ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אתם אוהבי תוכים? איך אתם מגדלים אותם בשבי?
מנהל: מפקחים
אתם אוהבי תוכים? איך אתם מגדלים אותם בשבי?
.. אני בטוח שכמעט כולם פה מכירים את המשפט של הגששים" דייג אוהב דגים?" ואם הוא אוהב אז למה הוא אוכל אותם ...
רציתי לשאול- כמעט כל מי שבאתר הזה מגדל תוכים ואולי אפילו מחתים גוזלים וכו'... איך אתם מגדירים את עצמכם אוהבי תוכים אם אתם לוקחים גוזלים וביצים מאימהות ..מגדלים תוכי לא בצורה הטבעית שלו ...ונותנים יד להחזקת בעלי חיים חופשיים בשבי..והכל בשביל כסף ואולי קצת כיף..מחכה לתשובה אמיתית.. יום טוב
[title][/title]
רציתי לשאול- כמעט כל מי שבאתר הזה מגדל תוכים ואולי אפילו מחתים גוזלים וכו'... איך אתם מגדירים את עצמכם אוהבי תוכים אם אתם לוקחים גוזלים וביצים מאימהות ..מגדלים תוכי לא בצורה הטבעית שלו ...ונותנים יד להחזקת בעלי חיים חופשיים בשבי..והכל בשביל כסף ואולי קצת כיף..מחכה לתשובה אמיתית.. יום טוב
[title][/title]
Re: שאלה
זה כמו שאמרת יש דייגים שדגים דגים ואז מחזיקים אותם באקווריום בלי סכנה.התוכים שחיים בשבי בריאים יותר אוכלים אוכל עשיר ומבוטחים מאשר בטבע.יש אלפי מיפעלים שחיים על התכון תוכים ממשחקים ועד אוכל ותרופות תוכי זה הדבר הכי טוב שקרה לי ואני לא משקר אם יהיו לך תבין שהתוכי מהניק לך אהבה ואתה לו זה כמו התוכי הוא חברו הטוב ביותר של האדם
אולי קודם לתשובה תספר קצת על עצמך?
מה אתה אוכל? מה אתה שותה? האם גידלת פעם בעל חיים ואם כן איזה?
מה אתה אוכל? מה אתה שותה? האם גידלת פעם בעל חיים ואם כן איזה?
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
לשאלה הזו אין תשובה נכונה או לא נכונה. כל אחד מציב לעצמו את הגבולות שלו...
לצורך העניין איך מגדל בעל חיים אוכל בעל חיים אחר? איך מגדלים תוכים אוכלים כנפיים?
אני לדוגמה טבעוני. לא מאמין בהריגה של בעלי חיים או בעינויים שלהם מעבר לנושא הבריאות.
יחד עם זאת אני אכן מגדל תוכי למרות שהיו לי לא מעט מחשבות ואולי גם מלחמות עם עצמי בנושא.
אבל כאמור, את השאלה הזו אפשר לשאול על כל אדם שמגדל בעל חיים כזה או אחר. כל אחד בסופו של יום מציב את הגבול שלו
בהתאם לדעתו, ההרגלים שלו וכו'..
לכן, לסיכום, לא תמצא כאן תשובה אלא המון דיעות שונות שאין להם נכון או לא נכון.
מה איתך? אתה טבעוני? האם המוצרים שאתה משתמש ביצעו ניסויים בבעלי חיים? מגדל בעל חיים כזה או אחר או גידלת בעבר?
לצורך העניין איך מגדל בעל חיים אוכל בעל חיים אחר? איך מגדלים תוכים אוכלים כנפיים?
אני לדוגמה טבעוני. לא מאמין בהריגה של בעלי חיים או בעינויים שלהם מעבר לנושא הבריאות.
יחד עם זאת אני אכן מגדל תוכי למרות שהיו לי לא מעט מחשבות ואולי גם מלחמות עם עצמי בנושא.
אבל כאמור, את השאלה הזו אפשר לשאול על כל אדם שמגדל בעל חיים כזה או אחר. כל אחד בסופו של יום מציב את הגבול שלו
בהתאם לדעתו, ההרגלים שלו וכו'..
לכן, לסיכום, לא תמצא כאן תשובה אלא המון דיעות שונות שאין להם נכון או לא נכון.
מה איתך? אתה טבעוני? האם המוצרים שאתה משתמש ביצעו ניסויים בבעלי חיים? מגדל בעל חיים כזה או אחר או גידלת בעבר?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
Re: אתם אוהבי תוכים? איך אתם מגדלים אותם בשבי?
מאז שהייתי ילד גידלתי הרבה בעלי חיים ב4 שנים האחרונות גידלתי והחתמתי תוכונים היו לי גם דררות וקוקטילים אני לא טבעוני ואני מאמין שאני משתמש בהרבה דברים שנוסו על בעלי חיים..לא מזמן רציתי להביא גוזל של קוניור שמש מחבר להחתים ובסוף החלטתי שלא בגלל המחשבה הזאת לא באתי להטיף מוסר ולכן זה לא משנה אם אני טבעוני או לא אני רק שואל אם אתם באמת אוהבים תוכים איך אתם יכולים לקחת גוזלים/ביצים מההורים שלהם ..נסו לדמיין מצב שבו יקחו את הילד שלכם גם אם הוא יחיה חיים יותר טובים או בריאים זה לא המקום הטבעי שלו..אני מאמין שהטבע שם בכל חיה את המנגנונים שהיא צריכה כדי לשרוד ןלתת את מקומה בגלגל החיים זה שתוחלת חיים של תוכי בשבי יותר ארוכה זה לא חשוב..זה כלוב של זהב ..אני גם לא חושב שנכון לומר שכל אחד יקבע את הגבולות איפה עובר הקו המוסרי שלו כי באמרה הזאת אתה מצדיק בנאדם שיהרוג תוכים בשביל ההנאה (זה ההרגלים שלו)..
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
אם זה לא נכון שלא כל אחד קבוע את הגבולות שלו ומפריע לך שלוקחים תוכי מהאמא שלו...
איך זה שלא מפריע לך לאכול מוצרי חלב שבשביל מוצרי חלב לוקחים עגלים ביום הולדם מהאמא שלהם?
איך לא מפריע לך שבמשך 7 שנים אונסים פרות ומגדלים אותם בתת תנאים, פוגעים בעטינים שלהם עד כדי מוגלה?
איך לא מפריע לך שרוצחים בעלי חיים בשביל ההנאה שלך מאוכל?
איך לא מפריע לך שגורסים אפרוחים רק כי הם נוצרו זכרים?
איך לא מפריע לך לקחת ביצים מהאמא רק בשביל שתהיה לך חביתה?
אני יכול להמשיך עם הרשימה הזו בלי סוף. גם הרגלי האכילה שלך הם רק הרגלים ורק הנאה. אני טבעוני כ-3 שנים, אני לא לוקח חלק בהתעללות וברצח בעלי חיים. אתה משווה בין להיות חלק ממעגל של התעללות, רצח ופגיעה בסביבתנו לבין גידול בעל חיים שאכן נלקח מהאמא אך גדל באהבה?
לא שאני מצדיק - רק לא ברור איך אתה מגיע ממקום של שפיטה כאשר המצב שבו אתה נמצא היום, מזיק הרבה יותר לבעלי החיים.
בפעם הבאה שאתה אוכל כנפיים להנאתך, תחשוב על הדברים הכתובים כאן לעיל. ולפני שאתה מנסה למצוא תשובות אצל אחרים, תנסה קודם לענות על שאלות שאתה מעדיף לא לשאול - את עצמך.
איך זה שלא מפריע לך לאכול מוצרי חלב שבשביל מוצרי חלב לוקחים עגלים ביום הולדם מהאמא שלהם?
איך לא מפריע לך שבמשך 7 שנים אונסים פרות ומגדלים אותם בתת תנאים, פוגעים בעטינים שלהם עד כדי מוגלה?
איך לא מפריע לך שרוצחים בעלי חיים בשביל ההנאה שלך מאוכל?
איך לא מפריע לך שגורסים אפרוחים רק כי הם נוצרו זכרים?
איך לא מפריע לך לקחת ביצים מהאמא רק בשביל שתהיה לך חביתה?
אני יכול להמשיך עם הרשימה הזו בלי סוף. גם הרגלי האכילה שלך הם רק הרגלים ורק הנאה. אני טבעוני כ-3 שנים, אני לא לוקח חלק בהתעללות וברצח בעלי חיים. אתה משווה בין להיות חלק ממעגל של התעללות, רצח ופגיעה בסביבתנו לבין גידול בעל חיים שאכן נלקח מהאמא אך גדל באהבה?
לא שאני מצדיק - רק לא ברור איך אתה מגיע ממקום של שפיטה כאשר המצב שבו אתה נמצא היום, מזיק הרבה יותר לבעלי החיים.
בפעם הבאה שאתה אוכל כנפיים להנאתך, תחשוב על הדברים הכתובים כאן לעיל. ולפני שאתה מנסה למצוא תשובות אצל אחרים, תנסה קודם לענות על שאלות שאתה מעדיף לא לשאול - את עצמך.
UziDesign
UziDesign
קודם כל אני שוב אומר אני לא בא להטיף מוסר אלא לשמוע אם אתם חושבים שזה נכון..דבר שני זה שיש עוד אלף ואחד דברים רעים זה לא מצדיק עוד סוג של התעללות..דבר שלישי פעם חשבת למה אתה הסכמת לוותר על בשר אבל על גידול והחתמה אתה לא מוותר? אולי יותר קל לא לאכול בשר מלוותר על הכיף הזה? על כל הרשימה שענית אני חושב שאתה צודק במאה אחוז ושזה נקודות שחייבות להשתנות אני גם חושב שבכל זאת יש מקום להשתמש בבעלי חיים לצורך של בן אדם לצרכים מסוימים כמו תרופות...עכשיו אם אתה שואל לגבי איך אני חי אז -אני בשאיפה לא לאכול בשר וכמה שיותר לצמצם פגיעה בבעלי חיים כמו לאכול ביצי חופש וכו אני כטד לא טבעוני כי אין לי עדיין את האומץ לשנות אבל אני לאט לאט מוסיף עוד דברים..אבל אתם פה קהילה שאוהבת בעלי חיים ויש כבוד אליהם אבל אתם מתייחסים לגידול בעלי חיים והחתמה של גוזלים גמצב אידאלי שלא שואף לשינוי ואני לא מבין למה..
התפלספות בשני גרוש כל השאלות שלך. "ואני באמת לא בא להטיף".
נכנסת לאתר במיוחד כדי מה לעשות? לקשקש איך אנשים חיים עם גידול תוכים? אז הם חיים מצויין.
האתר נועד להדריך מגדלי תוכים באשר הם כדי לתת לתוכים ולבעלי הכנף תנאי ממשק הכוללים איזור מחייה בטוח ומרווח ואת
התזונה הכי טובה שיש כדי ליצור לתוכי סביבת חיים טובה ובטוחה. אם לא מגדלי תוכים בשבי תוכים מהטבע היו נלקחים מהוריהם ותוכים היו נתפסים בכמיות עד כדי הכחדה של מינים שונים, גם היום ניצודים ונלקחים תוכים מהשבי כדי לשמש כחיות מחמד ובחלק מהזנים הכריזו בעולם
על התוכים המסויימים כזן בסכנת הכחדה. מעבר לכך שיש יש הבדל מהותי בין גידול תוכים בשבי לבין ציד תוכים ושלילת החופש אליו הם רגילים. תוכים בשבי בוקעים וגדלים לתוך מציאות מוכרת בחברת בני אדם. התעללות בבעלי חיים קיימת בין בני אדם לבעלי חיים ובין בני אדם לעצמם כבר אלפי שנים. אם אתה רוצה לתקן משהו בוא תתחיל לתקן את ההתעללות בחיות בתעשיית הבשר והחלב עליהם דיבר עוזי.
אתה משווה בין תעשיית הבשר, קיטום מקורים, גריסת אפרוחים חיים, חישמול פרות וגידול תרנגולות בכלובי סוללה לבין
גידול תוכים?
נכנסת לאתר במיוחד כדי מה לעשות? לקשקש איך אנשים חיים עם גידול תוכים? אז הם חיים מצויין.
האתר נועד להדריך מגדלי תוכים באשר הם כדי לתת לתוכים ולבעלי הכנף תנאי ממשק הכוללים איזור מחייה בטוח ומרווח ואת
התזונה הכי טובה שיש כדי ליצור לתוכי סביבת חיים טובה ובטוחה. אם לא מגדלי תוכים בשבי תוכים מהטבע היו נלקחים מהוריהם ותוכים היו נתפסים בכמיות עד כדי הכחדה של מינים שונים, גם היום ניצודים ונלקחים תוכים מהשבי כדי לשמש כחיות מחמד ובחלק מהזנים הכריזו בעולם
על התוכים המסויימים כזן בסכנת הכחדה. מעבר לכך שיש יש הבדל מהותי בין גידול תוכים בשבי לבין ציד תוכים ושלילת החופש אליו הם רגילים. תוכים בשבי בוקעים וגדלים לתוך מציאות מוכרת בחברת בני אדם. התעללות בבעלי חיים קיימת בין בני אדם לבעלי חיים ובין בני אדם לעצמם כבר אלפי שנים. אם אתה רוצה לתקן משהו בוא תתחיל לתקן את ההתעללות בחיות בתעשיית הבשר והחלב עליהם דיבר עוזי.
אתה משווה בין תעשיית הבשר, קיטום מקורים, גריסת אפרוחים חיים, חישמול פרות וגידול תרנגולות בכלובי סוללה לבין
גידול תוכים?
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
כי נראה לי שלקחת חלק בהתעללות בעלי חיים ורצח נראה לי קצת יותר דחוף וחשוב וזה הדבר הראשון שבחרתי להפסיק אותו8736 כתב:חשבת למה אתה הסכמת לוותר על בשר אבל על גידול והחתמה אתה לא מוותר? אולי יותר קל לא לאכול בשר מלוותר על הכיף הזה?
ולא להפך כפי שאתה חושב. ואם נראה לך שקל היה יותר לעצור ברגע ולשנות את כל הרגלי האכילה שלי ולהפסיק לאכול מוצרי
חלב ובשר - למה אתה לא עושה זאת אז ומפסיק לקחת חלק בתעשיה הזו? הרי זה קל יותר והפסקת לגדל בעלי חיים בשבי.
זו צביעות.8736 כתב: על כל הרשימה שענית אני חושב שאתה צודק במאה אחוז ושזה נקודות שחייבות להשתנות אני גם חושב שבכל זאת יש מקום להשתמש בבעלי חיים לצורך של בן אדם לצרכים מסוימים כמו תרופות...
* כשאמרתי שכל אחד מציב לעצמו את הגבול המוסרי, אמרת שהאמירה לא נכונה אבל באותה נשימה אתה אומר כאן "אני מצדיק ניסויים והרג" למען תרופות בלה בלה.... דהיינו, *הצבת קו מוסרי עבורך*. שאגב, קרא קצת חומר בנושא. ניסויים בבעלי חיים לא תורמים לך בשיט.
שאיפה? קראת את הדיון? מה שאתה בעצם אומר בוא ככה (אני אסכם את דברייך):8736 כתב: עכשיו אם אתה שואל לגבי איך אני חי אז -אני בשאיפה לא לאכול בשר וכמה שיותר לצמצם פגיעה בבעלי חיים כמו לאכול ביצי חופש וכו אני כטד לא טבעוני כי אין לי עדיין את האומץ לשנות אבל אני לאט לאט מוסיף עוד דברים..
"אני בשאיפה להפסיק לקחת חלק בתעשיית ההתעללות והרצח - אך כרגע אין לי אומץ. יחד עם זאת אני רוצה לדעת איך לעזאזל אתם מסוגלים לגדל תוכים?"
מה ההבדל בין תוכי נניח לתרנגול - אני מגדל אחד, אתה מבשל אחד. או שהתרנגול שלך, לא כואב, לא מרגיש, לא נושם וכד'..
גם אם אהיה בגישה שלך (ואני לא) אוכל לומר בדיוק כמוך בסוף ציטוט "אפסיק לגדל תוכים לאט לאט"... ההבדל הוא, שבזמן שאתה מפסיק לאט לאט, ממשיכים להתעלל ולהרוג בשבילך. להבדיל ממגדל תוכים שבזמן שהוא מפסיק לאט לאט הוא מאכיל את התוכי ונותן לו חום ואהבה.
אגב 2, ביצי חופש? יש לך חצי משג מה הבעיה כאשר לוקחים ביצה?
נכון.8736 כתב: אבל אתם פה קהילה שאוהבת בעלי חיים ויש כבוד אליהם אבל אתם מתייחסים לגידול בעלי חיים והחתמה של גוזלים גמצב אידאלי שלא שואף לשינוי ואני לא מבין למה..
כפי שציינו כבר לפני, אנחנו הגענו ממקום של שינוי. היו אתרים רבים של תוכים וראינו את היחס שם למגדלים ואת ההצעות השגויות לגידול תוכים ובעלי כנף בכלל.
החלטנו לפתוח אתר ולתת מידע עשיר ואמין הכולל ייעוץ מקצועי זמין 24/7 בכדי לקדם את נושא בעלי הכנף בארץ ואת תנאי המחייה שלהם. מצב זה "קצת" יותר הגיוני ועוזר לבעלי הכנף מאשר לפתוח דיונים ולשאול "אם מגדל אוהב תוכים אז איך הוא מגדל אותם".
בנוסף על כך, כשאני גידלתי תוכים (בית גידול) והייתי מאכיל את הגוזלים שלי וכמה דקות אחרי זה נכנס הביתה ואוכל כנפיים, נפל לי האסימון ויצרתי שינוי. במקום.
*דוגמה מזעזעת אני יודע (מתנצל מראש), אבל כל הדיון הזה מזעזע אם נתייחס לרגע לדרך חיי:
כרגע אתה לא במעמד לשאול שאלות כפי שאנס לא יכול לשאול למה פלוני יוצא עם קטינה (למרות שהוא בשאיפה להפסיק ופלוני אדם שאוהב נשים).
ככה שבנתיים, נראה לי שאתה יותר מדבר מאשר עושה. אני מציע ככה:
תלמד קצת על בעלי חיים ובעלי כנף - תלמד איפה סדרי העדיפויות ותפעל.
תחזור כאדם שלא פוגע בבעלי החיים - תהיה טבעוני, אל תשתמש בתכשירים שנוסו על בעלי חיים, בקיצור, תהיה מחוץ לכל מעגל כזה או אחר שמבצע פגיעה בבעלי חיים בין אם במישרין ובין אם בעקיפין תשאל את השאלה הזו שוב, אוריד את הראש, אומר לך כל הכבוד, שאתה בהחלט צודק ושאני צריך ליצור שינוי.
ואגב, אם אתה באמת חושב על טבעונות והפסקת שימוש בתכשירים שנוסו על בעלי חיים אשמח מאוד להיות לעזר.
אתה מוזמן לפתוח דיון בנושא עם כל שאלה, אשמח לתת המון חומר, הסברים, קישורים, הדרכות - כל מה שרק תרצה וצריך.
בהצלחה

UziDesign
UziDesign
דבר ראשון חשוב לי להדגיש אני לא רוצה לפגוע אישית באף אחד אני הייתי חבר באתר הזה לפני כמה שנים ויש לי הרבה כבוד לכל אחד מהמנהלים שלו...על הנקודה שתוכי בשבי זה לא תוכי שטעם חופש ולקחו לו אותו אני מסכים אבל אני עדיין חושב שיש בו יסוד חופשי עמוק יותר ושהוא חי בצער..עיקר הנקודה שלי הייתה על לקיחת גוזלים לצורך החתמה על הצער שגורמים לאימא שחוזרת לקן ורואה שאין גוזלים..2 -אני לא חושב שקל יותר להפסיק לאכול בשר מאשר לשנות מפעל חיים ושלמרות האהבה לתוכי לא להתעסק איתם.. אבל זה לא הנקודה אני כרגע בשלב של גיבוש דעה בנושא בעלי חיים בכל התחומים (אכילה ,ניסויים גידול)אני רוצה לשמוע דעה מאנשים רציניים שאני מאמין שבאמת אוהבים תוכים ובעלי חיים בכללי האם זה מצב אידאלי בעינכם? על הנקודה של הקו המוסרי אני לא אמרתי שכל אחד קובע את הגבול-אני ממש לא פלורליסט(נקודה להרחבה אבל זה קצת יסטה מהדיון)3-כמו שאמרתי אני בשלב של גיבוש דעה בעניין וזה הסיבה שאני עדיין לא טבעוני וכו' אני לא לוקח את הזמן אני מברר אבל הנקודה שככה אני מרגיש אצל מגדלי בעלי חיים שהם באמת אוהבים בעלי חיים אבל משום מה גידול בעלי חיים נחשב למצב אידאלי ולא עתיד להשתנות..ושוב אני יודע שאני לא נמצא במקום שיכול להטיף מוסר לאנשים כל העניין שלי הוא הבירור האם גידול בעלי חיים והחתמה, זה דבר חיובי? זה שכל העולם רע זה לא מצדיק אותי להיות רע..אם לא תנסה להעביר את הכדור אלי ושנייה אחת רק לראות האם כל המפעל חיים הזה הוא מאהבת תוכים או מאהבת עצמנו ..אני בסוף הברור שלי יקח את הלקחים שלי באמת ועד הסוף ואם יהיה ברור לי שזה רוע לגדל תוכים ולהחתים(עוד לא מאה אחוז) וכנל לאכול בשר וכו אני באמת יעשה את הצעד. אני ממש מבקש ותגיד לי האם אתה יכול לתת תשובות אמיתיות לשאלות האלה ,ולעצום לרגע עין ממצבי כרגע(ואפילו תשובות בשביל עצמך)..