ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

היום שאריק התחשמל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
shirshir25
ביצה
ביצה

היום שאריק התחשמל

שליחה על ידי shirshir25 »

הסיפור שאני עומדת לספר הסתיים מצחיק מאודתמונה אך יכל גם להסתיים אחרת בסבירות גבוהה.
התוכי ההרפתקן שלי- אריק, אוהב מאוד להשחיט דברים, זה מסב לו עונג רב..
יום אחד הוא גילה את חוטי החשמל של הטלוויזיה...
הוא התחיל להשקיע בהם זמן ומאמץ- בסתר כמובן, ואכל אותם לאט, קודם את הפלסטיק, עד שהגיע לנחושת- הדובדבן שבקצפת...
יום אחד, ישבתי בסלון, ופתאום שמעתי פיצוץ, והפקק של החשמל נפל.
נבהלתי מאוד!!!
אריק יצא במהירות מאחורי הטלויזיה עם הציצית זקורה, מבוהל מאוד ועם צוואר מפוחם.
הוא התחשמל וניצל נס אולי בגלל בידוד של המקור או הנוצות- או שאלוהים פשוט מת עליו.
מה שבטוח, יש לו יותר מזל משכל.
גם הטלויזיה נהרסה והיה צורך בביקור טכאי והחלפת הכבלים. (350 ש"ח לצורך העניין)
תוכים אוהבים חוטי חשמל חיים (אני יודעת כי ניסיתי להביא לו חוטי חשמל לא מחוברים וזה ממש לא עשה לו את זה.
הוא חי על הקצה וזה מרגש אותו.
בבקשה, הרחיקו כל גישה למקומות עם חוטי חשמל, יש מארזי כבלים מיוחדים ששומרים שהחוטים לא יהיו חשופים...
מעבר לסכנת מוות מיידית לתוכי, זה עלול לגרום לשריפה בבית!!! במיוחד אם אתם רוב היום בעבודה, מומלץ למנוע את זה.

עד כאן לפינתנו...
קבצים מצורפים
אריק
אריק
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: היום שאריק התחשמל

שליחה על ידי aliav56 »

היו לי 2 זכרים פסיפיק מוחתמים והם גם היו שובבים,אבל,מעולם הם לא היו לבד אפילו לרגע
כי ידעתי שמשהו עלול להיות בגלל השובבות ,עדיף שהם יהיו צמודים לדולר מאשר שיהיו ז''ל,
מסקנה : חוסר זהירות מובילה בסופו של דבר לאסון ,
תמונה
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

יכול ליהיות שנגרם לו נזק ואתה לא יודע ,
תמונה
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי lea »

ילדים ובעלי חיים צריכים השגחה של מיליון עיניים
מבחינתם העולם הוא גן משחקים אחד גדול.

מזלו של אריק (ושלך) שהמקרה הסתיים בטוב.
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בהחלט מזל גדול. אני גם לא חושב שהדרך לפתרון היא הנסיון להביא חוטי חשמל שאינם מחוברים, כי בעצם עושים פעולה
הפוכה ומלמדים את ההפך - התוכי לא יאבחן אם החוט מחובר או לא.

כשתוכי יוצא ביוזמתו (או לא) מהטריטוריה המוגנת שלו יש עלינו חובה בהשגחה בדיוק כמו על ילד קטן שלא מבין מה מותר
ומה אסור.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שירלי זה ממש מזכיר את הסיפור שסיפרתי לפני כשנה על גריגורי התוכון, גריגורי התוכון של ביתי והנה תזכורת:

[quote="55";p="1181"]המקרה היה לפני כשנה,אז ביקשה ביתי את אחד התוכונים שבקעו לנו,כמובן שהבאתי לה ואף לימדתי אותה להאכילו,
טוב היא קראה לו גריגורי והוא גדל יפה.יום אחד נסענו אני ולאה לבקר את בנינו במרכז(אנחנו גרים במושב ליד קרית גת)
ופתאום ביתי מתקשרת בפאניקה ואומרת לי..אבא גריגורי נכנס מתחת למקרר ויש הפסקת חשמל בבית.
מיד עלה בדמיוני תוכון מפוחם שנתפס בחוטי החשמל,טוב אבל מה אני אגיד לה,אמרתי לה אני בדרך הבייתה תחכי ליד המקרר
אולי הוא יצא...וואי אמרתי לאשתי ...חבל על הזמן גריגורי הלך..אם הייתה הפסקת חשמל בטוח הוא ניצלה...לאחר מספר דקות
ביתי שוב מתקשרת ואומרת לי אבא החשמל חזר...מוזר אמרתי ..טוב לכי ללוח תורידי את המפסק ..על כל מקרה אני יודע...
לפתע שמעתי קריאות שימחה הוא יצא הוא יצא..טוב אמרתי הפעם הוא ניצל ,האמת הרגשתי הקלה פשוט נקשרנו איליו כל כך.

דרך אגב הסיפור על גריגורי התוכון,מעלה בי את הסיפור של daniel עם התוכונית שמתה לו,בתוך הסיפור הוא כתב כמה היא הייתה
חשובה לו אפילו שזה תוכון ולא ג'אקו,כל הכבוד לדניאל לא כולם מתייחסים כך לגידול שלהם.
דרך אגב גריגורי הוא נקבה יפיפייה והנה גריגורי[/quote]

וכמובן תמונתו של גריגורי
5[2].jpg
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”