ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

קוקטייל 2
ביצה
ביצה

קוקטייל

שליחה על ידי קוקטייל 2 »

שלום לכולם , אני חדש פה קניתי קוקטיילית נקבה האכלת יד צעירה ממישהו ויש לי כמה שאלות:

1. לוקח הרבה זמן כל פעם עד שהיא נותנת לגעת בה או להרים אותה היא משתוללת ונושכת רצה בכלוב ולוקח הרבה זמן להרגיע אותה , בסוף אחרי הרבה זמן היא נרגעת עולה על האצבעות ואפילו נותנת ללטף אותה , הבעיה שכל פעם התהליך הזה מתחיל מחדש כלומר כל יום היא קודם כל נרתעת ונבהלת ולוקח זמן עד שהיא בכלל נותנת להתקרב אליה , האם זה בסדר וזה התהליך וצריך סבלנות רק ?

2.כל פעם כשאני פותח לה את הכלוב מלמעלה היא מתרגשת ומטפסת לבד למעלה ואז נרגעת קצת למה זה ?

3.הבנתי שאם היא לא היתה האכלת יד או מוחתמת אין מצב בחיים שאחרי כמה ימים היא היתה נותנת לגעת בה האם זה נכון ?

4. קניתי לה מזון לקוקטיילים לא הפשוט אלה של ריו או משהו כזה תוצרת גרמניה אני מוסיף לה גזר ומלפפון מגורד וביצה כרבע כל יומיים שלושה האם זה בסדר ?

ממש במקרה היא היתה ליד המחשב כשהילד ( בן 15 היא כעקרון שלו ) שם סירטונים של קוקטיילים שורקים ושרים , שמתי לב שהיא מגיבה בהתרגשות ושורקת וזה גם מאוד מרגיע אותה האם אפשר להשתמש ב ' שיטה ' הזו או שלא כדאי ?

תודה מראש לעונים .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,
9767 כתב:1. לוקח הרבה זמן כל פעם עד שהיא נותנת לגעת בה או להרים אותה היא משתוללת ונושכת רצה בכלוב ולוקח הרבה זמן להרגיע אותה , בסוף אחרי הרבה זמן היא נרגעת עולה על האצבעות ואפילו נותנת ללטף אותה , הבעיה שכל פעם התהליך הזה מתחיל מחדש כלומר כל יום היא קודם כל נרתעת ונבהלת ולוקח זמן עד שהיא בכלל נותנת להתקרב אליה , האם זה בסדר וזה התהליך וצריך סבלנות רק ?
לא ציינת כמה זמן היא נמצאת אצלך, בכל אופן התהליך שאתה מתאר יוצר לחץ אצל התוכי ולכן כדאי לוותר על השיטה של "לכפות" על התוכי לעלות לאצבע. השיטה הטובה ביותר זה לאפשר לתוכי לצאת מהכלוב באופן עצמאי ולאחר מכן לגשת ולנסות להעלות אותו על היד.
9767 כתב:2.כל פעם כשאני פותח לה את הכלוב מלמעלה היא מתרגשת ומטפסת לבד למעלה ואז נרגעת קצת למה זה ?
זו התשובה שלי למספר 1. תאפשר לה לצאת למעלה ולאחר מכן הגישה אליה תהיה טובה יותר.
9767 כתב:3.הבנתי שאם היא לא היתה האכלת יד או מוחתמת אין מצב בחיים שאחרי כמה ימים היא היתה נותנת לגעת בה האם זה נכון ?
יתכן שהיא האכלת יד ומוחתמת אבל מתרגשת בגלל המקום החדש, יתכן גם שההחתמה מעט "התקלקלה" בגלל חוסר יחס.
צריך סבלנות.

9767 כתב:4. קניתי לה מזון לקוקטיילים לא הפשוט אלה של ריו או משהו כזה תוצרת גרמניה אני מוסיף לה גזר ומלפפון מגורד וביצה כרבע כל יומיים שלושה האם זה בסדר ?
לגבי תזונה אתה יכול לקרוא בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/category/parrots ... 7%95%D7%9F

בהצלחה.
קוקטייל 2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי קוקטייל 2 »

תודה אלי אני יעדכן אותכם , אגב היא אצלי כחמישה ימים .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חמישה ימים זה מעט זמן, תהיה סבלני, תנסה להשתמש במאכלים אהובים, תיצור אצלה ביטחון ואני מאמין שהיא תהפוך חברותית יותר.
קוקטייל 2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי קוקטייל 2 »

טוב אז המצב לא ממש משתפר , היא נותנת להחזיק וללטף אותה רק אחרי 30 דקות או קצת פחות שפותחים לה את הכלוב , אבל לפני זה היא פשוט מאוד מפחדת רצה בריצפת הכלוב לחוצה ונושפת .

מוזר כי כשקניתי אותה ליד אותו מגדל היא בכלל לא פחדה ועלתה על היד בלי בעיות בכלל , אפילו הכניסה לו את המקור לפה .

אני מאוד משתדל ומשקיע כמה שעות ביום ביחד עם הילד בן ה 15 אבל זה פשוט צעד קדימה שתיים אחורה , המוכר שאל אותי אם אני רוצה להחליף על קוקטייל אחר או דררה גם הם האכלות יד ואני מתלבט כי האמת שהיא קצת מיוחדת ויפה במיוחד .

האם יש עוד סכוי וכדאי להמשיך להשקיע או שזה כבר אבוד ?

ואגב איך דררה האכלת יד ? האם באמת הרעש שלהם בלתי נסבל ? אני כר בדירת גג , התוכי בתוך הביית אבל .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם לא מסתדר עד עכשיו אז או שאתם פועלים בצורה שגויה או שהתוכי אינו מוחתם טוב. יתכן שהתוכי מפוחד מאחר והמעבר לבית לא היה הכי חלק מבחינתו..אם לא מסתדר והמגדל מוכן להחליף אז חבל להתעקש, גם לתוכי לא הכי טוב אם הוא מפוחד.

לגבי הדררה, זה מאוד ספציפי לכל תוכי. תוודאו שהתוכי שאתם לוקחים הוא חברותי ככל שניתן כדי שההתחלה תהיה קלה יותר.
בקשו מהמוכר טיפים כיצד להביא את התוכי הביתה, כיצד להוציא מהכלוב, איך לגשת וכו'.
קוקטייל 2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי קוקטייל 2 »

תודה , נמשיך לעדכן ונחכה עוד קצת .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האם יש מאכלים אהובים עליה במיוחד? האם נותנים לה צ'ופרים?
קוקטייל 2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי קוקטייל 2 »

לא מצאתי עוד שום דבר שהוא אהוב עליה במיוחד אבל היא מקבלת אוכל טוב ואני מוסיף לה פירות מעט וירקות וביצה קשה .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מצליח לראות שיפור? איך הולך?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”