היי חברים,
בית הגידול שלי יושב כולו מתחת לפרגולה בגינה.. עקב בעיות של חתולים שהסתובבו שם לאחרונה נאלצתי לעשות סגירה כוללת לפרגולה עם יריעות pvc.
כמובן שהשארתי פתח גבוה לחלון עבור הציפורים אך אני חושש שהציפורים לא מספיק חשופות לקרני השמש כמו מקודם מה שלמיטב ידיעתי חשוב מאוד בשבילם.
רציתי לדעת האם זה מספיק לתת omni-vit לתוכים שמכיל D3 בין היתר או שלא?
תודה לעונים:)
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אור שמש בבית הגידול
מנהל: מפקחים
Re: אור שמש בבית הגידול
היי,
אני אענה בפשטות, קרני שמש טובים, אם מתאפשר.
אם לא מתאפשר אז לא מתאפשר! מכיר בתי גידול לא קטנים שמגדלים לאורך שנים בבתי גידול סגורים עם תאורה ללא קרני שמש.
לא נצפו בעיות עם התוכים בטח שלא בעיות פוריות.
הייתה אז התלבטות רצינית בנוגע לנורות שמפיצות ומדמות את אור השמש אך גם זה התברר כמשהו לא יעיל או לא משהו שתורם. במיוחד עקב זה שהתוכים
היו צריכים להימצא במרחק מסוים מהנורות מצד אחד ומצד שני באיבוד מהיר של האפקטיביות של הנורות עצמן.
לגבי תוספים וויטמינים, הדעות שונות ומגוונות. לרוב של בעלי אינטרס. אני אישית לא רואה צורך ולא מאמין בתוספי ויטמינים למיניהם לכן גם איני מוכר אותם ב תוכי שופס
אני מאמין שתזונה מגוונת ונכונה מצליחה לספק לתוכי את כל שנדרש למערכות גופו באופן הטוב ביותר.
תוספי ויטמינים כגון פריים וכו' לטעמי יש לתת רק לאחר טיפול אנטיביוטי לתוכי.
לכן, ההמלצה שלי היא לדאוג לתזונה טובה ואם אפשר המבוססת על כופתיות.
כופתיות מחברה טובה שיהוו בערך 75% מהמנה היומית והשאר ינתן כפירות, ירקות, תערובת זרעים מתאימה והשרייה הנבטה.
לפני עונת הריבוי אפשר ורצוי להוסיף סידן למזון.
בהצלחה.
אני אענה בפשטות, קרני שמש טובים, אם מתאפשר.
אם לא מתאפשר אז לא מתאפשר! מכיר בתי גידול לא קטנים שמגדלים לאורך שנים בבתי גידול סגורים עם תאורה ללא קרני שמש.
לא נצפו בעיות עם התוכים בטח שלא בעיות פוריות.
הייתה אז התלבטות רצינית בנוגע לנורות שמפיצות ומדמות את אור השמש אך גם זה התברר כמשהו לא יעיל או לא משהו שתורם. במיוחד עקב זה שהתוכים
היו צריכים להימצא במרחק מסוים מהנורות מצד אחד ומצד שני באיבוד מהיר של האפקטיביות של הנורות עצמן.
לגבי תוספים וויטמינים, הדעות שונות ומגוונות. לרוב של בעלי אינטרס. אני אישית לא רואה צורך ולא מאמין בתוספי ויטמינים למיניהם לכן גם איני מוכר אותם ב תוכי שופס
אני מאמין שתזונה מגוונת ונכונה מצליחה לספק לתוכי את כל שנדרש למערכות גופו באופן הטוב ביותר.
תוספי ויטמינים כגון פריים וכו' לטעמי יש לתת רק לאחר טיפול אנטיביוטי לתוכי.
לכן, ההמלצה שלי היא לדאוג לתזונה טובה ואם אפשר המבוססת על כופתיות.
כופתיות מחברה טובה שיהוו בערך 75% מהמנה היומית והשאר ינתן כפירות, ירקות, תערובת זרעים מתאימה והשרייה הנבטה.
לפני עונת הריבוי אפשר ורצוי להוסיף סידן למזון.
בהצלחה.
-
eladlp1993
- ביצה

Re: אור שמש בבית הגידול
תודה רבה לך! החכמתי