ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכים לא מסתדרים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
yaya24
ביצה
ביצה

תוכים לא מסתדרים

שליחה על ידי yaya24 »

יש לי ארה בלו אנד גולד זכר כבר 10 שנים. מצאתי לו חבר חדש כבן שנה ,ארה נוביליס זכר גם כן,חמוד ,קשקשן ומתוק. לכל אחד יש כלוב משלו.
שניהם האכלת יד,שניהם גמולים ואוכלים כופתיות. לצערי הרב הכותרת מסבירה על הבעיה . הוותיק מנסה לתקוף את הצעיר ,כנראה שהוא לא מוכן שמישהו יכנס בינינותמונה
יש למישהו עצה?
אם הם לא יסתדרו אאלץ להיפרד מהקטנצ'יק.
תודה לעוזרים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכים לא מסתדרים

שליחה על ידי eli_lea »

כמה זמן הארה נוביליס נמצא אצלך?
אתה פועל נכון בעניין שני הכלובים. מעבר לזה חיבור כזה לקחת זמן. גם לאחר תקופה לא בטוח שהם יהיו חברים טובים
ויש מצב שיקבלו אחד את הנוכחות של השני.
כדאי לקרב את הכלובים שלהם ככל שניתן אבל בצורה כזאת שעדיין לא תהיה להם ובמיוחד לארה בלו אנד גולד אפשרות לגעת בנוביליס
גם בלא באצבעות הרגליים דרך הסורגים. כל השאר לוקח זמן וצריך סבלנות.
yaya24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yaya24 »

אלי -תודה על המענה המהיר.
הנוביליס אצלי כשבוע. שבוע סיוט. הגדול כל הזמן מנסה להתקרב לקטן ולא בכדי להכיר,אלא כדי לפגוע בו. כשאני אצל הקטן- הגדול מגיע(הוא משוחרר בבית) וכנראה מקנאה מתחיל להשתגע עוד יותר. ממש בית משוגעים. ננסה לפעול לשיטתך.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה מפרש את הההתנהגות של הארה בצורה נכונה, היא רואה בנוביליס כרגע "פולש" לטריטוריה שלה, במיוחד לנוכח העובדה שהיא
חופשיה בבית. יש את הנושא של הקנאה והרצון לקבל את כל היחס.
כשמנסים לחבר ביניהם כדאי מאוד לעשות זאת במקום שבו הארה בלו אנד גולד לא ירגיש בנוח. קום שהוא לא מכיר כל כך טוב בבית.
זה יכול לעזור בהורדת התחושה של הטריטוריאליות שלו מצד אחד ומצד שני הוא יהיה עסוק בלנתח את המצב בו הוא נמצא מאשר להתעסק בתקיפת הנוביליס. אולי הוא גם ירגיש שהם אחים למצב לא ברור.
שוב, תמיד בהשגחה שחלילה לא תהיה פגיעה פיזית.
בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”