פעם ראשונה כאן.
שלום לכולם.
בגיל 15 קיבלנו תוכי ג'אקו לביביסיטר למשך שנה. החוויה השאירה בי רושם עז וחושק לחלוק את חיי שוב עם תוכי.
לאחרונה נתבקשתי לעשות שוב ביביסיטר לתוכי ג'אקו למשך שלושה חודשים, אנחנו מאוד רוצים אבל יש לנו כמה התלבטויות:
1. לכלוך - אני זוכרת את התוכי מהילדות כמלכך מאוד, בעיקר מדהיג אותי נושא עשיית הצרכים. התוכית הזו ידידותית מאוד ההיתי רוצה לשחרר אותה מהכלוב ככל האפשר, מצד שני מרתיעה אותי המחשבה על לשלשת בכל הבית. האם יש דרך להרגיל אותם לצרכים? או מאין תחתונים? או שפשוט צריך לחיות עם הלשלשת בבית?
2. חיות אחרות. יש לנו כמה כלבים וחתול שגר בתוך הבית. האם זה בעיה? האם זה מסוכן לתוכי? ברור לי שאם היא לא יוצאת מהכלוב אז לא, אבל מאוד הייתי רוצה לשחרר ואתה לעיתים מהכלוב.
3. ילדים, יש לי שתי ילדות בנות חמש, הן מאוד אוהבות חיות, האם יש סכנה בגידול תוכים עם ילדים?
תודה מראש
עדי
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלות לגבי גידול תוכי ג'אקו
מנהל: מפקחים
Re: פעם ראשונה כאן...
היי עדי,
1.תוכי שאוכל בתוך הכלוב לא ילכלך, כלומר שאריות המזון קליפות וכו' יאספו ברובן בתחתית הכלוב במגש המיועד לכך.
כשהתוכי קטן תדירות הלשלשת גבוהה יותר, ככל שהתוכי מתבגר תדירות הלשלשת עולה.
אפשר להרגיל את התוכי לעשות צרכיו בכלוב למשל אבל זה דורש הרבה סבלנות.
ישנם חליפות שמכילות פד שניתן להחלפה מה שמונע את עשיית הלשלשת בבית, אני אישית לא בעד להשתמש בזה
באופן שוטף.
2.אין בעיה עם חיות אחרות, התוכי מסתדר עם כלב וגם עם חתול, כמובן שיש לעשות זאת בהשגחה ולאפשר הסתגלות לשני הצדדים.
3.אין שום סכנה בגידול תוכים במידה והתוכי נרכש מבית גידול שבו מתבצעות בדיקות בריאות שוטפות. העדיפות היא שהתוכי
שתרכשו יעבור בדיקות לשלילת מחלות כגון הכלמידיה והמקור והנוצות. מחלת הכלמידיה הנה מחלה זואונוטית שעלולה לעבור לבני אדם.
חשוב שהתוכי הוחתם בצורה טובה כדי שיהיה רגיל לסביבת בני אנוש וחברותי.
לא פחות חשוב שהמקום ממנו רוכשים גוזל יהיה מספיק מקצועי לתת הדרכה וליווי מלאים.
1.תוכי שאוכל בתוך הכלוב לא ילכלך, כלומר שאריות המזון קליפות וכו' יאספו ברובן בתחתית הכלוב במגש המיועד לכך.
כשהתוכי קטן תדירות הלשלשת גבוהה יותר, ככל שהתוכי מתבגר תדירות הלשלשת עולה.
אפשר להרגיל את התוכי לעשות צרכיו בכלוב למשל אבל זה דורש הרבה סבלנות.
ישנם חליפות שמכילות פד שניתן להחלפה מה שמונע את עשיית הלשלשת בבית, אני אישית לא בעד להשתמש בזה
באופן שוטף.
2.אין בעיה עם חיות אחרות, התוכי מסתדר עם כלב וגם עם חתול, כמובן שיש לעשות זאת בהשגחה ולאפשר הסתגלות לשני הצדדים.
3.אין שום סכנה בגידול תוכים במידה והתוכי נרכש מבית גידול שבו מתבצעות בדיקות בריאות שוטפות. העדיפות היא שהתוכי
שתרכשו יעבור בדיקות לשלילת מחלות כגון הכלמידיה והמקור והנוצות. מחלת הכלמידיה הנה מחלה זואונוטית שעלולה לעבור לבני אדם.
חשוב שהתוכי הוחתם בצורה טובה כדי שיהיה רגיל לסביבת בני אנוש וחברותי.
לא פחות חשוב שהמקום ממנו רוכשים גוזל יהיה מספיק מקצועי לתת הדרכה וליווי מלאים.
הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 30 יולי 2017 15:16.