ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה דחופה בחינוך של קווקאר חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
miroz
ביצה
ביצה

עזרה דחופה בחינוך של קווקאר חדש

שליחה על ידי miroz »

שלום וברכה ושבוע טוב
אני חדש כאן ואני שמח להצטרף .
ברצוני להתייעץ איתכם לגבי תוכי קוואקר בן 4 חודשים שקניתי לילדיי לפני כשבועיים וחצי הוא מתאקלם מאוד יפה עולה על האצבע לוקח אוכל מהיד ונהיה פחות חשדן עם כל יום שעובר.
השאלה שלי זה לגבי הצרחות... יש לו פרקי זמן בעיקר בשעות הבוקר שאם לא מוציאים אותו הוא צורח ללא הפסקה אפילו שעה , אני יודע שצריך להתעלם ולא לגשת ולא לתת חיזוקים אבל הבעייה הגדולה כרגע למשל בסעודת שבת זה בלתי נסבל אז כיסינו את הכלוב ..
האם זה מותר לכסות את הכלוב במצב כזה ומה הייתם ממליצים לי איך לפתור את הסטיאוציה האם לתת לו תקופה של צרחות בלי יחס ?
חשוב לי לציין כי הוא נמצא כמה פעמים ביום בחוץ ומקבל המון חום ותשומת לב .
אשמח לקבל הצעות טובות
תודה ושבוע טוב לכולם
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה דחופה בחינוך של קווקאר חדש

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,

התעלמות כפי שציינת זו הדרך העיקרית להתמודד עם הבעיה. בלית ברירה אפשר גם לכסות את הכלוב אבל, כאשר יודעים
מראש מתי מגיעה ההתפרצות ( כמו בערב שבת) אפשר לנסות ולמנוע אותה מראש. מן הסתם התוכי רוצה להיות שותף ופעיל
כאשר הוא מצפה שהלהקה שלו ( בני הבית ) ישתפו אותו בסעודה או בפעילות. מאחר וזה לא ניתן אפשר לדאוג מבעוד מועד
שבזמן זה התוכי יקבל חומר שיעסיק אותו, למשל צעצוע שהוא אוהב שיוכנס לכלוב וישמש למטרה זו לפני הסעודה, אולי זה הזמן לשים לתוכי
בכלי האוכל מגוון של מזנות אהובים עליו. אולי בכלל להעבירו שעה קודם לכן לאיזור אחר בבית עם התוספות שהזכרתי על מנת
שלא "יגרם לו גירוי" מצפייה בבני הבית שסועדים יחד.
בגדול יש להתעלם לחלוטין מהתנהגות שאינה מתאימה לנו, גם לא במבט, זה קשה ולעיתים קרובות זה מגביר את הרעש שהתוכי עושה
כדי שבכל זאת יתייחסו אליו. אבל זו השיטה. כשהתוכי שקט אפשר לגשת ולתת יחס, כשהוא צורח ורועש לא להתייחס.

בהצלחה.

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 17 מאי 2017 19:55.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”