האם יש הבדל בין התזונה בחורף ובקיץ או בכלל בחילופי העונות
כמובן שהכוונה היא מעבר לתזונת הכופתיות שנמצאות תמיד
אצלי השגרה כוללת תוספת כל יום
יום השריה
יום סלט פירות\ירקות
יום תערובת זרעים
בנוסף על התוספות אני נותן מזון ביצים {על ההשריה}ותוספת פריטי ויט {על הסלט}
האם יש צורך בשינוי כלשהו במהלך השנה?
יש צורך בתוספת כלשהי לזוגות מתרבים על מנת לגרום להם להבין שהגיעה העונה או ששינויי מזג האויר מספיקים?
תודה מראש לעונים
חג שמח לכולם
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גיוון התזונה חורף\קיץ
מנהל: מפקחים
Re: גיוון התזונה חורף\קיץ
התזונה של התוכים שלך מצוינת, אין צורך בשינויים, יכול לתת את התזונה הזאת לאורך כל השנה מלבד הפריטי ויט.
הפריטי ויט לא צריך להינתן באופן קבוע והשימוש בו נעשה מספר שבועות לפני עונת הרבייה.
לדעתי התוספים כמו פריטי ויט וכל השאר מיותרים. אם התוכים אוכלים תזונה המבוססת על כופתיות ובנוסף השרייה ירקות פירות ותערובות
זרעים יבשות הם לא זקוקים לתוספת.
תוספי ויטמינים כשהם מיותרים הם יכולים גם להזיק. אני ממליץ על תוספי ויטמינים בתנאי שהתוכי מתאושש ממחלה או לאחר טיפול אנטיביוטי ארוך. מעבר לזה בעיני התוספת מיותרת.
שינויי מזג האויר ואורך היום הם מן המשפיעים הגדולים על הזוגות והריבוי. חשוב שלזוג המתכונן לריבוי לא יהיה מחסור במזון על מנת לתת
לזוג תחושת ביטחון שיהיה מספיק מזון להאכיל את הגוזלים שיבקעו.
הפריטי ויט לא צריך להינתן באופן קבוע והשימוש בו נעשה מספר שבועות לפני עונת הרבייה.
לדעתי התוספים כמו פריטי ויט וכל השאר מיותרים. אם התוכים אוכלים תזונה המבוססת על כופתיות ובנוסף השרייה ירקות פירות ותערובות
זרעים יבשות הם לא זקוקים לתוספת.
תוספי ויטמינים כשהם מיותרים הם יכולים גם להזיק. אני ממליץ על תוספי ויטמינים בתנאי שהתוכי מתאושש ממחלה או לאחר טיפול אנטיביוטי ארוך. מעבר לזה בעיני התוספת מיותרת.
שינויי מזג האויר ואורך היום הם מן המשפיעים הגדולים על הזוגות והריבוי. חשוב שלזוג המתכונן לריבוי לא יהיה מחסור במזון על מנת לתת
לזוג תחושת ביטחון שיהיה מספיק מזון להאכיל את הגוזלים שיבקעו.
Re: גיוון התזונה חורף\קיץ
תודה וחג שמח