפתור לראות את בית הגידול של המגדל (במידה וקיים) והנושאים\תגובות שלו.
חשוב לא פחות - ישנם מאמרים רבים שמסבירים כיצד לבצע רכישה נכונה באתר. אני מזמין וממליץ לקרא את נושא זה ונושאים קרובים במידה והנך מגדל מתחיל. אם תרצה, אקשר לך מספר מאמרים בדיון זה.

לנושא,
* גודל כלוב - לא הבנתי מה פחות חשוב בגודל כלוב. גדול כלוב, חשוב מאוד. למידות שציינת אני לא ממליץ לרכוש תוכי גדול.. תוכי בינוני הייתי ממליץ על סנגל (או ראש חום וכד' - משפחת האפריקאים). קוואקר גם ככה לא הייתי ממליץ כי הוא תוכי רועש.
* כל תוכי יכול להסתדר שעות לבד. רוב המגדלים בעלי חיים, עובדים וכד'.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
motti45
ביצה
ביצה

שליחה על ידי motti45 »

תודה על התגובות,

התכוונתי שמבחינת מידות הכלוב הגובה לא חשוב במיוחד כיוון שהוא לא מנוצל ע"י התוכי
כיוון שהוא שוהה בעיקר בחלקו העליון.

עיקר הבעיה שלי הוא שמידות הכלובים הקנויים די קבועות ואני מעוניין במידות עומק 70 רוחב 100 וגובה לא מוגבל .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

סנגל או תוכים אפריקאים נחשבים לתוכים מעולים, הם שקטים יותר מתוכים אחרים בגודלם כמו למשל מתוכים משפחת הקוניורים.
כלוב במידוד 70*70 יכול להתאים ללא בעייה. ישנם כלובים גדולים יותר אך הכלוב שציינת בגודל לא רע.
סמל אישי של משתמש
Aviem
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Aviem »

במידות כלוב כזה, הייתי ממליץ לך על קוקטייל.
זה תוכי ממש טוב בתור תוכי ראשון, הוא יותר סלחן לטעויות, ונוסף על כך הכלוב שלך יתאים לו.
סנגל בשונה מקודמי אני אמליץ לך לשקול שוב, כי זה תוכי שלרוב הוא פעלתן יותר וידרוש הרבה ידיים,
וכפי שאמרת אין לך די זמן. גודל הכלוב מספיק לסנגל אבל רק מספיק...

קוקטיילים לא עולים הרבה והם הידידותיים מכל זני התוכים. הם בעלי יכולת שריקה מרשימה ומדברים לא רע בכלל :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8678 כתב: כי זה תוכי שלרוב הוא פעלתן יותר וידרוש הרבה ידיים,
תוכי ידרוש תשומת לב לפי מה שירגילו אותו, זה נכון לקוקטיל, לסנגל, לג'אקו או ארה. אם אתה חושב שמגדלי סנגלים יושבים שעות ומשחקים איתם בידיים אז תבדוק שוב את מקורות המידע שלך. רוב רובם של מגדלי התוכים עובדים ולא נמצאים בבית, מגדלים את כל סוגי התוכים והתוכים מסתדרים מצויין בשעות שהם לבד. מעשירים להם את הסביבה בענפים לכירסום בצעצועים וכו'.
שוב, הכל תלוי באופן שבו מרגילים את התוכי, אם התוכי יהיה רגיל לחיות אך ורק מחוץ לכלוב ויסגרו אותו הא ירגיש מאוד לא נוח עם זה, אם ירגילו את התוכי שבמשך כל שעות היום משחקים איתו ויפסיקו באופן פיתאומי הוא ירגיש מאוד לא נוח עם זה.
אגב, ראיתי קוקטילים "נוחים" שלא כל כך סלחנים, זה תלוי באופן ספציפי באופיו של התוכי , בהרגלתו/החתמתו ובגישה של המגדלים.
8678 כתב:גודל הכלוב מספיק לסנגל אבל רק מספיק...
בכלוב 70*70 מגדלים תוכים בגודל של ג'אקו. אני יודע שישנם שממליצים לגדל בכלובים בגודל של חדר בבית אבל ברגע
שזה מגיע אליהם פתאום הם מגדלים בכלובים קטנטנים וזה מספק אותם.

לסיכום דברי, תוכי סנגל הוא תוכי שיכול להסתדר לבד כמו כל תוכי שרגיל לכך, מאחר ופותח ההודעה ביקש לקבל הצעות בנוגע
לתוכי "בינוני עד גדול" כדאי להתמקד בבקשה.

אגב, כדי שנוכל לעזור יותר כדאי לציין מהו התקציב.
סמל אישי של משתמש
Aviem
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Aviem »

אתה בא לתת קונטרה..?
אם תשים ג'אקו בכלוב 70X70 זה כמו לגדל ילד בשירותים. זה התעללות נוראית!
וכמובן שהחתמה מקולקלת של קוקטייל תביא לנשיכות. אבל בשונה מארה, שאליה צריך לדעת איך לגשת נכון, קוקטייל הוא יותר נחמד למגדל
המתחיל.

ואני לא יודע מה אתה חושב בעניין, אבל אם אתה קונה תוכי רק כדי שישב בכלוב כל היום,
ואז תוציא אותו בערב לחמש דקות ותחזיר, הפתרון הוא פשוט מאוד - אל תגדל תוכים. זה לא בשבילך. תקנה חתול.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8678 כתב:אתה בא לתת קונטרה..?
אני מדבר רק על עובדות. אתה מגדל זוג ציפורי שיר/תוכונים ומחפש כלוב קטן , כלוב ב200 ש"ח זה כלוב יותר מידי גדול בשבילך.....
בוא אסביר לך, ציפורי שיר קטנטנים צריכים כלוב יותר גדול משל ארה, אומנם הם קטנטנים אבל תופתע אולי לשמוע שהכלוב ציפורים
שאתה מחפש עבורם זה כמו לגדל ילד בקופסה קרטון. גודלו של התוכי אינו מעיד על השטח שבו הוא אמור להימצא, כמובן שככל שהכלוב
יהיה גדול יותר הוא יהיה טוב אבל ג'אקו הרבה פחות פעיל מציפורי שיר או תוכונים אלא אם הוא יחייה בווליר של עשרה מטרים.

אתה מקצין את דברי, לא דובר על הוצאת התוכי לחמש דקות, החבר גם לא ציין שיש לו רק חמש דקות ביום, צויין שהוא חוזר בשעות אחה"צ ערב, ממש כמו רוב בני האדם שמגדלים תוכים ומן הסתם יוצאים לעבוד. כדאי להיצמד לעובדות ולא לסלף דברים.

אגב, אני כבר מגדל חתולים, חתולי רחוב אומנם אבל עדיין חתולים...
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בנוסף לכל המצוין לעיל יש דברים נוספים שמשנים את פני שטח הכלוב לחלוטין.

* לצורך העניין אם נדבר על תוכים גדולים, הכלוב הנפוץ ביותר הוא A19 שנותן יותר רוחב של 30 סנטימטר (מ' חוץ).
קח כלוב נפוץ ורחב זה ודחוף בפנים צעצועים בלי סוף ו\או בסדר לא נכון והכלוב הפך להיות קטן אל מול כלוב 70 שיהיה מסודר כראוי.
* האם התוכי יושב בכלוב 70 אבל יש לו תעסוקה (מרכז הבית?, נוף חיצוני? וכד')? או בכלוב 100 ונמצא בחדר עם עצמו בכל שעות היממה?
- לצורך העניין הייתי מעדיף תוכי בכלוב יותר קטן ובמרכז הבית מכלוב יותר גדול וזרוק באיזה חדר עם עצמו.

אני יכול להוסיף עוד קרטריונים שונים שיוכלים לעשות הבדל משמעותי בין כלוב שנותן עוד 20 סנטימטר.
כמובן ששיש לתת את התנאים הטובים ביותר שאפשר לתת וכמובן שיש גם גבולות בתנאים על מנת לגדל תוכי.

בנוגע לקוקטייל סלחן, כפי שכבר נאמר אומנם קוקטייל הוא תוכי "נוח" אבל זה בהחלט תלוי ברמת ההחתמה ומאוד תלוי במגדל.
אם המגדל מעוניין שהתוכי הראשון שלו יהיה תוכי בינוני\גדול והוא אחראי ומבצע שיעורי בית (כמו לפתוח נושא ולשאול את כל השאלות שמבוצע כאן), מבין את אופי התוכי (רעש, גודל, תנאים נדרשים וכד'), יודע לבצע רכישה חכמה ויתמיד בטיפול מסור - אין שום בעיה להתחיל עם כל תוכי גם הם יהיו מאוד נוחים.

לפותח הדיון,
שוב אני מאוד אוהב את משפחת האפריקאים.
בינוניים - סנגל, ראש חום וכו'
גדולים - ג'אקויים

כלוב עומק 70 ורוחב 100 זה כלובי A19\A19-2
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”