רכשנו תוכי קוקטייל ממגדל פרטי, התוכי כבן 3 חודשים אצלנו מגיל חודשיים, כמה ימים אחרי שהגיע אלינו גילינו שהוא לא מצליח לעמוד לקחנו אותו לוטרינר
בצילומים לא מצאו שבר או משהו, קיבל במהלך השבועיים האחרונים 2 זריקות של סידן ווטימנים כי עלה חשש גדול לרככת
אנחנו מאכילים אותו בקופטאות למרות שלא ממש אוהב, מקבל גם אנטביוטיקה באבקה במים שהוא שותה.
כרגע אין שיפור הוא לא יכול לעמוד, וכשהוא רוצה ללכת זה בעזרת המקור
שאלתי היא..האם למרות הטיפול המאוד מסור שהוא מקבל מאיתנו הוא יכול לחיות רגיל (למרות הפגיעה באיכות חיים)
מעבר לזה בשבוע האחרון הוא משמיע קולות מוזרים כמו של כאב אבל כשאנחנו מוציאים אותו מהכלוב על היד הוא שותק ומצייץ כמו
קוקטייל כשמחזירים לכלוב שוב משמיע קולות מוזרים (גם הוטרינרית לא יכלה לפענח את הקולות ספק כאב האלה)
האם הוא מפתח בעיות התנהגות שנבוא ונרים אותו בשביל שיפסיק?
תודה לעונים
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רככת אצל תוכי קוקטייל
מנהל: מפקחים
Re: רככת אצל תוכי קוקטייל
ברוכה הבאה,
לעניות דעתי התוכי לא מאובחן כשורה. בצילום תוכי שסובל מרככת יראו בבירור פגיעה ועקמת של העצמות.
מאחר וזה לא כך אני בספק מאוד גדול שמדובר ברככת, כיצד הגיעו למסקנה הזאת? די מוזר.
חבל שהגוזל יקבל טיפול לא מתאים שעלול להזיק.
יתכן שמדובר בהרעלת מתכות, האם לתוכי נעשו בדיקות דם לשלילת הרעלה?
לגבי הקולות שהתוכי משמיע, לדעתי את צודקת, הקלות שנשמעים כמו קולות תחינה מרמזים על כך שהתוכי מחפש יחס ותשומת לב.
בכל מקרה את מוזמנת להעלות סירטון ליוטיוב ולתת קישור כדי שאוכל לשמוע במה מדובר.
לעניות דעתי התוכי לא מאובחן כשורה. בצילום תוכי שסובל מרככת יראו בבירור פגיעה ועקמת של העצמות.
מאחר וזה לא כך אני בספק מאוד גדול שמדובר ברככת, כיצד הגיעו למסקנה הזאת? די מוזר.
חבל שהגוזל יקבל טיפול לא מתאים שעלול להזיק.
יתכן שמדובר בהרעלת מתכות, האם לתוכי נעשו בדיקות דם לשלילת הרעלה?
לגבי הקולות שהתוכי משמיע, לדעתי את צודקת, הקלות שנשמעים כמו קולות תחינה מרמזים על כך שהתוכי מחפש יחס ותשומת לב.
בכל מקרה את מוזמנת להעלות סירטון ליוטיוב ולתת קישור כדי שאוכל לשמוע במה מדובר.
תודה על המענה המהיר
ממה שקראתי על "רעלת מתכות" לא נראה לי שזו הבעיה במקרה של התוכי שלנו
לגבי הקולות נראה לי שאתה צודק זה סוג של קריאה לתשומת לב
ועד שאלה...הוא לא עומד על שתי הרגליים ונשמח לגדל אותו גם כנכה אבל בכל זאת האם הוא יידע
להתגבר וללמוד לחיות ככה? האם זה משהו שיפריע לו בעתיד לזיווג?
תודה
ממה שקראתי על "רעלת מתכות" לא נראה לי שזו הבעיה במקרה של התוכי שלנו
לגבי הקולות נראה לי שאתה צודק זה סוג של קריאה לתשומת לב
ועד שאלה...הוא לא עומד על שתי הרגליים ונשמח לגדל אותו גם כנכה אבל בכל זאת האם הוא יידע
להתגבר וללמוד לחיות ככה? האם זה משהו שיפריע לו בעתיד לזיווג?
תודה
ל "לא עומד על הרגליים" צריכה להיות סיבה מוצקה.
התוכי יכול לחיות כך במידה והוא מצליח להגיע למזון, האם יוכל להזדווג? תלוי במצבו, אם הוא מתקשה בהליכה ולא עומד על הרגליים הסיכוי שהוא יצליח לטפס על הנקבה ולזווג אותה קלוש.
מציע לפנות לבדיקה וייעוץ אצל וטרינר נוסף.
ממליץ על ד"ר עדי גנץ בהרצליה שהוא מומחה בתחום. אם פונים אליו לוודא שהוא במרפאה והוא בודק את התוכי ולא עוזר שלו.
באשדוד ד"ר גדי שרביט מומחה בתחום ובעל ניסיון בבעלי כנף.
הייתי רוצה לראות סירטון קצר של התוכי, אפשר להעלות סירטון ליוטיוב ולתת קישור.
התוכי יכול לחיות כך במידה והוא מצליח להגיע למזון, האם יוכל להזדווג? תלוי במצבו, אם הוא מתקשה בהליכה ולא עומד על הרגליים הסיכוי שהוא יצליח לטפס על הנקבה ולזווג אותה קלוש.
מציע לפנות לבדיקה וייעוץ אצל וטרינר נוסף.
ממליץ על ד"ר עדי גנץ בהרצליה שהוא מומחה בתחום. אם פונים אליו לוודא שהוא במרפאה והוא בודק את התוכי ולא עוזר שלו.
באשדוד ד"ר גדי שרביט מומחה בתחום ובעל ניסיון בבעלי כנף.
הייתי רוצה לראות סירטון קצר של התוכי, אפשר להעלות סירטון ליוטיוב ולתת קישור.
אני מצרפת 2 קישורים של התוכי
אחד של הקולות שהוא מוציא ואחד של "ההליכה"ש לו
https://www.youtube.com/watch?v=4mmSAm4 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=g7EnFre ... e=youtu.be
אחד של הקולות שהוא מוציא ואחד של "ההליכה"ש לו
https://www.youtube.com/watch?v=4mmSAm4 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=g7EnFre ... e=youtu.be
צפיתי בסרטונים, הקולות אכן קולות של רצון ליחס וניסיון תקשורת.
לגבי הסרטון הליכה. אני לצערי הרב עדיין לא מקבל את הקביעה שמדובר ברככת של העצמות.
אין עקמת וזה מה שהיה יוצר משקל הגוף, יתכן שמדובר בדלקת פרקים שמקשה על התוכי להניע את הרגליים, יתכן שמדובר בשיתוק חלקי
כתוצאה מהרעלה. למשל בליעת מתכת יכולה להשפיע על המערכת העיצבית ולגרום לשיתוק חלקי.
ישנם הרבה דברים נוספים שיש לבדוק, כמו למשל תיפקוד כליות ועוד.
שאלות שיש לשאול:
האם נעשו בדיקות דם לתוכי?
האם נבדקה רמת הסידן של התוכי?
האם נבדקו רעלנים בדם?
ממליץ לשים לתוכי מגבת ולא לתת לו לזחול על הריצפה, זה לעיתים קשה ומחליק גם לתוכי שהולך רגיל.
ממליץ לפתוח דיון בפורום מענה וטרינרי לד"ר גדי שרביט כדי שיתן חוות דעת משלו. לשים שם גם את קישור לסירטון,
המענה אינו יום יומי ולכן נסי לתת כמה שיותר פרטים כולל בדיקות, אבחנות ותרופות שהתוכי קיבל.
לפורום מענה וטרינרי לחצי כאן: פורום מענה וטרינרי
המשיכי לעדכן.
לגבי הסרטון הליכה. אני לצערי הרב עדיין לא מקבל את הקביעה שמדובר ברככת של העצמות.
אין עקמת וזה מה שהיה יוצר משקל הגוף, יתכן שמדובר בדלקת פרקים שמקשה על התוכי להניע את הרגליים, יתכן שמדובר בשיתוק חלקי
כתוצאה מהרעלה. למשל בליעת מתכת יכולה להשפיע על המערכת העיצבית ולגרום לשיתוק חלקי.
ישנם הרבה דברים נוספים שיש לבדוק, כמו למשל תיפקוד כליות ועוד.
שאלות שיש לשאול:
האם נעשו בדיקות דם לתוכי?
האם נבדקה רמת הסידן של התוכי?
האם נבדקו רעלנים בדם?
ממליץ לשים לתוכי מגבת ולא לתת לו לזחול על הריצפה, זה לעיתים קשה ומחליק גם לתוכי שהולך רגיל.
ממליץ לפתוח דיון בפורום מענה וטרינרי לד"ר גדי שרביט כדי שיתן חוות דעת משלו. לשים שם גם את קישור לסירטון,
המענה אינו יום יומי ולכן נסי לתת כמה שיותר פרטים כולל בדיקות, אבחנות ותרופות שהתוכי קיבל.
לפורום מענה וטרינרי לחצי כאן: פורום מענה וטרינרי
המשיכי לעדכן.