ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכון אוסטרלי מטילה ביצים
מנהל: מפקחים
תוכון אוסטרלי מטילה ביצים
יש לי כבר כמה שנים תוכון אוסטרלי מסוג נקבה וקוואקר , הם בכלובים שונים , בזמן האחרון התוכונית עפה לכלוב של הקוואקר והם שיחקו והכל היה טוב ויפה ועכשיו אי פתאום רואה שהיא הטילה ביצה בכלוב !! אני לא יודע מה לעשות הייתי בטוח שזה לא הגיוני שהם חייבים להיות מאותו סוג בבקשה תעזרו לי
Re: תוכון אוסטרלי מטילה ביצים
התוכונית יכולה להטיל ביצה מבלי להזדווג או ללא צורך בהפריה.
ממש כמו תרנגולות שמטילות ביצים ללא זכר. זהו תהליך שקורה ויתכן שהקירבה שלה לקוואקר עודדה את התהליך שמתרחש בגוף הנקבה.
כמובן שהביצה אינה פוריה ואין אפשרות שיבקע ממנה גוזל.
אתה יכול להשאיר את הביצה בכלוב, יתכן שהיא תטיל עוד ואפילו תדגור עד שימאס לה והיא תבין שלא יבקעו גוזלים ותפסיק לדגור.
בדרך כלל אם לוקחים את הביצים הנקבה תמשיך להטיל וזה פשוט מיותר.
ממש כמו תרנגולות שמטילות ביצים ללא זכר. זהו תהליך שקורה ויתכן שהקירבה שלה לקוואקר עודדה את התהליך שמתרחש בגוף הנקבה.
כמובן שהביצה אינה פוריה ואין אפשרות שיבקע ממנה גוזל.
אתה יכול להשאיר את הביצה בכלוב, יתכן שהיא תטיל עוד ואפילו תדגור עד שימאס לה והיא תבין שלא יבקעו גוזלים ותפסיק לדגור.
בדרך כלל אם לוקחים את הביצים הנקבה תמשיך להטיל וזה פשוט מיותר.
Re: תתוכון אוסטרלי מטילה ביצים
תודה רבה על המענה , התוכית דגרה הרבה מאוד זמן אז החלטתי להוציא את הביצה ואז היא הטילה עוד שניים ודגרה עליהם כמה ימים והוצאתי גם אותם הייתי בטוח שהיא מפסיקה והיום היא הטילה עוד אחת ! עצוב לי לראות שהיא דוגרת סתם היא ממש כל היום רק דוגרת על הביצים ובקושי אוכלת ושותה ... יש משהו שאפשר לעשות בנידון ? תודה
Re: תוכון אוסטרלי מטילה ביצים
אתה אומר שהיא עפה לכלוב של הקוואקר והטילה שם. אז תפריד אותה מהקוואקר לכלוב שלה. הקירבה לקוואקר משפיעה הורמונלית על התוכונית שמטילה ביצים. במקביל תוכל לנקוט במספר פעולות שיעזרו במניעת ההטלות.
1. שים את התוכי מוקדם יותר לישון. כשהימים מתארכים זהו סימן להתחלות ריבוי ותטולה.
2.במהלך היום תדאג שלתוכי בכלוב לא יהיו מקומות אפלים וחשוכים. מקומות כאלה מעודדים הטלה.
3.תימנע מגע בין הקוואקר לתוכית, מגע יכול הליות גורם להטלה ( גם אם ללא זיווג).
4.אל תלטף את התוכי בגב ומתחת לזנב אצל תוכים האכלות יד שרואים במגדל שלם בן זוג זה יכול להתפרש כחיזור.
5. שנה את מיקום הכלוב בתדירות גבוהה, גם שינוי מיקום הצעצועים או מקלות העמידה וכלי האוכל יכולים לעזור.
6.אל תיקח את הביצים, לעיתים כשאפשרים לתוכי לדגור עד שנמאס לה והיא עוזבת את הביצים היא מפסיקה להטיל.
במקרה שלך אם היא מטילה בכלוב של הקוואקר החזר אותה לכלוב שלה תוך כדי הפעולות שרשמתי.
7.שאג לתזונה מגוונת ומלאה. תוכים מטילים זקוקים לתוספת סידן ( אבן גיר, סבידה וכו') ומזון איכותי.
בהצלחה.
1. שים את התוכי מוקדם יותר לישון. כשהימים מתארכים זהו סימן להתחלות ריבוי ותטולה.
2.במהלך היום תדאג שלתוכי בכלוב לא יהיו מקומות אפלים וחשוכים. מקומות כאלה מעודדים הטלה.
3.תימנע מגע בין הקוואקר לתוכית, מגע יכול הליות גורם להטלה ( גם אם ללא זיווג).
4.אל תלטף את התוכי בגב ומתחת לזנב אצל תוכים האכלות יד שרואים במגדל שלם בן זוג זה יכול להתפרש כחיזור.
5. שנה את מיקום הכלוב בתדירות גבוהה, גם שינוי מיקום הצעצועים או מקלות העמידה וכלי האוכל יכולים לעזור.
6.אל תיקח את הביצים, לעיתים כשאפשרים לתוכי לדגור עד שנמאס לה והיא עוזבת את הביצים היא מפסיקה להטיל.
במקרה שלך אם היא מטילה בכלוב של הקוואקר החזר אותה לכלוב שלה תוך כדי הפעולות שרשמתי.
7.שאג לתזונה מגוונת ומלאה. תוכים מטילים זקוקים לתוספת סידן ( אבן גיר, סבידה וכו') ומזון איכותי.
בהצלחה.