ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטילים שעושים הפסקה בדגירה האם תקין?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
miryam.kohav
ביצה
ביצה
אזור מכירה: ראש העין
שם פרטי:: מרים :)

קוקטילים שעושים הפסקה בדגירה האם תקין?

שליחה על ידי miryam.kohav »

גיסי שאל אותי שאלה ולא ידעתי מה לענות.. וישר חשבתי לשאול אותך..

1. יש לו זוג קוקטליים שהטילו 3 ביצים הם ישבו הרבה זמן בתא התלה (דגרו) ורק הזכר היה יוצא בשביל לאכול ובשביל להביא לנקבה אוכל.
לפני שבוע בקעו שני גוזלים, והביצה השלישית עדיין לא בקעה, ומיום ליום הקליפה של הביצה שלא בקעה נראית ממש דקה ברמה שרואים את הגוזל. הבעיה שזה בערך יומיים ככה.
הוא שם לב שההורים יוצאים ביחד לאכול בשעות הצהריים (כשמזג האוויר חמים ונעים) והוא שומע שהם מאכילים את הגוזלים.

השאלה שלי היא האם זה בסדר ששניהם יוצאים ביחד מהתא הטלה בזמן שיש עוד ביצה שלא בקעה? יכול להיות שמשהו לא בסדר עם הביצה והם הפסיקו לדגור?

2. יש לו עוד זוג קוקטלים שהיה להם 3 סבבי הטלות יפות. (בזמן שהם אצלו)
ההטלה הרביעית הייתה לפני חודש בערך (בזמן הסופה) הם הביאו 5 ביצים ובקעו 5 גוזלים. אחרי שבוע הגוזלים מתו מסיבות לא ברורות אולי בגלל הסופה שהייתה? מה שכן הוא ראה שהיה עליהם סימני ניקור, אולי הם מתו מהקור וההורים ניסו להחיות אותם?

הוא ניקה את הכלוב מהגוזלים, הם הזדווגו שוב והביאו 4 ביצים, עשו החלפת משמרות יפות.. מיום חמישי שהתחיל להיות מזג אוויר נעים וחמים הם עדיין דוגרים אבל בשעות הצהריים שני ההורים יוצאים מהתא הטלה לאכול ואף אחד לא דוגר על הביצים בזמן הזה. האם זה בסדר?

נ.ב
חשוב לי לציין ששני הזוגות נמצאים במרפסת מתחת לפרגולה ושהוא גר באזור המרכז.

אשמח לעזרה
וכמובן תודה רבה :)
☆--M.K--☆
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוקטילים שעושים הפסקה בדגירה האם תקין?

שליחה על ידי eli_lea »

1. בהחלט יתכן שיש בעיה עם הביצה. לא אמורים לראות מבעד לקליפה את הגוזל אלא אם מאירים דרכה באור ממוקד בחדר חשוך.
מה שגיסך מתאר מעיד על בעיה בקליפת הביצה.
כדאי מאוד לבצע מעקב אחרי הזוג שמטיל ולבצע רישום. כך אפשר לדעת בוודאות גדולה יותר האם מדובר בביצה שלא יבקע ממנה גוזל ואפילו להוציאה מתא ההטלה.
מתחילים את ספירת הימים מהביצה השנייה, בדרך כלל האם תתחיל לדגור רק לאחר הטלת הביצה השנייה או השלישית. סופרים 18 - 19 ימים
עד לבקיעה הראשונה. לפעמים לוקח יום יומיים נוספים או שמקדים ביום. זה תלוי באופן הדגירה של האם והתפתחות העובר בביצה.
לאחר התאריך הזה מוסיפים יומיים לכל ביצה נוספת. יתכן מצב שהביצים הרא/שונות לא יבקעו כי הן לא היו מופרות אך הביצים האחרונות יבקעו.
לאחר כל הספירה במידה ועדיין לא היו בקיעות מחכים יומיים שלושה נוספים לביטחון ואז מוציאים את הביצים.
בשלבים האחרונים כשאין בקיעה אפשר גם לבדוק מה מצב הביצים ע"י הארתן במקום חשוך. כך לפחות יודעים שעבר הזמן שמוקצב לבקיעת הביצה.

זה בסדר ששני ההורים יוצאים. זה לרוב קורה בשלבים האחרונים של הדגירה ולאחר בקיעת הגוזלים הראשונים.
יציאה של ההורים לא מעידה על כך שהביצים לא טובות או שהן טובות. לפעמים זה מלחיץ לראות את האם והאב מחוץ לתא לזמן רב אבל
התוכים יודעים היטב את המלאכה ואין צורך לדאוג.

2.גוזלים מתים ממגוון סיבות רחב מאוד. קשה לקבוע מה סיבת המוות בוודאות. על מנת לקבוע את סיבת המוות יש לבצע ניתוח לאחר המוות
לגוזל שמת, גם אז לא בטוח שיהיו ממצאים.
אם זה קורה בתדירות ממש גדולה אפשר לבצע להורים בדיקות לסוגי המחלות השונים על מנת לשלול בעיה בריאותית שמועברת לגוזלים.

כמו שציינתי קודם, ההורים יוצאים ומפסיקים את הדגירה לפרקי זמן שונים , אין עם זה בעיה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”