ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוחלת חיים
מנהל: מפקחים
תוחלת חיים
[quote="55";p="15420"]
אני תוהה אם דווקא בבר הם מצליחים להסתדר ולהתגבר יותר מאשר בשבי,אולי באיזה מקום החלשנו אותם.[/quote]
תהייתו של אלי העלתה בי את הרצון לדיון בנושא זה.
מהי הסיבה שתוחלת החיים של התוכים בשבי קצרה בהרבה מתוחלת חייהם בטבע?
אני תוהה אם דווקא בבר הם מצליחים להסתדר ולהתגבר יותר מאשר בשבי,אולי באיזה מקום החלשנו אותם.[/quote]
תהייתו של אלי העלתה בי את הרצון לדיון בנושא זה.
מהי הסיבה שתוחלת החיים של התוכים בשבי קצרה בהרבה מתוחלת חייהם בטבע?
Re: תוחלת חיים
בבר מיצד אחד הם שורדים מיכיוון שיש להם כושר הישרדות אך בשבי המזון זמין יותר חשופים פחות למזג אויר קיצוני בשבי ניתן להשיג מיספר סבבים בהטלה בעוד שבטבע מיספר סבבים נמוך ניתן לעקוב אחריהם בקלות בשבי מאשר בטבע וגם לעקוב אחר בריאותם למרות כל מה שכתבתי אני עדיין חושב שאנחנו אחראים להרס בית גידולם שזה אומר שהרסנו ופגענו קשות בטבע ולכן עלינו חובת התיקון ועד שזה יקרה מי יודע אולי נמתין למבול

השמים אינם הגבול
צריך להתחשב גם בעובדה שבטבע תוכים חיים בלהקות גדולות
וחלק מהסיבות שחיות 'סיגלו' לעצמן את חיי הלהקה היא ביטחון .
קחו למשל דגים - בים הפתוח נדיר לראות דגים קטנים (קוי ומטה) שוחים להנאתם לבד ,
מהסיבה שכאשר יש 100 דגים ביחד הם 'שומרים' זה על גב זה ..
אותו דבר תקף גם אצל תוכים ,
קבוצה = כוח וביטחון
לבד = חולשה מנטלית .
אני יודע שעקרונית (תאורטית)ברגע שרמי מחתים תוכי ומגדל אותו כחלק מהמשפחה , אזי רמי ומשפחתו
הופכים להיות הלהקה של אותו תוכי - אבל האם העובדה שאני יודע את זה , בהכרח אומרת שגם התוכי יודע את זה ?
כמו שאווה אומרת לגבי זוגות שלא מתרבים אחרי שהגיעו לגיל המתאים : "אולי הם לא קראו את הספר ..."
מזון למוח .
וחלק מהסיבות שחיות 'סיגלו' לעצמן את חיי הלהקה היא ביטחון .
קחו למשל דגים - בים הפתוח נדיר לראות דגים קטנים (קוי ומטה) שוחים להנאתם לבד ,
מהסיבה שכאשר יש 100 דגים ביחד הם 'שומרים' זה על גב זה ..
אותו דבר תקף גם אצל תוכים ,
קבוצה = כוח וביטחון
לבד = חולשה מנטלית .
אני יודע שעקרונית (תאורטית)ברגע שרמי מחתים תוכי ומגדל אותו כחלק מהמשפחה , אזי רמי ומשפחתו
הופכים להיות הלהקה של אותו תוכי - אבל האם העובדה שאני יודע את זה , בהכרח אומרת שגם התוכי יודע את זה ?
כמו שאווה אומרת לגבי זוגות שלא מתרבים אחרי שהגיעו לגיל המתאים : "אולי הם לא קראו את הספר ..."
מזון למוח .

רז נ.
מומחה להסברים מסורבלים ופתרונות לא טריוויאלים לשאלות פרובלמטיות
אשר לא ייתרמו במישרין או בעקיפין למצב הביטחוני בארץ .
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אני אישית לא מבין את כל הכתוב לעיל ונושא זה בהחלט מעניין אותי.
אני חושב שדווקא בשבי תוחלת החיים של תוכים הייתה צריכה להיות ארוכה יותר,
לצורך העניין אני יודע שיש לא מעט להקות שמזהים חולשה\מחלה אצל אחד
מחברי הלהקה הם מנדים אותו.
כמו כן בשבי יש טיפולים כאלה ואחרים ומזון טוב יותר ולכן לא מסתדר לי.
הדבר היחיד שאולי יכול לגרום (לדעתי) לתוחלת חיים קצרה יותר בשבי
הוא "השבי"\דכאון. ניקח לדוגמא את בני האדם, אדם חופשי ואדם שיהיה
סגור ב-X האם תוחלת החיים תהיה זהה?
אני חושב שדווקא בשבי תוחלת החיים של תוכים הייתה צריכה להיות ארוכה יותר,
לצורך העניין אני יודע שיש לא מעט להקות שמזהים חולשה\מחלה אצל אחד
מחברי הלהקה הם מנדים אותו.
כמו כן בשבי יש טיפולים כאלה ואחרים ומזון טוב יותר ולכן לא מסתדר לי.
הדבר היחיד שאולי יכול לגרום (לדעתי) לתוחלת חיים קצרה יותר בשבי
הוא "השבי"\דכאון. ניקח לדוגמא את בני האדם, אדם חופשי ואדם שיהיה
סגור ב-X האם תוחלת החיים תהיה זהה?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
כל התוכים חיים בלהקות גדולות. לא משעמם להם.רוב שעות היום מבלים בניקוי נוצות אחד לשני, חיפוש אחרי מזון, ובעונה גידול הגוזלים.
בשבי אין צורך לחפש מזון מוגש להם על מגש. וכמו שכתבו המזון יותר בריא בשבי
הוא באמת בסימן שאלה.נמצא שתוכים גדולים כמו הארות בדרום אמריקה אוכלות 38 סוגי מזון, פירות, וזרעים. ברור שהכופתיות ה"בריאות" שאנחנו מספקים להם לא מתקרבים אפילו קצת לטיב של המזון שיש להם בטבע. הרבה להקות נמצאות למזלם בעומק הג'ונגלים שאנשים אפילו מקומיים לא מגיעים אליהם, וכך יכולים לשרוד. אבל זה לא ימשך הרבה זמן. כריתת יערות פיתוח כבישים והרצון לגדל ציפורים אקזוטיות עושות שמות בחיי הבר.
המחשבה שדווקא בשבי הם אמורים לחיות יותר זמן, מסתבר שמטעה.אין להם את התנאים האידאליים להחזיק מעמד, עשרות שנים. במיוחד משפיע עליהם השיעמום, החוסר מעש, וחוסר חברה, מאחר הם חיות להקה. כל זה מכניס אותם ללחץ נפשי, שלאורך זמן ושנים משפיע ומקצר את חייהם.
למרות הטיפול הוטרינרי, המזון ה"בריא" הם סובלים. בעצם מי שמגדל תוכי גדול הוא היה צריך להיות איתו , ולידו 24 שעות ביממה, כי כך הם חיים בטבע בלהקה. מי יכול לעמוד בזה?
אז המסקנה שלתוכי יהיו חיים קצרים יותר, כי הבעלים רוצים לגדל אותו למרות כל הסיכון שהוא גורם לחיית מחמד שלו.
אז ככה זה, אנחנו אוהבים אותם אהבת נפש, אבל גם גורמים להם סבל שלא התכוונו אליו.
הוא באמת בסימן שאלה.נמצא שתוכים גדולים כמו הארות בדרום אמריקה אוכלות 38 סוגי מזון, פירות, וזרעים. ברור שהכופתיות ה"בריאות" שאנחנו מספקים להם לא מתקרבים אפילו קצת לטיב של המזון שיש להם בטבע. הרבה להקות נמצאות למזלם בעומק הג'ונגלים שאנשים אפילו מקומיים לא מגיעים אליהם, וכך יכולים לשרוד. אבל זה לא ימשך הרבה זמן. כריתת יערות פיתוח כבישים והרצון לגדל ציפורים אקזוטיות עושות שמות בחיי הבר. המחשבה שדווקא בשבי הם אמורים לחיות יותר זמן, מסתבר שמטעה.אין להם את התנאים האידאליים להחזיק מעמד, עשרות שנים. במיוחד משפיע עליהם השיעמום, החוסר מעש, וחוסר חברה, מאחר הם חיות להקה. כל זה מכניס אותם ללחץ נפשי, שלאורך זמן ושנים משפיע ומקצר את חייהם.
למרות הטיפול הוטרינרי, המזון ה"בריא" הם סובלים. בעצם מי שמגדל תוכי גדול הוא היה צריך להיות איתו , ולידו 24 שעות ביממה, כי כך הם חיים בטבע בלהקה. מי יכול לעמוד בזה?
אז המסקנה שלתוכי יהיו חיים קצרים יותר, כי הבעלים רוצים לגדל אותו למרות כל הסיכון שהוא גורם לחיית מחמד שלו.
אז ככה זה, אנחנו אוהבים אותם אהבת נפש, אבל גם גורמים להם סבל שלא התכוונו אליו.

[quote="148";p="15674"]כל התוכים חיים בלהקות גדולות. לא משעמם להם.רוב שעות היום מבלים בניקוי נוצות אחד לשני, חיפוש אחרי מזון, ובעונה גידול הגוזלים.
הוא באמת בסימן שאלה.נמצא שתוכים גדולים כמו הארות בדרום אמריקה אוכלות 38 סוגי מזון, פירות, וזרעים. ברור שהכופתיות ה"בריאות" שאנחנו מספקים להם לא מתקרבים אפילו קצת לטיב של המזון שיש להם בטבע. הרבה להקות נמצאות למזלם בעומק הג'ונגלים שאנשים אפילו מקומיים לא מגיעים אליהם, וכך יכולים לשרוד. אבל זה לא ימשך הרבה זמן. כריתת יערות פיתוח כבישים והרצון לגדל ציפורים אקזוטיות עושות שמות בחיי הבר.
המחשבה שדווקא בשבי הם אמורים לחיות יותר זמן, מסתבר שמטעה.אין להם את התנאים האידאליים להחזיק מעמד, עשרות שנים. במיוחד משפיע עליהם השיעמום, החוסר מעש, וחוסר חברה, מאחר הם חיות להקה. כל זה מכניס אותם ללחץ נפשי, שלאורך זמן ושנים משפיע ומקצר את חייהם.
אז ככה זה, אנחנו אוהבים אותם אהבת נפש, אבל גם גורמים להם סבל שלא התכוונו אליו.[/quote]
אווה , כל מה שאמרת מאוד חד ונוקשה , ואני נוטה להאמין שהדברים אכן כך , ולמרות אהבתנו הגדולה לתוכים
אנחנו בעצם , שלא במזיד , מקצרים את חייהם . . .
אז אני שואל -
מה ניתן לעשות ? ? ?
מה אני , כמגדל , יכול לעשות (מלבד להכנס עם התוכי לכלוב ולהיות צמוד אליו 24/7) על מנת לתת לו כל מה
שהוא צריך כדי לחיות תוחלת חיים מלאה ?
יש פתרון ?
הוא באמת בסימן שאלה.נמצא שתוכים גדולים כמו הארות בדרום אמריקה אוכלות 38 סוגי מזון, פירות, וזרעים. ברור שהכופתיות ה"בריאות" שאנחנו מספקים להם לא מתקרבים אפילו קצת לטיב של המזון שיש להם בטבע. הרבה להקות נמצאות למזלם בעומק הג'ונגלים שאנשים אפילו מקומיים לא מגיעים אליהם, וכך יכולים לשרוד. אבל זה לא ימשך הרבה זמן. כריתת יערות פיתוח כבישים והרצון לגדל ציפורים אקזוטיות עושות שמות בחיי הבר. המחשבה שדווקא בשבי הם אמורים לחיות יותר זמן, מסתבר שמטעה.אין להם את התנאים האידאליים להחזיק מעמד, עשרות שנים. במיוחד משפיע עליהם השיעמום, החוסר מעש, וחוסר חברה, מאחר הם חיות להקה. כל זה מכניס אותם ללחץ נפשי, שלאורך זמן ושנים משפיע ומקצר את חייהם.
אז ככה זה, אנחנו אוהבים אותם אהבת נפש, אבל גם גורמים להם סבל שלא התכוונו אליו.[/quote]
אווה , כל מה שאמרת מאוד חד ונוקשה , ואני נוטה להאמין שהדברים אכן כך , ולמרות אהבתנו הגדולה לתוכים
אנחנו בעצם , שלא במזיד , מקצרים את חייהם . . .
אז אני שואל -
מה ניתן לעשות ? ? ?
מה אני , כמגדל , יכול לעשות (מלבד להכנס עם התוכי לכלוב ולהיות צמוד אליו 24/7) על מנת לתת לו כל מה
שהוא צריך כדי לחיות תוחלת חיים מלאה ?
יש פתרון ?

רז נ.
מומחה להסברים מסורבלים ופתרונות לא טריוויאלים לשאלות פרובלמטיות
אשר לא ייתרמו במישרין או בעקיפין למצב הביטחוני בארץ .
ניתן לעשות דברים כמו להדליק טלוויזיה ערוץ הופ ותעמינו לי לא תכירו את התוכי שלכם יש לי חבר שמגדל ג'קו והוא צופה בהופ
א.התוכי לומד המון
ב.התוכי בריא מי בחינה נפשית
ג.התוכי קורע אותנו מיצחוק
ד.הוא מרכיב מישפטים בהקשרים לבד
וכל זאת שאותו חבר אינו בבית אלה בעבודה וכשהוא חוזר המסיבה של התוכי ממשיכה במישחקים
א.התוכי לומד המון
ב.התוכי בריא מי בחינה נפשית
ג.התוכי קורע אותנו מיצחוק
ד.הוא מרכיב מישפטים בהקשרים לבד
וכל זאת שאותו חבר אינו בבית אלה בעבודה וכשהוא חוזר המסיבה של התוכי ממשיכה במישחקים

השמים אינם הגבול
כולכם שכחתם את הדבר החשוב מכל !!!
גוף התוכי בעצם בנוי כמכונה מעופפת ! בתי הגידול הכי טובים בעולם הם רק חיכוי עלוב ביותר לחיי התוכים בטבע , אחרי הכל כל מה שנעשה הוא לנסות לדמות את בית הגידול לטבע עד כמה שניתן ...
תוכי כדי להיות בריא ( להגיע לתוכל חיים כמו בטבע ) צריך לעוף קילומטרים רבים ביום , ללקט מגוון מזונות ולהעמיד צאצים רק בתקופת האביב לרוב .
בבתי הגידול הגדולים ביותר התוכי בקושי עף ( גם אם ניראה לנו שהתוכי עף זה אפילו לא עשירית מהתעופה בטבע ) , מקבל תזונה טובה אך סגור בכלוב קטן ( ולא משנה כמה גדול אנחנו חושבים שהכלוב , הוא עדיין קטן ) ועסוק כל היום בלאכול לישון ולתת בראש לנקבה .
בטבע רק החיפוש אחר מזון לוקח יותר מחצי מהיום !
צאצאים מגיעים רק בתקופת ההתחדשות ( האביב ) והתוכים בכל ימות השנה מכינים את עצמם לתקופה זו ...
בקיצר תוכים בריאים (נפשית ופיזית ) ב100% יש רק בטבע , הלוואי ונגיע לרמת חיכוי מהחיים בטבע של 70% ...
גוף התוכי בעצם בנוי כמכונה מעופפת ! בתי הגידול הכי טובים בעולם הם רק חיכוי עלוב ביותר לחיי התוכים בטבע , אחרי הכל כל מה שנעשה הוא לנסות לדמות את בית הגידול לטבע עד כמה שניתן ...
תוכי כדי להיות בריא ( להגיע לתוכל חיים כמו בטבע ) צריך לעוף קילומטרים רבים ביום , ללקט מגוון מזונות ולהעמיד צאצים רק בתקופת האביב לרוב .
בבתי הגידול הגדולים ביותר התוכי בקושי עף ( גם אם ניראה לנו שהתוכי עף זה אפילו לא עשירית מהתעופה בטבע ) , מקבל תזונה טובה אך סגור בכלוב קטן ( ולא משנה כמה גדול אנחנו חושבים שהכלוב , הוא עדיין קטן ) ועסוק כל היום בלאכול לישון ולתת בראש לנקבה .
בטבע רק החיפוש אחר מזון לוקח יותר מחצי מהיום !
צאצאים מגיעים רק בתקופת ההתחדשות ( האביב ) והתוכים בכל ימות השנה מכינים את עצמם לתקופה זו ...
בקיצר תוכים בריאים (נפשית ופיזית ) ב100% יש רק בטבע , הלוואי ונגיע לרמת חיכוי מהחיים בטבע של 70% ...