ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות בשביל כלוב חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
avioo3601
ביצה
ביצה

כמה שאלות בשביל כלוב חדש

שליחה על ידי avioo3601 »

אני בונה עכשיו כלוב חדש לציפורי אהבה ויש לי כמה שאלות
1 בדרך כלל אני עובד עם פלטת רשת שהרווח בין החורים הוא 1*10 הפעם יש לי רשת שהרווחים הם יותר גדולים הם 2*5 עכשיו השאלה האם אפשר לשים אותה בתחתית וזה לא יפריע לציפורי אהבה שהם לא יפלו בחורים ואז הם יכולים להפצע.

2 אני רוצה לשים רשת למטה והכלוב עצמו מוגבה מהרצפה ואז לשים ברצפה אדנית גדולה מלאה חול ואז כל הלשלשת והפסולת יפלו לשמה וככה יהיה יותר קל לנקות מה אתם חושבים זה רעיון טוב? אני אשמח לשמוע עוד רעיונות.

3 הציפורי אהבה מעיפים את האוכל שלהם לא בטח שהם מבזבזים אבל עדיין גם מה שהם אוכלים הם מעיפים בכל הכלוב יש לכם רעיון לאיזה כלי של אוכל יתאים(לבנות אחד בא בחשבון).

תודה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות בשביל כלוב חדש

שליחה על ידי eli_lea »

1. רשת עם חורים 2*5 אינה מתאימה לציפורי אהבה. ברשת עם חורים בגודל 2*5 עוברים גם בקלות מזיקים שונים. אם יש לך אפשרות להחליף את הרשת אז כדאי מאוד לעשות זאת לרשת 1*10.

2. בכמה הכלוב מוגבה מהרצפה? איך תהיה לך גישה לנקות את האדנית?
אתה יכול להכין מגשים בקלות מחומר שנקרא פוליגל, כל לוח כזה עושה כ 10 שקלים, תקפל פינות לגובה של כ 5 ס"מ ותדביק עם דבק חם.
אתה יכול להניח את המגשים מתחת לכלוב או אפילו לקשור בכל צד של הפוליגל חוט ברזל קשיח מכופף ולתלות מתחתית הכלוב כדי שתוכל להוריד את המגש. אני השתמשתי במגשים כאלה והם מחזיקים מעמד זמן רב וניתנים לשטיפה. בתוכם תשים עיתונים או משהו אחר שתרצה שיקל עליך את הניקיון.
אני למשל כופפתי רשת לצורת U וחיברתי אותה לתחתית הכלוב, בתוכה השחלתי את המגשים :
הכלובים של?

הדבקת מגש מפוליגל

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3894749

3.תנסה להשתמש בכלי אוכל כמו בתמונה המצורפת, התמונה לא הכי ברורה אבל אם תשים לב יש למעלה מחיצות קטנות שמונעות בחלק מהמקרים פיזור של המזון..

0022.png
אחיה חגי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אחיה חגי »

1. אם אתה לא רוצה להשקיע בפלטת רשת חדשה של 1*10 תשתמש בפלטה של ה2*5 ועליה תשים רשת ריבועים 1*1, עולה 12-15 שח למטר...
avioo3601
ביצה
ביצה

שליחה על ידי avioo3601 »

תודה רבה על התשובה

1. אל תדאגו הכלוב נמצא בתוך מקום מוגן מפני מזיקים במיוחד שאין לי בכלל מזיקים באיזור שלי בחיים שלי לא ראיתי נחש או עכבר.
רק רציתי לדעת האם הרשת תתאים להם כי אני מעדיף את הרשת של 10*1 אבל לצערי הפעם לא היה....

2 הכלוב יהיה מוגבה מהרציפה בגובה של בערך מטר ככה ושאם נגיד אני ישים אדנית של חול על הרצפה אני יוכל לנקות אותה, היא תהיה נגישה תמיד
לניקוי אבל רוצה לדעת האם זה הפתרון האידאלי גם כדי שאני לא יצטרך לנקות כל יומיים וגם שיהיה אפקטיבי מבחינת אסיפת הלכלוך.

3. אלי יש לי את הכלי שציינת הבעיה שהוא קטן מדי בשביל 3 זוגות ציפורי אהבה אני מעדיף כמה שפחות להפריע להם חשבתי אולי לבנות אבוס גדול ולשים את החריצים האלה שמפרידים מה אתם חושבים?
אחיה חגי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אחיה חגי »

לגבי מזיקים, גם אני אף פעם לא ראיתי עכבר או נחש באיזור, אבל מה לעשות בכל מקום יש...
תשתמש בפלטה שיש לך ותשים מעליה את הרשת הגמישה.
2. הרעיון של האדנית גם טוב, פשוט הרעיון של אלי יותר פשוט ונוח לניקוי.

3.אני גם בניתי מתקן האכלה לציפורי אהבה מקופסא גדולה של עוגיות וקערה. אני יצלם מחר בבוקר. אגב לפי דעתי עדיף ויותר פשוט לקנות מתקן גדול מחוות תוכים. (לא מחנות חיות, המחיר שם כפול...)
אחיה חגי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אחיה חגי »

זה אחלה מתקן שאפשר לשים בו המון אוכל שיספיק להרבה זמן.
המחירים באמת לא בשמים.
uploadfromtaptalk1439738594393.png
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”