ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שבת שלום לכל חברי האתר ואוהבי התוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
shai69
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שבת שלום לכל חברי האתר ואוהבי התוכים

שליחה על ידי shai69 »

רציתי לשתף אתכם במקרה מצער שקרה לי היום..
אני מאוד אוהב תוכים.. אוהב עד כדי כך, שלא תמיד מקשיב לחבריי היותר מבינים.וההסבר בהמשך...
לפני כשנתיים היה לי קוניור שמש כבן שנה שנה וחצי שברח לי מהבית לאחר ששכחתי חלון פתוח...
עברו מספר חודשים, וקניתי גוזל קאיק ראש שחור, שגדל אצלי עם הרבה אהבה ופינוק, אבל גם הוא לצערי הרב,
ברח לי מהיד לאחר שהיה גזור חלקית , לאחר כשנה וחודשיים שהיה אצלי.
הרבה עצב ובכי עברתי אני ובני משפחתי כשהוא עף..חיפשתי אחריו במשך יותר מחודש, ואפילו סיפרו לי אנשים שראו אותו על עץ
במרחק של כ3 ק"מ מביתי, אחרי יותר מחודש שנעלם.
כל זה סיפור ישן ועצוב...
לפני כשמונה וחצי חודשים קניתי גוזל קוניור פרלי (pearly), גוזל בן יומיים או שלושה..
עוד בזמנו שאלתי את אלי-לאה מהאתר פה, לגביו, ואלי עזר לי טלפונית בטיפים לגידולו.
ולהלן המקרה הכל כך עצוב: היום יום שישי בצהריי היום, לקחתי אותו לטיול על כתפי לבית של אמא שלי שגרה 300 מטר ממני.
כשהגענו לכניסה לבית ,שמתי לב שהוא רוצה לעשות את צרכיו והורדתי אותו לריצפה..
לא עברו 2 שניות והוא זינק לשמיים ועף מעבר לביניין ונעלם מעיני.
זינקתי לכיוונו ורצתי אל הכיוון שעף כ50 מטר מהבית.
קראתי בשמו (פולי) מספר רב של פעמים עד ששמעתי אותו עונה לי חזרה.
טיפסתי על הגג של הבית ולא מצאתי אותו.. חיפשתי בבית ליד ושם לאחר שהעמדתי ב"דום" את כל השכונה,
מצאתי אותו בפיר שנמצא בין 2 ביניינים.. משהו כמו קומה שלישית מתוך ארבע.בין הקומות היה חלון שירות קטן..
הוא עמד על מעקה בטון וצווח בקולי קולות כשקראתי לו..
עליתי על הגג, נעזרתי באימי ואישתי ומספר שכנים, חיברתי מקל מטאטא ארוך לעוד מטאטא והעמדתי אותו במרחק של כ2.5 מטר ממני..
השחלתי את המקל וקראתי לו לטפס על המקל.. כל הזמן פחדתי שיעוף וגם התחיל כבר להחשיך...
למרבית הפלא, פולי קפץ על המקל והתחיל ללכת לכיווני ואחרי שהגיע קרוב זינק עליי ותפסתי אותו.
לקחנו אותו הבייתה והוא קיבל המון חיבוקים ונשיקות, אבל אז, החלטתי לגזור לו את הנוצות כמו שמפורסם באתר,
ואכן גזרתי, רק מתברר שלא מספיק, הנחתי אותו על הריצפה בתוך הבית והוא זינק לעבר החלון,
הצלחתי לתפוס אותו, והחלטתי לגזור עוד קצת אבל לא יותר מדי...
גזרתי עוד קצת,אבל השארתי את הנוצות הקיצוניות הארוכות.. הכנסתי אותו לכלוב ובזמן שחתכתי לו פרי , הוא יצא מהכלוב וקפץ לריצפה
ומשם למרפסת והחוצה..
הוא קפץ ודאה לעבר הגינה, שם חיכה לו חתול שעד שאני הספקתי להגיע אליו, תפס אותו וברח איתו מתחת לבית כשפולי בפה שלו.
שוב רצתי אחריו, שבור לגמרי ובוכה, ושמעתי אותו צורח ואחרי חצי דקה שותק..
ירדתי לגינה מתחת לבית , מחפש עם פנס, השעה כבר 21:00, ואחרי זמן קצר ראיתי את החתול ואת התוכי , כשראשו של התוכי בתוך הפה
של החתול.ניסיתי לתפוס אותו,אולי להציל את פולי,אבל כבר היה מאוחר.
הוא היה מת...תמונה, ואני מצטער על הסיפור הארוך כל כך, אבל הרגשתי צורך לספר לכם, חברים באשר אתם,אוהבי תוכים., למרות שאני
לא משתתף יותר מדי באתר הזה,למדתי להבין שהחברה" פה הם משהו מיוחד במינו.
צריך וחובה לשים לב לנוצות של התוכים ולגזור ולא להשאיר כי יפה, כי אחר כך מצטערים על כך.
מחר, יום חדש, ואולי אקנה לי משהו אחר.. הפעם כנראה גוזל ג"אקו, כי אני מרגיש חובה לגדל אחד מהיצורים הכל כך מדהימים בעיני.
לסיום, שוב, מצטער על האורך, מאחל לכם שלא תדעו מיקרים כאלו, וכמובן שבת שלום לכולכם!!! שי.
תמונה
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: שבת שלום לכל חברי האתר ואוהבי התוכים

שליחה על ידי אביבה »

שי, אני ממש כואבת וחשה בכאבך.
תומכת בך בשעה שכזאת ומקווה שמכאן תמשיך הלאה,
למוד נסיון ותצליח בהמשך.
אשמח אם תיידע אותנו.
מאחלת לך ומייחלת שתדע רק טוב בכל שתעשה.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בהחלט סיפור כואב ואני מקווה שזה הסיפור האחרון שתוכל לספר מעבר להנאה עם התוכי הבא שתרכוש.
מעבר לכך אני מקווה שחברי הקהילה ובכלל ילמדו לקח מסיפור זה ויבינו שקיטום נוצות הוא א"ב ומהמעוף
הראשון יש צורך לבצע קיטום נוצות ללא דיחוי. כמו כן, יש לחשוב היטב לפני יציאה לטיול עם תוכים ללא
ריתמה, עם כל הרצון הטוב אני בהחלט הייתי מוותר.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שי,כמי שליווה אותך בעבר אני ממש המום מהסיפור,אני לא אכנס לפרטים אבל אני יכול לומר
שאני משתתף בצערך.אני בטוח שלהבא הכל יעשה בצורה אחרת עם יותר ניסיון והצלחה.
אם אוכל להיות לעזר אל תהסס לפנות אליי.

תוספת קטנה לדבריו של עוזי,תוכי קטום נוצות על הכתף וללא ריתמה עלול להסץיים בכי רע,התוכי בשעת בהלה ינסה לעוף וגם
אם הוא קטום נוצות היטב הוא ידאה מספר מטרים לא מבוטלים,מכאן ולפיו של חתול או לרכב חולף המרחק קצר.
בבקשה שימרו על בעלי הכנף שלכם ואל תקחו סיכונים מיותרים.
סמל אישי של משתמש
zoriel
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: :]
איש קשר:

שליחה על ידי zoriel »

עצוב וכואב :[ :-(
תמונה תמונה
תמונה
"If you never try, you'll never know"
תמונה"לשמוע את הלב ואחריו ללכת "
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

שי אני המומה מהמקרה שסיפרת לנו, ואני משתתפת בצערכם.
מאחר וקרו לך כבר כמה מקרה בריחה אני מבינה שאתה לא מודע על הסכנות לצאת עם תוכי על הכתף אפילו שהוא גזור כנפיים.
אתה יודע הטבע מפצה את עצמו על פגעים, וגזירת נוצות כנף מבחינת התוכי זה מפגע. כמו שמישהו שמתעוור, מפתח חושים אחרים שעוזרים לו להתמצא במרחב, ולהתגבר על המגבלה, גם התוכי מפתח שרירי כנפיים חזקות יותר מאשר כרגיל כאשר יש לו נוצות תעופה.
כך זה קרה במקרה שלך עם התוכים.למרות שהם היו גזורים בכל זאת הצליחו לעוף רחוק, וגם גבוה.
לצערינו במקרה האחרון הצליח לדאות רק עד החצר, ישר לפיו של החתולתמונה
דבר שני שאתה צריך להיות מודע שתוכי זה לא כלב. לרוב הם לא חוזרים, צריך לזה הרבה מזל. גם האופי שלהם הם שונה, ואת זה רואים בתגובה שלהם כשמהשו פתאום מפחיד אותם.כלב יכנס להתגוננות, אולי יתקרב לבעליו, תוכי לאומתו פשוט יפורש כנפיים ויעוף מה שיותר רחוק שהוא יכול לברוח מהסכנה, ואין זה משנה לו שהוא ישב בביטחה על כתף בעליו.הוא ממש לא מכיר או מודע לזה. צריך להכיר את ההתנהגות של בעלי החיים כדי שנוכל להגיב בהתאם במצב סכנה או חירום. ציפורים בכלל נבהלים מכל פיפס קטן, ויכולים לברוח, אז למה לקחת סיכון.

גם לי קרה דבר כזה.גידלתי סן-קוניור חמוד בהאכלת יד, כבר היה כמעט בן 4 חדשום אבל עדיין אכל דייסה.הייתי נוסעת איתו על האופניים שהוא יושב לי על הכתף, הייתי נכנסת לחדר האוכל לאכול צהריים, עבדתי איתו על הטרקטור והוא על הכתף. ואני מבסוטה עד הגגתמונהוהנה יום אחד האכלתי אותו על המרפסת כשמשהו הפחיד אותו, והוא ברח ממש מהיד שלי.הכלבה שלי גילתה איפה היא נחתה אבל זה היה מאוד גבוה, שום סידורים של קשירת מוטות אחד לשני לא עזר.הוא עף ולא חזר יותר. תמונה
וזה מזכיר לי גם שלא משאירים את שתי הנוצות החיצוניות לא גזורות משתי סיבות. אולי כשגוזרים זה פחות יפה, אבל הן פגיעות כיוון שאין להם מספיק תמיכה, ובכלוב הן נפגעות ונשברות תדיר מהרשת.
הסיבה השנייה שלא צריך להשאיר אותם כי הם מוסיפים לכוח -עילוי כאשר הם פורשים כנפיים כשרוצים לברוח, וזה תוספת נכבדה לשרירים המפותחים.
אני מאחלת לך שנה טובה, רכישה חדשה וגידול מוצלח בלי צערתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
יהודה גבריאל
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יהודה

שליחה על ידי יהודה גבריאל »

אני רק מהסיפור קיבלתי טראומה אני לא יודע עם ההיתי מצליח לגדל עוד תוכי
תמונה
הולך אדם הולך והוא כנר דועך
ואין שואל ואין יודע למה זה ואיך
עצב בעינייו ועצובים שיריו
קרב יומו זאת יודע והוא סופר ימיו
קורא ואין עונה לאלוהים פונה
עד אנא יתענה.

עמוק בלב יודע דבר לא יעזור
עמוק בלב יודע כי אין כי אין מזור.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יהודה כמגדל אני אומר לך שכולנו עוברים משברים כאלה או אחרים,אנו עוסקים בבעלי חיים שלעיתים הגידול והטיפול בהם הינו מורכב.
לעיתים קורים מקרים שלא בידנו,ולעיתים אנו טועים,אני מאמין שרוב רובם של המגדלים מתגברים וממשיכים הלאה.
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

יהודה מניסיון רב שנים אני יכולה להעיד שרק לרבי זה לא יקרה, כי הוא לא עוסק בגידול תוכים. תמונה, לכל היתר זה קרה או יקרה כי אנחנו רק בני אדם, ותוך שנייה יכול לקרות הגרוע מכל (ברור שאני מתכוונת בקשר לתוכים). למרות כמה שזה מבאס צריך לדעת לשים את הכל בפרופורציה הנכונה, בתקווה שלא נחזור שוב על הטעותתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
daniel
גוזל
גוזל

שליחה על ידי daniel »

שי אני מיצטער אחי ומישתתף בצערך בתור אחד שליווה אותך ואותו כל הזמן וראה את ההיתפתחות אני מבין כמה זה כואב לך

וחברה מגיע לו תתחדש היום הוא הביא ג'אקו מתוק וכמובן שאני הראשון שראיתי אותו חחח
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”