שלום,
יש לי דררה זכר הנקבה ברחה לי..
הביאו לי דררה לשדך לו,
יש לי כמה בעיות ושאלות..
1. ניסיתי כבר לשדך לו נקבה אחת, הם היו באותו כלוב בערך חודש ולא קרה כלום. בגלל שהכלוב היה יחסית גדול החלטתי לפני כמה ימים להעביר אותם לכלוב יותר קטן. בהתחלה הכל היה בסדר אבל כששמתי להם את הבית הטלה הם התחילו לתקוף אחד את השניה ונלחמו בניהם מי יכנס לתא הטלה. הנקבה פצעה את הזכר, ובאותו הרגע הוצאתי אותה משם.
2. הדררה שהביאו לי עכשיו, אני לא יודעת בת כמה היא, אם זה זכר או נקבה.
3. אני מפחדת שאם אני יכניס אותה לכלוב עם הזכר הם יתקפו אחד את השניה.
אשמח לעזרה.. תודה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דררות פרא
מנהל: מפקחים
- miryam.kohav
- ביצה

- אזור מכירה: ראש העין
- שם פרטי:: מרים :)
דררות פרא
☆--M.K--☆
Re: דררות פרא
האמת היא שקשה לענות ולקבוע עובדות האם לנהוג כך או כך. הסיבה היא שלכל תוכי שתביאי ולתוכי שלך יש אופי משלו. זמן
החיבור יכול להשתנות מזוג לזוג בצורה קיצונית. לכן חשוב להתאזר בסבלנות ולא להגיע למסקנות מהר מידי . חודש זה לא תמיד מספיק זמן
לחבר בין זוגות.
ניסיון לחיבור זוג בכלוב גדול הרבה יותר טוב מהעברתם לכלוב קטן ביחד. טוב יותר מהמצב שתיארת ( כלוב גדול) זה לחבר ביניהם בשני כלובים נפרדים וצמודים כדי שיהיו קרובים זה לזו אך לא יוכלו לפגוע אחד בשנייה.
במקרים כאלה מוציאים את התוכי הוותיק מהכלוב אליו הוא רגיל ושמים אותו בכלוב שצמוד לכלוב בו הוא היה. את התוכי החדש מעבירים
לכלוב שבו התוכי הוותיק שהה.
בדרך כלל תוכי וותיק יתייחס את הכלוב כטריטוריה שלו. כל תוכי שיכנס יחשב לפולש. כאשר מעבירים אותו לכלוב אחר ושמים את התוכי החדש בכלוב שלו מאפשרים לתוכי החדש להתאקלם ולקבל ביטחון . כך שכשמעבירים את התוכי הוותיק חזרה הם ישתוו פחות או יותר מבחינת ביטחון
ושליטה על הכלוב.
מאחר ואת מתכוונת להרבות את התוכים חשוב שיהיה לך זוג. במצב הקיים את יכולה לחכות שנה ובסוף יתברר לך שמדובר בזכר. לכן כדאי מאוד להביא נקבה בוגרת ולא תוכי שמינו אינו ידוע.
לסיכום, הצעתי היא שתחליפי את התוכי שהבאת בנקבה בוגרת.
מעבר לזה לאפשר זמן התאקלמות מספיק ארוך כדי להיות בטוחים שהתוכים מתרגלים זה לזו.
לא לשים את התוכים בכלוב קטן. בכלוב גדול יותר הנקבה או הזכר יכולים להתרחק מבן הזוג ולא להגיע לחיכוך מיותר
שיגרום להתפרצות ותקיפה.
החיבור יכול להשתנות מזוג לזוג בצורה קיצונית. לכן חשוב להתאזר בסבלנות ולא להגיע למסקנות מהר מידי . חודש זה לא תמיד מספיק זמן
לחבר בין זוגות.
ניסיון לחיבור זוג בכלוב גדול הרבה יותר טוב מהעברתם לכלוב קטן ביחד. טוב יותר מהמצב שתיארת ( כלוב גדול) זה לחבר ביניהם בשני כלובים נפרדים וצמודים כדי שיהיו קרובים זה לזו אך לא יוכלו לפגוע אחד בשנייה.
במקרים כאלה מוציאים את התוכי הוותיק מהכלוב אליו הוא רגיל ושמים אותו בכלוב שצמוד לכלוב בו הוא היה. את התוכי החדש מעבירים
לכלוב שבו התוכי הוותיק שהה.
בדרך כלל תוכי וותיק יתייחס את הכלוב כטריטוריה שלו. כל תוכי שיכנס יחשב לפולש. כאשר מעבירים אותו לכלוב אחר ושמים את התוכי החדש בכלוב שלו מאפשרים לתוכי החדש להתאקלם ולקבל ביטחון . כך שכשמעבירים את התוכי הוותיק חזרה הם ישתוו פחות או יותר מבחינת ביטחון
ושליטה על הכלוב.
מאחר ואת מתכוונת להרבות את התוכים חשוב שיהיה לך זוג. במצב הקיים את יכולה לחכות שנה ובסוף יתברר לך שמדובר בזכר. לכן כדאי מאוד להביא נקבה בוגרת ולא תוכי שמינו אינו ידוע.
לסיכום, הצעתי היא שתחליפי את התוכי שהבאת בנקבה בוגרת.
מעבר לזה לאפשר זמן התאקלמות מספיק ארוך כדי להיות בטוחים שהתוכים מתרגלים זה לזו.
לא לשים את התוכים בכלוב קטן. בכלוב גדול יותר הנקבה או הזכר יכולים להתרחק מבן הזוג ולא להגיע לחיכוך מיותר
שיגרום להתפרצות ותקיפה.