ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תזונה לאקלקטוס צעיר ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
עומרי פ
ביצה
ביצה

תזונה לאקלקטוס צעיר ?

שליחה על ידי עומרי פ »

היי,
יש לי אקלקטוס זכר כבן 4 חודשים, אני נותן לו כופתיות, תירס, מים חדשים כל יום, גרעינים שחורים קטנים (כמובן לא קלויים וללא מלח) וקצת פירות (הוא אצלי סה"כ שבוע והמגדל אמר שזה האוכל שהוא הורגל אליו)

השאלה שלי היא איזה עוד מאכלים אפשר לתת לו?
קראתי באתר מסויים שצריך לתת לתוכים גם ביצים (עם הקליפה) לחם מחיטה מלאה, תערובת השרייה ופירות וירקות צבעוניים מסוגים שונים ואבן סידן
עכשיו האם המלצות / הוראות כאלו שהן כלליות, תקפות לכל סוגי התוכים?

אבן סידן כבר הבאתי לו, האם צריך עוד תוספי מזון מיוחדים? (וויטמנים כלשהם או לא יודע מה...)

ורק עוד משהו קטן... הוא "טוחן" רבע תירס כל יום והבנתי שזה לא הכי בריא שהוא יאכל רק תירס אבל הוא אוכל יפה גם מהכופתיות
אז להפחית לו עם התירס ושיאכל בעיקר כופתיות או להמשיך להביא לו תירס כמו שהוא אוהב?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תזונה לאקלקטוס צעיר ?

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

תזונת תוכי המבוססת על כופתיות הינה תזונה מצויינת.
בעיקרון התזונה לתוכים באופן כללי צריכה להיות מחולקת בצורה הבא:
75% מהמנה היומית כופתיות ושאר ה 25% מתחלק כתוספות מזון ומכיל ירקות, פירות, תערובת זרעים לתוכים גדולים, השרייה/הנבטה
ותוספת סידן בצורת אבן גיר/סבידה/אבן מינרלים.
בין לבין בזמן אילוף אפשר להשתמש בצ'ופרים שונים כגון אגוזים, שקדים ובכלל כל מה שהתוכי מאוד אוהב ולא נמצא בתפריט היומי שלו.
בנוגע לזן האקלקטוס, לדעתי כדאי לשים דגש גדול יותר על פירות וירקות.
את התוספות יש לתת בשעות אחה"צ ערב כדי שבמהלך היום התוכי יאכל את הכופתיות.

לגבי התירס, את התירס אפשר להכניס כתוספת למזון, אם התוכי אוכל רבע קלח תירס או פחות זו כמות של חצי מהתזונה היומית שלו וחבל.
תגוון את המזון ככל האפשר.
בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”