ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בבקשה!!!!!!!! כל מי שיש לו קצת ידע בתוכים שייכנס אני מתחנן

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
itayZ
ביצה
ביצה

בבקשה!!!!!!!! כל מי שיש לו קצת ידע בתוכים שייכנס אני מתחנן

שליחה על ידי itayZ »

אני מתחנן שתקראו הכל!!!

חברים לפני יומיים התוכי שלי מסוג קוואר עף ממני כאינסטינקט למשהו שהוא נבהל ממנו..

אני מחפש אותו כבר יומיים בטירוף בוקר ערב ולא מוצא!! תליתי איזה 50 מודעות בכל השכונה ומסביב...

שמתי לו אוכל שהוא אוהב על עדן החלון בתקווה שיחזור..

רציתי לשאול כמה שאלות שאולי יורידו לי את הדאגה כלפיו:

בשכונה שלי יש מלא תוכים קוואקר.. מה הסיכוי שהוא באמת תפס קבוצה ולמרות שהנוצות שלו היו קצת קצוצות (זאת אומרת גזרנו לו פעם אחת ורק לאחרונה גדלו לו חזרה אך לא כולם.. חלק מהנוצות לא גדלו חזרה כבר 4 שנים.. ולמרות זאת כשהוא ברח לי מהכתף הוא התרומם ופנה שמאלה)
בקיצור מה הסיכוי שהוא הצטרף ללהקה והוא חי איתם בכיף ?

קראתי קצת על תוכים אבודים ורשום שכל עוד הם האכלת יד הם לא מפחדים להתקרב לבני אדם ולאחר בערך 48 שעות, הם ניהים רעבים ומתקרבים לאנשים בשביל לקבל מהם אוכל..

בנוסף, היום אחר הצהריים המשכתי בחיפושים ואני כמעט בטוח ששמעתי אותו.. הבעיה היא שאם זה באמת הוא (זיהתי לפני השריקות שהוא ענה לי) הוא נמצא על עץ ממש גבוה בערך 10-15 מטר והוא יכול להיות על כל גזע על העץ הזה...

אני מעריך שאם זה באמת הוא, הוא מבוהל ורוצה לאכול (לפי השריקות שלו) ומפחד לעוף שוב למטה במיוחד מהגובה שהוא נמצא בו...

אני מתחנן שתתנו העצות מה לעשות ???? היום פשוט חזרתי הביתה חסר אונים אחרי ששמעתי אותו ואני כמעט בטוח שזה הוא...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בבקשה!!!!!!!! כל מי שיש לו קצת ידע בתוכים שייכנס אני מתח

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית הוא יכול להצטרף ללהקה קיימת באיזור ובחלק ניכר מהאזורים בארץ ישנם להקות של קוואקרים. מעבר לזה הסיכוי שהוא עדיין בסביבה מאוד גבוה ויתכן ששמעת אותו. ראשית תקרא לו ותשמיע לו קולות מוכרים, גם אם אינך רואה אותו. אם אפשר תניח את הכלוב במקום שהתוכי יוכל לראות ויתכן שירד אליו. במקביל אם ראית אותו על עץ בסמוך לבית תוכל להיעזר בשירותי כיבוי שיעלו ויעזרו להביא אותו. הם כבר עזרו ללא מעט מגדלים. מעבר לכך תשים שלטים, בבניינים באיזור ובסביבה אולי מישהו מצא אותו וידע למי הוא שייך. אתה יכול לבדוק גם בחניות לבעלי חיים בסביבה. לעיתים מי שמוצא מוכר להם את התוכי בזול כדי להתפטר ממנו. כנ"ל גם לגבי וטרינרים הסביבה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”