ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ארה קטלינה מסתגר בכלוב כל הזמן
מנהל: מפקחים
ארה קטלינה מסתגר בכלוב כל הזמן
שלום, רכשתי ארה קטלינה בגיל חודשיים (בקע ב 30 במאי 2014).
בהתחלה היה מדהים, כל הזמן הייתי איתו, אחר"כ פחות בגלל שהיו לי אילוצים נוספים ביום יום.
בנוסף יש לידו ג'אקו שבקעה ב 4 בינואר ב2010, ואני משתדל להתייחס לשניהם בצורה זהה, לא לתת יותר יחס לאחד מאשר לשני, כולל צעצועים.
לפני כשנה-שנה וחצי התוכי הפסיק לגמרי לצאת מהכלוב, אני מושיט לו יד ובאופן קבוע הוא חוזר פנימה, אם אני עוזב אותו אחרי כמה זמן הוא יוצא ועומד על דלת הכלוב, ברגע שאני מתקרב אליו הוא יודע שאני רוצה להשויט לו יד אז הוא מיד חוזר לכלוב.
לג'אקו אין בעיה כזאת והיא דווקא יוצאת מהכלוב מתי שרק אפשר.
בכל מקרה, כשהתוכי על הסטנד ולא בכלוב, התוכי מתנהג אחרת לגמרי, תוכנה לחלוטין:
- התוכי לא מורט נוצות חזה בכלל.
- התוכי עולה לי על היד קבוע, אני מתקרב אליו והוא קופץ לי על היד.
תוכי אחר לחלוטין, אבל קצת מוזר לי לגדל תוכי על סטנד, ניסיתי המון דרכים לטפל גם בבעיית המריטה שמתרחשת רק בכלוב, וגם בעובדה שהתוכי מסתגר בכלוב ולא עולה לי על היד בחיים, שום פתרון לא עבד על היום, אפילו קניתי לו חליפה של avian fashion למורטי נוצות, לא הצלחתי למצוא עד היום פתרון ואני ממש לא יודע מה לעשות.
כששאולים אותי איזה תוכים יש לי, ואני אומר ארה וג'אקו, אני שואל את עצמי בלב אם באמת יש לי ארה או תוכי פראי שרק אוכל וישן.
ההורים שלי כבר ייעצו לי למכור אותו כי הם רואים שהוא גורם לי ללחצים נפשיים, כי הם כמובן לא קשורים אליו בכלל ולהבין מה הוא קשר בין תוכי לאדם הם לא יודעים.
אני בבעיה רצינית.
בהתחלה היה מדהים, כל הזמן הייתי איתו, אחר"כ פחות בגלל שהיו לי אילוצים נוספים ביום יום.
בנוסף יש לידו ג'אקו שבקעה ב 4 בינואר ב2010, ואני משתדל להתייחס לשניהם בצורה זהה, לא לתת יותר יחס לאחד מאשר לשני, כולל צעצועים.
לפני כשנה-שנה וחצי התוכי הפסיק לגמרי לצאת מהכלוב, אני מושיט לו יד ובאופן קבוע הוא חוזר פנימה, אם אני עוזב אותו אחרי כמה זמן הוא יוצא ועומד על דלת הכלוב, ברגע שאני מתקרב אליו הוא יודע שאני רוצה להשויט לו יד אז הוא מיד חוזר לכלוב.
לג'אקו אין בעיה כזאת והיא דווקא יוצאת מהכלוב מתי שרק אפשר.
בכל מקרה, כשהתוכי על הסטנד ולא בכלוב, התוכי מתנהג אחרת לגמרי, תוכנה לחלוטין:
- התוכי לא מורט נוצות חזה בכלל.
- התוכי עולה לי על היד קבוע, אני מתקרב אליו והוא קופץ לי על היד.
תוכי אחר לחלוטין, אבל קצת מוזר לי לגדל תוכי על סטנד, ניסיתי המון דרכים לטפל גם בבעיית המריטה שמתרחשת רק בכלוב, וגם בעובדה שהתוכי מסתגר בכלוב ולא עולה לי על היד בחיים, שום פתרון לא עבד על היום, אפילו קניתי לו חליפה של avian fashion למורטי נוצות, לא הצלחתי למצוא עד היום פתרון ואני ממש לא יודע מה לעשות.
כששאולים אותי איזה תוכים יש לי, ואני אומר ארה וג'אקו, אני שואל את עצמי בלב אם באמת יש לי ארה או תוכי פראי שרק אוכל וישן.
ההורים שלי כבר ייעצו לי למכור אותו כי הם רואים שהוא גורם לי ללחצים נפשיים, כי הם כמובן לא קשורים אליו בכלל ולהבין מה הוא קשר בין תוכי לאדם הם לא יודעים.
אני בבעיה רצינית.
Re: ארה קטלינה מסתגר בכלוב כל הזמן
גם ניסיתי להוציא לו את האוכל מהכלוב, ולשים אותו בסטנד שיאכל רק שם ואז להחזירו לכלוב, התוכי כבר מאתמול בלי אוכל והוא מסרב לצאת, ואם לא תהיה ברירה וזה ימשך כך אצטרך להחזיר לו את האוכל לכלוב.
מה איתו עכשיו חיי ..? מצבו טוב?
ויכול להיות גם שהוא עצוב היה לו בכלוב לפני שקניתה אותו חברים ...?
הוא שהוא לא מרגיש טוב יכול להיות שהקרה לו משהו
יש מלאה סיבות
ויכול להיות גם שהוא עצוב היה לו בכלוב לפני שקניתה אותו חברים ...?
הוא שהוא לא מרגיש טוב יכול להיות שהקרה לו משהו
יש מלאה סיבות
כשהתוכי בכלוב או בקרבתו, למשל על הדלת ויש לו אפשרות לחזור לכלוב הוא מעדיף זאת על עלייה ליד. יתכן שהוא מרגיש בטוח בכלוב ומרגיש שאי אפשר לכפות עליו מגע.
לעומת זאת כשהוא על הסטנד אין לו בעצם שום אופציה, זה או לעלות ליד או להתנגד לך. מאחר והתוכי אינו רוצה להתעמת עמך הוא עולה ליד. זה עדיין לא אומר שהוא מאושר מכך, פשוט זו האופציה היחידה שיש לו. כדי לפתור בעיה מסוימת שיש לך עם התוכי עליך לנסות ולהבין מה הם המניעים שגורמים לתוכי לפעול כך. האם תחושת חוסר ביטחון? האם פחד? האם חוויה לא טובה שהוא עבר וכו'.
בנוסף השאלה היא האם יש לך בעת הזו זמן מספיק להיות בקרבת התוכי ולנסות לתקן את ההתנהגות.
באיזה כלוב הוא נמצא? אם אפשר תמונה...
לעומת זאת כשהוא על הסטנד אין לו בעצם שום אופציה, זה או לעלות ליד או להתנגד לך. מאחר והתוכי אינו רוצה להתעמת עמך הוא עולה ליד. זה עדיין לא אומר שהוא מאושר מכך, פשוט זו האופציה היחידה שיש לו. כדי לפתור בעיה מסוימת שיש לך עם התוכי עליך לנסות ולהבין מה הם המניעים שגורמים לתוכי לפעול כך. האם תחושת חוסר ביטחון? האם פחד? האם חוויה לא טובה שהוא עבר וכו'.
בנוסף השאלה היא האם יש לך בעת הזו זמן מספיק להיות בקרבת התוכי ולנסות לתקן את ההתנהגות.
באיזה כלוב הוא נמצא? אם אפשר תמונה...
כן יש לי זמן, אני איתו רוב היום.
לא ידוע לי על חוויה שעבר, זה פשוט קרה בהדרגה סתם ככה (ככל הידוע לי), הכלוב הוא מלבני, 1.10 רוחב, 0.8 אורך, ובערך 2 מטר גובה.
זה כלוב שאני יודע שמיועד לתוכים בגודל הזה, יש לו המון מרחב ואני לא מבין למה הוא טריטוריאלי כל-כך.
הוא גם נוגח עם המקור בברזלים של הכלוב וצועק, כשאני מתקרב לכלוב.
לא ידוע לי על חוויה שעבר, זה פשוט קרה בהדרגה סתם ככה (ככל הידוע לי), הכלוב הוא מלבני, 1.10 רוחב, 0.8 אורך, ובערך 2 מטר גובה.
זה כלוב שאני יודע שמיועד לתוכים בגודל הזה, יש לו המון מרחב ואני לא מבין למה הוא טריטוריאלי כל-כך.
הוא גם נוגח עם המקור בברזלים של הכלוב וצועק, כשאני מתקרב לכלוב.
זה רק מעיד על הלחץ שבו התוכי שרוי. עצם הקירבה שלך לכלוב יוצרת אצלו לחץ כי הוא יודע שתנסה ליצור עימו מגע.newhere כתב: הוא גם נוגח עם המקור בברזלים של הכלוב וצועק, כשאני מתקרב לכלוב.
הדבר הראשון שאתה צרילך לעשות זה ליצור עמו יחסי אימון. לגשת לכלוב מספר פעמים ביום אך לשמור מעט מרחק. לשבח אותו בכל פעם
ואם יש צ'ופר שהוא מאוד אוהב להשתמש בו. נניח שקד אז תשבור אתו לכמה חתיכות ובכל פעם תגיש לו דרך הסורג מבלי לנסות וליצור עימו מגע או לכפות עליו שיתקרב אליך.
התוכי צריך לראות בהגעה שלך לקרבתו משהו טוב ומשמח ולא מאיים. צריך הרבה סבלנות ואם "קופצים" מהר מידי לשלב הבא זה עלול לקלקל את המהלך כולו.
השלב הבא צריך להיות אותו דבר אך כאשר התוכי יוצא ועומד על הדלת. תיארת שהתוכי בורח לכלוב חזרה וזה עוד יתרחש כנראה אבל תנסה לא להתקרב מהר מידי אל התוכי ולא בצורה ישירה. אפילו להושיט לו צ'ופר מרחוק כדי למנוע חזרה לכלוב. אם אתה רואה שהוא מתכוון להכנס לכלוב פשוט תיסוג מעט ותנסה שוב מאוחר יותר.
בניית האמון מאוד קשה ולעיתים מתסכלת. במיוחד כאשר עבר זמן רב יחסית וההתנהגות מושרשת בתוכי.
תודה רבה לך!
אני אנסה את זה היום, אלך לטבע מרקט ואקנה לו קצת שקדים טבעיים וארסק אותם.
אני אנסה את זה היום, אלך לטבע מרקט ואקנה לו קצת שקדים טבעיים וארסק אותם.
אני רוצה לחדד את הנקודה, הצעתי שקד כדוגמה, אתה צריך להשתמש בכל מזון שהתוכי אוהב מאוד ואינו נמצא בתפריט היומי שלו. שקד זה מצוין אם התוכי מכיר אותו ואוהב אותו מאוד. בהצלחה.
הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 13 יולי 2017 21:21.