[quote="148";p="15674"]כל התוכים חיים בלהקות גדולות. לא משעמם להם.רוב שעות היום מבלים בניקוי נוצות אחד לשני, חיפוש אחרי מזון, ובעונה גידול הגוזלים.
בשבי אין צורך לחפש מזון מוגש להם על מגש. וכמו שכתבו המזון יותר בריא בשבי

הוא באמת בסימן שאלה.נמצא שתוכים גדולים כמו הארות בדרום אמריקה אוכלות 38 סוגי מזון, פירות, וזרעים. ברור שהכופתיות ה"בריאות" שאנחנו מספקים להם לא מתקרבים אפילו קצת לטיב של המזון שיש להם בטבע. הרבה להקות נמצאות למזלם בעומק הג'ונגלים שאנשים אפילו מקומיים לא מגיעים אליהם, וכך יכולים לשרוד. אבל זה לא ימשך הרבה זמן. כריתת יערות פיתוח כבישים והרצון לגדל ציפורים אקזוטיות עושות שמות בחיי הבר.
המחשבה שדווקא בשבי הם אמורים לחיות יותר זמן, מסתבר שמטעה.אין להם את התנאים האידאליים להחזיק מעמד, עשרות שנים. במיוחד משפיע עליהם השיעמום, החוסר מעש, וחוסר חברה, מאחר הם חיות להקה. כל זה מכניס אותם ללחץ נפשי, שלאורך זמן ושנים משפיע ומקצר את חייהם.
למרות הטיפול הוטרינרי, המזון ה"בריא" הם סובלים. בעצם מי שמגדל תוכי גדול הוא היה צריך להיות איתו , ולידו 24 שעות ביממה, כי כך הם חיים בטבע בלהקה. מי יכול לעמוד בזה?

אז המסקנה שלתוכי יהיו חיים קצרים יותר, כי הבעלים רוצים לגדל אותו למרות כל הסיכון שהוא גורם לחיית מחמד שלו.
אז ככה זה, אנחנו אוהבים אותם אהבת נפש, אבל גם גורמים להם סבל שלא התכוונו אליו.[/quote]
אווה , כל מה שאמרת מאוד חד ונוקשה , ואני נוטה להאמין שהדברים אכן כך , ולמרות אהבתנו הגדולה לתוכים
אנחנו בעצם , שלא במזיד , מקצרים את חייהם . . .
אז אני שואל -
מה ניתן לעשות ? ? ?
מה אני , כמגדל , יכול לעשות (מלבד להכנס עם התוכי לכלוב ולהיות צמוד אליו 24/7) על מנת לתת לו כל מה
שהוא צריך כדי לחיות תוחלת חיים מלאה ?
יש פתרון ?