הי
אני מכיר את זה מפורומים אחרים בהם אני "מהוותיקים", כל יומיים מגיע מישהו חדש לתחביב ומתחיל לשאול שאלות תם ומאוד בסיסיות.
זה מתיש את החברים ולרוב מתקבלות תשובות קצרות ושרשורים ממש לא מעניינים.
אולי אפשר להתחיל תוכנית "חונכים"? אני אישית אשמח מאוד אם אפשר לקבל טלפון של מגדל/ת ותיק שמוכן להקדיש כמה דקות מידי פעם לשיחת טלפון.
אני מתחיל עם גוזל ג'אקו ואשמח להתייעץ, לא מתאים לי לעשות טעויות מהם יסבול התוכי והמשפחה.
בתמורה אני מתחייב לפתוח שרשור מעניין על כל תהליך הגמילה, הגידול, הכניסה למשפחה בליווי הרבה תמונות.
תודה מראש לכל מי שירים את הכפפה.
חג שמח
רונן
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מחפש מנטור/ית
מנהל: מפקחים
Re: מחפש מנטור/ית
היי רונן,
אם תמצא מישהו כזה אשמח לשמוע, ואם נניח ימצא מישהו כזה לכמה אנשים הוא יעזור בטלפון?
ונניח שימצא מי שמוכן "לעזוב הכל" ולתת הדרכה שוטפת בגידול תוכי בטלפון, האם אתה בטוח שהוא מספיק מקצועי לעשות זאת?
כשאתה כותב בפורום יש תמיד סיכוי שחברים יגיבו יתקנו יוסיפו ויביעו דעתם.
אגב, כמה מגדלים מנוסים שבאמת מאכילים מגדלים ובעלי ניסיון אתה רואה נותנים מענה?
האתר הזה עלה לרשת מהסיבה הזאת, מהסיבה שלקבל ייעוץ מקצועי אמיתי ובחינם זו משימה בלתי אפשרית. מהסיבה שבתחום
רוב התשובות היו לא מקצועיות בלשון המעטה ולעיתים אף גרמו לנזק.
ומהסיבה שבה זילזלו באופן בוטה כמעט בכל אתר שהכרתי במיוחד במגדלים צעירים וחסרי נסיון.
לגבי "שאלות התם" של מגדלים מתחילים. יתכן שבאתרים שונים השאלות החוזרות מתישות, אני רואה באתרים שונים
(לאו דווקא בנושאי תוכים) שמנהלים מגיבים ב "חפש באתר היה דיון על זה" וכו'.
לעומת זאת, אני לא חושב שמישהו שאל שאלה ולא קיבל מענה מפורט. במקרים מסוימים ניתן קישור לדיון קיים
במידה והדיון פורה ואיכותי.
לסיכום, אם תמצא מנטור שילווה אותך ספר לי על זה, אהיה מופתע אך מרוצה עבורך.
בינתיים אתה מוזמן לשאול כל שאלה ( גם אם היא נשמעת טיפשית או חוזרת על עצמה) ותקבל תשובה מלאה כנהוג באתרנו.
ללא קשר נשמח לראות את גוזל הג'אקו שלך.
בהצלחה וחג שמח.
אם תמצא מישהו כזה אשמח לשמוע, ואם נניח ימצא מישהו כזה לכמה אנשים הוא יעזור בטלפון?
ונניח שימצא מי שמוכן "לעזוב הכל" ולתת הדרכה שוטפת בגידול תוכי בטלפון, האם אתה בטוח שהוא מספיק מקצועי לעשות זאת?
כשאתה כותב בפורום יש תמיד סיכוי שחברים יגיבו יתקנו יוסיפו ויביעו דעתם.
אגב, כמה מגדלים מנוסים שבאמת מאכילים מגדלים ובעלי ניסיון אתה רואה נותנים מענה?
האתר הזה עלה לרשת מהסיבה הזאת, מהסיבה שלקבל ייעוץ מקצועי אמיתי ובחינם זו משימה בלתי אפשרית. מהסיבה שבתחום
רוב התשובות היו לא מקצועיות בלשון המעטה ולעיתים אף גרמו לנזק.
ומהסיבה שבה זילזלו באופן בוטה כמעט בכל אתר שהכרתי במיוחד במגדלים צעירים וחסרי נסיון.
לגבי "שאלות התם" של מגדלים מתחילים. יתכן שבאתרים שונים השאלות החוזרות מתישות, אני רואה באתרים שונים
(לאו דווקא בנושאי תוכים) שמנהלים מגיבים ב "חפש באתר היה דיון על זה" וכו'.
לעומת זאת, אני לא חושב שמישהו שאל שאלה ולא קיבל מענה מפורט. במקרים מסוימים ניתן קישור לדיון קיים
במידה והדיון פורה ואיכותי.
לסיכום, אם תמצא מנטור שילווה אותך ספר לי על זה, אהיה מופתע אך מרוצה עבורך.
בינתיים אתה מוזמן לשאול כל שאלה ( גם אם היא נשמעת טיפשית או חוזרת על עצמה) ותקבל תשובה מלאה כנהוג באתרנו.
ללא קשר נשמח לראות את גוזל הג'אקו שלך.
בהצלחה וחג שמח.
תודה כמובן על ההתייחסות והתגובה.
לא מצאתי יותר מידי פורומים (האמת שניים) בהם הפעילות מאוד מועטה. אני בהחלט מעריך את דעתך אבל זה לא ממש דיונים, זו שיחה של אחד על אחד, רק המנהל עונה.
אני חושב ומקווה שאתה טועה ביחס למנטור. אני הבעלים והמפעיל של אתר השלט רחוק בישראל eFly(טיסנים, מסוקים, רחפנים, מכוניות, סירות ועוד). יש לנו כ 5,000 חברים והפורום די פעיל. אנו גם כן מעודדים כתיבה.
אני חייב להגיד לך שלא פעם מתקשר מישהו המבקש להיכנס לנושא מסויים. אני כחובב ממש נהנה ללמד אותו ולתת טיפים להתחלה נכונה. אני לא מוכר ציוד או הדרכה (יש לנו הרבה כאלו בפורום שכן), אני פשוט מאוד מאוד אוהב את התחביב שלי וכל מי שרוצה לדבר עליו, אני שמח.
לא ביקשתי שאדם יעזוב את עבודתו וישב לייד הטלפון לתמיכה בי.
קראתי כל מה שכתוב אצלכם בפורום, בפורומים השכנים ובפורומים בחו"ל על "איך להתחיל" עם כל המידע הזה בראש הייתי רוצה לדבר עם מישהו על כוס קפה לייד התוכי שלו. או סתם לקשקש בטלפון על נושא משותף. נראה לך שלא יהיה כזה? החדשות הטובות הן שאחד כזה כתב לי מייל היום.
אני חושב שהרבה יותר מעניין יהיה להעלות כאן שרשור על כל תהליך הגידול אבל הדרכה בסיסית אני מעוניין לקבל בתמיכה טלפונית.
שוב תודה על העזרה,
רונן
לא מצאתי יותר מידי פורומים (האמת שניים) בהם הפעילות מאוד מועטה. אני בהחלט מעריך את דעתך אבל זה לא ממש דיונים, זו שיחה של אחד על אחד, רק המנהל עונה.
אני חושב ומקווה שאתה טועה ביחס למנטור. אני הבעלים והמפעיל של אתר השלט רחוק בישראל eFly(טיסנים, מסוקים, רחפנים, מכוניות, סירות ועוד). יש לנו כ 5,000 חברים והפורום די פעיל. אנו גם כן מעודדים כתיבה.
אני חייב להגיד לך שלא פעם מתקשר מישהו המבקש להיכנס לנושא מסויים. אני כחובב ממש נהנה ללמד אותו ולתת טיפים להתחלה נכונה. אני לא מוכר ציוד או הדרכה (יש לנו הרבה כאלו בפורום שכן), אני פשוט מאוד מאוד אוהב את התחביב שלי וכל מי שרוצה לדבר עליו, אני שמח.
לא ביקשתי שאדם יעזוב את עבודתו וישב לייד הטלפון לתמיכה בי.
קראתי כל מה שכתוב אצלכם בפורום, בפורומים השכנים ובפורומים בחו"ל על "איך להתחיל" עם כל המידע הזה בראש הייתי רוצה לדבר עם מישהו על כוס קפה לייד התוכי שלו. או סתם לקשקש בטלפון על נושא משותף. נראה לך שלא יהיה כזה? החדשות הטובות הן שאחד כזה כתב לי מייל היום.
אני חושב שהרבה יותר מעניין יהיה להעלות כאן שרשור על כל תהליך הגידול אבל הדרכה בסיסית אני מעוניין לקבל בתמיכה טלפונית.
שוב תודה על העזרה,
רונן
הפעילות מועטה ואין ממש דיונים מהסיבה שאנשים מקבלים תשובות, מסתפקים בכך וממעטים להגיב ולשתף.לא יודע איך זה בתחום הטיסנים, בתחום גידול וריבוי התוכים משום מה זה שונה, יש תקופות שיש יותר פעילות ופחות פעילות.אותי כבעליו של האתר זה מספק, אני לא מחפש "אקשן" ואפילו מתאים לי שהפעילות אינה מטורפת.יש לנו כ 8850 חברים רשומים, רובם נכנסים כדי לקרוא ולא להגיב, בנוסף תעבורה של אלפי אורחים שעוברים בפורומים השונים, קוראים מאמרים ודיוני עבר ומסתפקים בכך. אני בטוח שהם מוצאים את מבוקשם.9465 כתב:לא מצאתי יותר מידי פורומים (האמת שניים) בהם הפעילות מאוד מועטה. אני בהחלט מעריך את דעתך אבל זה לא ממש דיונים, זו שיחה של אחד על אחד, רק המנהל עונה.
נכון שבחלק ניכר מההודעות רק המנהל עונה, אם זה מספק ומקצועי? כל אחד יכול לעשות עם המידע כראות עיניו.
אגב,כדי לגדל גוזל ג'אקו אין צורך בדיונים. יש מספיק מידע ברשת מה נחוץ כדי לגדל גוזל ומהם התנאים הנדרשים.בדברים שאינך בטוח בהם תשאל מגדל מנוסה.
ומה תגיד לעשרה כאלה שיבקשו ללמוד ולקבל טיפים? אני לא אגזים אם אגיד שלפעמים מתקשרים אלי חמישה שישה ואף יותר לקבל ייעוץ או הדרכה. חלק ניכר מהפונים שואלים על בעיות בריאות שהגוזלים מפתחים. אני באדיבות מפנה אותם לפורום, מבקש שיפתחו נושא ויכתבו את הבעיה כשאני מבטיח לענות בהקדם מיד כשאתפנה. מקבל תגובות כמו "לא יכול אחי אני נהג מונית איפה אני אכתוב,רק תענה לי רגע".....99% לא כותבים ולא נכנסים לאתר. כי זה מאמץ עבורם.אני אמור לעזוב הכל ולתת ייעוץ ונהג המונית ימשיך לדפוק מונה...9465 כתב:אני חייב להגיד לך שלא פעם מתקשר מישהו המבקש להיכנס לנושא מסויים. אני כחובב ממש נהנה ללמד אותו ולתת טיפים להתחלה נכונה. אני לא מוכר ציוד או הדרכה (יש לנו הרבה כאלו בפורום שכן), אני פשוט מאוד מאוד אוהב את התחביב שלי וכל מי שרוצה לדבר עליו, אני שמח.
אני אישית נמנע מלתת מענה טלפוני, הפונים אלי ברוב המקרים מופנים לפורום. הסיבה העיקרית היא שאני עובד עם הטלפון כך שכשאני מדבר מייעץ או נותן הדרכה איני יכול לענות ללקוחות. הפורום עצמו גם גוזל זמן אבל אני יכול לענות כשמזדמן לי, אני יכול להפסיק לכתוב ולחזור מאוחר יותר או לענות לטלפון. ע"ג הפורום בשאלות ובתשובות יכולים להיעזר מאות אנשים שנתקלים בבעיה ע"י חיפוש פשוט. מעבר לזה אני גם יכול לעקוב אחר הנושא( וגם הגולשים) כאשר אני נותן מענה.לגבי ליווי והדרכה אישי, אני לא אומר שתהיה לך בעיה לפתח קשרי ידידות חברות מפגשים ושיחות על כוס קפה. יתכן מאוד שתמצא בסביבתך מגדל ואפילו מגדלים אם זאת המטרה.אני אומר שהסבירות שתקבל מענה טלפונית וליווי לאורך תקופת גידול הגוזל מבלי לפתח קשרים הינה מועטה.
כמובן שלרוכשים ממני אני זמין ומחויב להם לליווי והדרכה.