ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שילוב תוכונים
מנהל: מפקחים
שילוב תוכונים
שלום
יש לי 3 תוכונים 1 זכר ושתי נקבות
נקבה אחת דוגרת על 2 ביצים
הכנסתי עוד נקבה לכלוב
למחרת ראיתי שניקרו לה את הראש עד מוות
האם אוכל לנסות לשלב עוד נקבה עם הזכר ושתי הנקבות
בתודה לעונים
יש לי 3 תוכונים 1 זכר ושתי נקבות
נקבה אחת דוגרת על 2 ביצים
הכנסתי עוד נקבה לכלוב
למחרת ראיתי שניקרו לה את הראש עד מוות
האם אוכל לנסות לשלב עוד נקבה עם הזכר ושתי הנקבות
בתודה לעונים
Re: שילוב תוכונים
שלום רב,
לא הבנתי למה אתה רוצה לשלב נקבות עם זכר בודד. אתה צריך להעדיף ליצור זוגות ולא ליצור מצב שבו תוכי אחד יצטרך לדאוג לשלושה נקבות. מאחר והתוכי שותף בהאכלת האם ובטיפול בגוזלים אתה יוצר מצב שבו הזכר יחייה בלחץ גדול מידי..
מה גודל הכלוב?
לא הבנתי למה אתה רוצה לשלב נקבות עם זכר בודד. אתה צריך להעדיף ליצור זוגות ולא ליצור מצב שבו תוכי אחד יצטרך לדאוג לשלושה נקבות. מאחר והתוכי שותף בהאכלת האם ובטיפול בגוזלים אתה יוצר מצב שבו הזכר יחייה בלחץ גדול מידי..
מה גודל הכלוב?
הגובה 100 או 50ס"מ?
בכל מקרה אני מציע לך להוסיף זכר ולא נקבה. אם מתאפשר לך אתה יכול להשאיר את הזכר והנקבה שדוגרת על הביצים
בכלוב ולהעביר נקבה וזכר שתביא לכלוב נוסף. שים לכל אחד תא הטלה משלו וכך תימנע ממריבות והריבוי יהיה מוצלח יותר.
בכל מקרה אני מציע לך להוסיף זכר ולא נקבה. אם מתאפשר לך אתה יכול להשאיר את הזכר והנקבה שדוגרת על הביצים
בכלוב ולהעביר נקבה וזכר שתביא לכלוב נוסף. שים לכל אחד תא הטלה משלו וכך תימנע ממריבות והריבוי יהיה מוצלח יותר.
55 כתב:הגובה 100 או 50ס"מ?
כלומר שטח הריצפה של הכלוב הוא 50*50 מה שאומר שהכלוב ממש קטן ליותר מזוג עד שתי זוגות.
אני ממליץ לך להשכיב את הכלוב, לחלק אותו לשני חלקים עם מחיתה באמצע, בכל חלק לשים זוג עם תא הטלה חיצוני.
זה המצב האופטימלי שאפשר להגיע עם הכלוב הזה.
תוכונים מתרבים במהירות בתנאי מחייה טובים. לכן שני זוגות יכולים די מהר להפוך ללהקה ויש לקחת זאת בחשבון.
יש לקחת בחשבון גם את המקום שהגוזלים יצטרכו בכלוב עד שתוכל להעביר לכלוב נוסף.
בינתיים אל תעשה שינויים עד שהנקבה תסיים את הסבב עליו היא דוגרת.
אני ממליץ לך להשכיב את הכלוב, לחלק אותו לשני חלקים עם מחיתה באמצע, בכל חלק לשים זוג עם תא הטלה חיצוני.
זה המצב האופטימלי שאפשר להגיע עם הכלוב הזה.
תוכונים מתרבים במהירות בתנאי מחייה טובים. לכן שני זוגות יכולים די מהר להפוך ללהקה ויש לקחת זאת בחשבון.
יש לקחת בחשבון גם את המקום שהגוזלים יצטרכו בכלוב עד שתוכל להעביר לכלוב נוסף.
בינתיים אל תעשה שינויים עד שהנקבה תסיים את הסבב עליו היא דוגרת.
אולי זה נראה לך ככלוב גדול אבל הבעיה שזה לא גדול .
והתוצאה לא אחרה לבוא .עדיף לך 2 כלובים של 60 סמ'
ושם תגדל 2 זוגות כי התוכונים מאוד תוקפנים בכלוב קטן.
והתוצאה לא אחרה לבוא .עדיף לך 2 כלובים של 60 סמ'
ושם תגדל 2 זוגות כי התוכונים מאוד תוקפנים בכלוב קטן.