ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חבר'ה תעזרו לי בחלוקה.
מנהל: מפקחים
חבר'ה תעזרו לי בחלוקה.
בוקר טטוב לכול מי שער וגם למי שלא.
לאחר בדיקה של מס' אפשריות מצאנו פתרון טוב לגודל כלוב,ככה שהוא לא מריע לאף אחד,בפינה שלא מפריע לאף אחד,והוא יכול להיות ממש גדול.
אז ככה,
הגובה- עד 6 מטר,אבל אני לא יגיע ל-6 מטר אז חשבתי על 2-2.5 מטר גובה.
הרוחב- 80 ס"מ זה המקס' כדי שאני יוכל לעבור.
האורך- 4 מטר אורך זה המקס' זה לא צפריע לאף אחד אז לקחתי את כול ה-4.
מידות סה"כ: 4 מטר אורך 80 ס"מ רוחב ו-2 מטטר גובה.
אני רוצה לעשות חלוקה, אבל חלוקה שתאפשר לתוכי:
הרבה מקום לעוף, זה בעדיפות ראשונה.
אז חשבתי לעשות את זה 4 ממחיצות.המחיצות תיהיה בצורה פלוס (+) אחת מאוזנת ואחת מאונכת.אז ככה:
כול כלוב יצא 2 מטר אורך --- 80 ס"מ רוחב---מטר גובה.
נראה לי אחלה.
עכשיו ההגבה- יעיש הגבהה כנראה באמצעות סטנדיים או באמצעות ג'מבויים,נראה כבר מה נוכל לעשות.
חסימת רוח- גגון מלעמעלה חסום את הגשם וכול מה שנופל משם.
צדדים-חסימה באמצעות פרפקס מהצדדים לחסום את הרוח,+ ניילון קשיח.
מגשים- מגשים למנוע חירבון של תוכי אחד על השני.
עכשיו רציתי לשמוע את דעתכם.
מה לא טוב מה צי\ריך לתקן,ואיך זה בכללי.
הכלובים בנוים בגודל הזה על מנת לשמש לתוכים הבאים,שהם ככול הנראה יהיו יותר גדולים.
בכיוון של ראש שזיף,גרין צ'יק וכו'..
על הדרך שדאלה.
שמעתי ממס' מגדלים " למה בנית כלוב כזה גדול"
"תשים אתם בכלוב ייותר קטן"
אז מי שמתכוון לרשום את זה,אני מבקש שלא יגיב.
יום טוב ותודה ענקית לעונים!
לאחר בדיקה של מס' אפשריות מצאנו פתרון טוב לגודל כלוב,ככה שהוא לא מריע לאף אחד,בפינה שלא מפריע לאף אחד,והוא יכול להיות ממש גדול.
אז ככה,
הגובה- עד 6 מטר,אבל אני לא יגיע ל-6 מטר אז חשבתי על 2-2.5 מטר גובה.
הרוחב- 80 ס"מ זה המקס' כדי שאני יוכל לעבור.
האורך- 4 מטר אורך זה המקס' זה לא צפריע לאף אחד אז לקחתי את כול ה-4.
מידות סה"כ: 4 מטר אורך 80 ס"מ רוחב ו-2 מטטר גובה.
אני רוצה לעשות חלוקה, אבל חלוקה שתאפשר לתוכי:
הרבה מקום לעוף, זה בעדיפות ראשונה.
אז חשבתי לעשות את זה 4 ממחיצות.המחיצות תיהיה בצורה פלוס (+) אחת מאוזנת ואחת מאונכת.אז ככה:
כול כלוב יצא 2 מטר אורך --- 80 ס"מ רוחב---מטר גובה.
נראה לי אחלה.
עכשיו ההגבה- יעיש הגבהה כנראה באמצעות סטנדיים או באמצעות ג'מבויים,נראה כבר מה נוכל לעשות.
חסימת רוח- גגון מלעמעלה חסום את הגשם וכול מה שנופל משם.
צדדים-חסימה באמצעות פרפקס מהצדדים לחסום את הרוח,+ ניילון קשיח.
מגשים- מגשים למנוע חירבון של תוכי אחד על השני.
עכשיו רציתי לשמוע את דעתכם.
מה לא טוב מה צי\ריך לתקן,ואיך זה בכללי.
הכלובים בנוים בגודל הזה על מנת לשמש לתוכים הבאים,שהם ככול הנראה יהיו יותר גדולים.
בכיוון של ראש שזיף,גרין צ'יק וכו'..
על הדרך שדאלה.
שמעתי ממס' מגדלים " למה בנית כלוב כזה גדול"
"תשים אתם בכלוב ייותר קטן"
אז מי שמתכוון לרשום את זה,אני מבקש שלא יגיב.
יום טוב ותודה ענקית לעונים!
Re: חבר'ה תעזרו לי בחלוקה.
באופן עקרוני נשמע טוב,מה שצריך זה תיכנון נכון של המגשים וגישה נוחה עבורך,כמובן גם מחשבה כיצד לבצע את הדלתות על מנת שלא יווצר מצב שבפתיחה של הדלת התוכים יתעופפו להם.
אני הייתי מציע שבצדדים תתקין ברזנט באופן שאפשר יהיה בקיץ להסיט אותו הצידה ובחורף לסגור,ישנם ברזנטים הכוללים טבעות למטרה זו.
מעבר לכך אני מודאג מגניבת התוכים,אני הבנתי שהתוכים נמצאים בבית משותף בקומה התחתונה ...או שאני טועה
המשך לעדכן.
אני הייתי מציע שבצדדים תתקין ברזנט באופן שאפשר יהיה בקיץ להסיט אותו הצידה ובחורף לסגור,ישנם ברזנטים הכוללים טבעות למטרה זו.
מעבר לכך אני מודאג מגניבת התוכים,אני הבנתי שהתוכים נמצאים בבית משותף בקומה התחתונה ...או שאני טועה

המשך לעדכן.
אלי למזלך ולמזלי אתה טועה,אנחנו גרים בקומת קרקע(וילה( כך שהתוכים נמצאים מאחורה,וכמעט אי אפשר להגיע אליהם(אני ממש ממש ממש ממש מקוה)
מה שציינת זה ככה.
הגישה שלי אליהם- מצויינת,תכננתי את זה כמו שאני אוהב שתיהיה לי גישה נוחה.
מגשים- מתוכנן כמו שצריך,הכול 10.
הדלתות גם הם בסדר,כול אחת מצד אחד,לאכול ולמים- בדיקה של הבית הטלה,הדלתות לא גדולות ולא קטנות מדי,יכולים להכניס תא של קקריקים/גרין צ'יקים לשם.
ברז'נט?.. לא שמעתי על זה.יש איזה קישור שאני יוכל לראות?. אני יקח אאת זה.
עד כאן אני מקווה--עכשיו תגיד אם הכול תקין
מה שציינת זה ככה.
הגישה שלי אליהם- מצויינת,תכננתי את זה כמו שאני אוהב שתיהיה לי גישה נוחה.
מגשים- מתוכנן כמו שצריך,הכול 10.
הדלתות גם הם בסדר,כול אחת מצד אחד,לאכול ולמים- בדיקה של הבית הטלה,הדלתות לא גדולות ולא קטנות מדי,יכולים להכניס תא של קקריקים/גרין צ'יקים לשם.
ברז'נט?.. לא שמעתי על זה.יש איזה קישור שאני יוכל לראות?. אני יקח אאת זה.
עד כאן אני מקווה--עכשיו תגיד אם הכול תקין
אתה יכול לחפש באיזור המגורים שלך ברזנט,אולי יצרני אוהלים או סוככים בסביבה יכינו לך לפי מידה שתבקש,ראני קניתי בקריית אריה בפ"ת אבל בטח לא יתאים לך בגלל המרחק,אתה נותן מידות והם מכינים לך כולל טבעות מסביב.
מה שטוב בברזנט שהוא עמיד לאורך שנים,אני לא ממש זוכר מחירים אבל מעריך שזה עלה לי בסביבות 16-20 ש"ח למטר.
אם יש לך בצידי הכלוב אחיזה טובה אתה יכול למתוח כבל פלדה ולהשחיל את הטבעות של הברזנט,כך תוכל לסגור ולפתוח בקלות על פי הצורך.
מה שטוב בברזנט שהוא עמיד לאורך שנים,אני לא ממש זוכר מחירים אבל מעריך שזה עלה לי בסביבות 16-20 ש"ח למטר.
אם יש לך בצידי הכלוב אחיזה טובה אתה יכול למתוח כבל פלדה ולהשחיל את הטבעות של הברזנט,כך תוכל לסגור ולפתוח בקלות על פי הצורך.
ניב קודם כל אני שמח שהחשיבה שלך היא לכיוון מרווח תעופה לתוכים וזה יפה מאוד,
קח בחשבון שבדימונה והדרום יש יותר קור מאשר גשם בסתיו-חורף על זה צריך לחשוב,
כל השאר נישמע לי בסדר גמור ורק אים תוכל לחשוף אותם לשמש קצת זה יועיל להם,
קבל את ברכתי שיהיה לך כייף גדול עים הווילה החדשה,ואחרי ההקמה קצת תמונות,,,,
קח בחשבון שבדימונה והדרום יש יותר קור מאשר גשם בסתיו-חורף על זה צריך לחשוב,
כל השאר נישמע לי בסדר גמור ורק אים תוכל לחשוף אותם לשמש קצת זה יועיל להם,
קבל את ברכתי שיהיה לך כייף גדול עים הווילה החדשה,ואחרי ההקמה קצת תמונות,,,,

אלי,
יש לי דודים מפ"ת,אני יבקש מהם שיבאו לי.
הנה עכשיו שאלתי את אבא שלי והוא אמר לי מה זה,ידעתי מה זה אבל לא ידעתי איך קוראים לזה.
אליאב- תוכי בכלוב קטן אני לא יכול לראות,גם אמא שלי,היא הציעה את הרעיון
מיגון- איך אני יכול לאבטח ולמנוע גניבות?.. יש אולי רעינות?..
יש לי דודים מפ"ת,אני יבקש מהם שיבאו לי.
הנה עכשיו שאלתי את אבא שלי והוא אמר לי מה זה,ידעתי מה זה אבל לא ידעתי איך קוראים לזה.
אליאב- תוכי בכלוב קטן אני לא יכול לראות,גם אמא שלי,היא הציעה את הרעיון
מיגון- איך אני יכול לאבטח ולמנוע גניבות?.. יש אולי רעינות?..
המלצתי לך על שימוש בפחיות ואבנים ביפנים שקשורים בחוט זה זול זה זמין אחלה אזעקה
ועוד דבר מתזים לקיץ ותתקין שני גגות אחד מעל השני בגובה של 10 ס"מ אחד מהשני
כדי שהחום לא יקרין פנימה
ועוד דבר מתזים לקיץ ותתקין שני גגות אחד מעל השני בגובה של 10 ס"מ אחד מהשני
כדי שהחום לא יקרין פנימה

השמים אינם הגבול
ניב התוכנית נראת אחלה
. תבדוק שהברזנט לא יהיה צמוד מדי לכלוב כי התוכים מכרסמים כל דבר שיכולים להשיג, אפילו דרך הרשת.
ממה אתה מתכנן לעשות את הגג? אצלי עשיתו מפלאטות של פוליגל, זה לא כבד , ונדמה לי שהמחירים גם לא בשמיים.
אני שמתי את הלוחות על קורות של עץ, 10*10 או על קורות ברזל ולא ממש צמוד על הכלוב.אני העדפתי את העץ כי יכולתי לקדוח חורים עם ברגים מיוחדים ולחבר אותם.דרך אגב אם אתה עושה כך, תקח ברגים שיש להם טבעת כפולה (שייבה) אחת מפח, והשנייה מגומי,ברגי נחושת, זה ישמור שהמים לא יחדרו דרך החורים!!גם לברזל אתה יכול לקחת ברגים דומים שהם קודחים חור ישר גם בברזל (צריך ראש מרובע למברגה).
תמשיך לעדכן, ומאחלת הצלחה בעשייה.
. תבדוק שהברזנט לא יהיה צמוד מדי לכלוב כי התוכים מכרסמים כל דבר שיכולים להשיג, אפילו דרך הרשת. ממה אתה מתכנן לעשות את הגג? אצלי עשיתו מפלאטות של פוליגל, זה לא כבד , ונדמה לי שהמחירים גם לא בשמיים.
אני שמתי את הלוחות על קורות של עץ, 10*10 או על קורות ברזל ולא ממש צמוד על הכלוב.אני העדפתי את העץ כי יכולתי לקדוח חורים עם ברגים מיוחדים ולחבר אותם.דרך אגב אם אתה עושה כך, תקח ברגים שיש להם טבעת כפולה (שייבה) אחת מפח, והשנייה מגומי,ברגי נחושת, זה ישמור שהמים לא יחדרו דרך החורים!!גם לברזל אתה יכול לקחת ברגים דומים שהם קודחים חור ישר גם בברזל (צריך ראש מרובע למברגה).
תמשיך לעדכן, ומאחלת הצלחה בעשייה.

ישנם מספר אפשרויות להרתעה וכמובן אפשר לשלב:
1)מצלמות דמה ,מחיר למצלמה בסביבות 100 ש"ח
2)פנס רפלקטור עם גלאי,למקם גבוה באיזור הכלוב,כשיש תנועה באיזור הוא נדלק. מחיר בסביבות 100 ש"ח.
3)מצלמות לראיית לילה המחוברות למחשב,למצלמות תצטרך כרטיס מחשב לקליטת וידאו וחיווט מהמצלמות למחשב,בעזרת
המצלמות תוכל לראות את התנהגות התוכים ללא הפרעה מצידך דרך מסכי המחשב וחשוב מזה בעת תזוזה באיזור שהמצלמות
"רואות" תוכל להקליט אוטומטית ואף תופעל אזעקה אצלך ברמקולים שבבית.
מחיר מערכת כזאת ל-2 מצלמות נניח כולל כרטיס DVR למחשב וחיווט יעלו בין 1500-2500 ש"ח תלוי בסוג המצלמות,כמובן שמחירים
לציוד משוכלל יותר יכולים להגיע אף לעשרות אלפי שקלים וכוללים מצלמות ממונעות עם שליטה מהבית.
כמובן שאפשר גם להתקין מערכת אזעקה או פשוט לישון בכלוב
דוגמה לסירטון בבית הגידול שלי במצלמות המותקנות
1)מצלמות דמה ,מחיר למצלמה בסביבות 100 ש"ח
2)פנס רפלקטור עם גלאי,למקם גבוה באיזור הכלוב,כשיש תנועה באיזור הוא נדלק. מחיר בסביבות 100 ש"ח.
3)מצלמות לראיית לילה המחוברות למחשב,למצלמות תצטרך כרטיס מחשב לקליטת וידאו וחיווט מהמצלמות למחשב,בעזרת
המצלמות תוכל לראות את התנהגות התוכים ללא הפרעה מצידך דרך מסכי המחשב וחשוב מזה בעת תזוזה באיזור שהמצלמות
"רואות" תוכל להקליט אוטומטית ואף תופעל אזעקה אצלך ברמקולים שבבית.
מחיר מערכת כזאת ל-2 מצלמות נניח כולל כרטיס DVR למחשב וחיווט יעלו בין 1500-2500 ש"ח תלוי בסוג המצלמות,כמובן שמחירים
לציוד משוכלל יותר יכולים להגיע אף לעשרות אלפי שקלים וכוללים מצלמות ממונעות עם שליטה מהבית.
כמובן שאפשר גם להתקין מערכת אזעקה או פשוט לישון בכלוב
דוגמה לסירטון בבית הגידול שלי במצלמות המותקנות
אווה צודקת,הברגים נקראים "בורג קודח ראש משושה עם אטם" כך תימנע חדירת מים,האמת שבמידה והכלוב
משופע אפשר למתוח גם ברזנט,בקיץ אפשר לקפל את חציו וכך עדיין יש אויר ומעט שמש,אבל כל הגנה מתקבלת.
משופע אפשר למתוח גם ברזנט,בקיץ אפשר לקפל את חציו וכך עדיין יש אויר ומעט שמש,אבל כל הגנה מתקבלת.