ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי קוקטייל משלשל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
aviv123
ביצה
ביצה

תוכי קוקטייל משלשל

שליחה על ידי aviv123 »

שלום,
יש לי תוכי קוקטייל כבר 3-4 שנים, ובמשך הזמן הזה היה לו פעמים שהוא שלשל אבל לא ייחסנו לזה כ"כ חשיבות כי ברוב הפעמים השלשול נעלם והפך ללשלשת רגילה אחרי כמה ימים..
אבל בחודש האחרון התוכי כל הזמן משלשל, בערך %70 מהפעמים זה שלשול וה30 האחרים זה לשלשת רגילה..
השלשול שלו זה בד"כ מים וקצת ירוק או מים ולבן מעורבבים, ולעיתים רחוקות קצת מים. עקב השלשול, הלשלשת שלו נדבקת לביב שלו הרבה פעמים דבר שלא נראה לי נורמלי וגם קצת מגעיל..

הוא אוכל דוחן רגיל, אך אני מנסה להרגיל אותו לכופתיות ומביא לו לפעמים גם כופתיות (תלחצו כאן לתמונה של הכופתיות)

יש סיבה לדאגה? מה לעשות איתו? איך לעשות שהוא לא ישלשל? זה מדאיג אותי..

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי קוקטייל משלשל

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,
שלשול הוא מימי בלבד ללא מוצק. יתכן שהתוכי ניזון מלבד הדוחן גם בפירות וירקות שמכילים אף הם נוזלים שתורמים ללשלשת הנוזלית?
אגב, דוחן אינו מזון, זהו סוג של זרע, אני מניח שאתה מתכוון לתערובת זרעים שמכילה מגוון זרעים שונים.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תוכי קוקטייל משלשל

שליחה על ידי aliav56 »

יש מגדלים שנותנים פרג שלם למניעת שילשול.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”