ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עדכון ובעיה חדשה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
ul4ik
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יוליה

עדכון ובעיה חדשה

שליחה על ידי ul4ik »

שוב שלום לאנשי הפורום
אז קודם העדכון: לשם תזכורת - הקוקוטילים שלי היו מתפרעים באמצע הלילה בלי סיבה נראת לעין והיו פוצעים את עצמם די קשה ומאבדים המון נוצות - רוב הדם נבע מנוצות דם שנפגעו.
אחרי שהוצאנו את הצעצועים עם הפעמונים למשך הלילה והפסקנו לכסות אותם- טפו טפו טפו זה לא חזר.
רק שעכשיו הם מצייצים כל הבוקר ומעירים אותו אבל עדיף ככה מאשר שיעירו אותו בעמצא הלילה.

אבל צצה בעיה חדשה: הזכר הצעיר (עוד אין לו שנה) לא מצליח לגדל נוצות טובות! הם נראות בלי הרבה פיגמנט ובאיזורים פנימיים יותר ניראה יבש. חוץ מזה, הם נופלות עוד לפני שהם מגיעות לגודל סופי תוך כדי תעופה לפעמים עם דם ולפעמים בלי. לא מזמן נפלה לו נוצת כנפיים בלי הקצה שלה ויצא לו הרבה דם.
בדרך כלל אנחנו יודעים מראש שתיפול נוצה כי באיזשהו שלב הוא מתחיל לצרוח מכאב כשמזיז את הכנף עם הנוצה הבעיתית ואז תוך יום יומיים היא נופלת.
חשוב לציין שהוא בדוק ושלילי לכלמידיה ו"ביק אנד פדר"
קראתי באינטרנט שהבדיקה לביק אנד פדר בעייתית מבחינת תקופת דגירה ובדקנו אותו מספר חודשים לאחר שהיה במגע עם ציפור נגועה. האם הבדיקה לא תקינה ויש לחזור אליה שוב? אם כן אז כמה זמן אחרי חשיפה אחרונה?
אולי זה נובע מאיזשהו חוסר במזון?
לגבי זה, הנקבה גידלה את כל הנוצות שלה חזרה בלי בעיה והם ברובם בסדר מבלבד כמה פנימיים בכנף והם גם נראים קצת יבשים.

בתודה מראש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עדכון ובעיה חדשה

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,
ראשית תודה על העידכון, לגבי בעיית הניצוי..ישנה בעייה כלשהי והמצב לא טבעי, במיוחד כשאת מתארת שהנוצות
הינם נוצות דם שנשברות ונופלות.
ראשית יש לשלול בוודאות פגיעה פיזית , לראות שבתוך הכלוב אין דבר שעלול לתפוס את הנוצות ולגרום לשבירה,
לוודא שהכלוב מספיק מרווח ולא צפוף שנוצות התוכי מתחככות בסורגי הכלוב וגורמות לשבירתם.
צריך לשלו פגיעה מצד התוכי השני שמוצב בכלוב ,פגיעה פיזית או גרימת בהלה לתוכי מתוצאה ואיום עליו הגורמים
לו לנסות ולהימלט תוך פגיעה בנוצות.
את שאת מתארת לא נראה שהינו כתוצאה של ביק & פדר אך כמובן אין לשלול.
לגבי התזונה, התזונה אצל התוכים חשובה מאוד וזה ללא ספק מתבטא בניצוי,ראשית צייני ממה מורכבת התזונה
כך שנוכל להוסיף או לגרוע במידת הצורך.
צייני האם התוכים חשופים לשמש בחלק מהיום ועל מיקומם.
קוקטילים מייצרים אבק נוצות רב וכחלק על שמירת הניצוי יש להרטיבם באחד מהשיטות הנפוצות (אם אינך יודעת צייני ונעזור).

מעבר לכל אשר ציינתי אבקשך להעלות את השאלה בפורום מיקצועי על מנת לקבל חוות דעת נוספת מהוטרינר .

לחץ כאן לפורום מענה מקצועי
סמל אישי של משתמש
ul4ik
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ul4ik »

לגבי התזונה:
מאז שהוא נגמל הוא אוכל כופתיות מואזנות ויש להם אבן סידן בכלוב. הדבר היחיד שאולי בעייתי (אבל לא נראה לי) הוא שאנחנו נותנים להם אוכל שמיועד לתוכים קטנים יותר כמו תוכונים בגלל שהכופתיות יותר קטנות כי הכופתיות שמיועדות להם גדולות מידי והם מפזרים את רובם במקום לאכול אותם. בדקתי את ההרכב של שניהם (הם שניהם של נוטריברד) וראיתי שההרכב זהה והשוני נובע מכמויות שמעט שונות.

התוכי היחיד שאיתו בכלוב היא נקבה בוגרת ודווקא הוא מציק לה כל הזמן ומעיף אותה מכל מקום שבו היא יושבת.

עכשיו אני רוב היום בבית ורואה את ההתנהגות שלהם ביחד, ואני לא רואה שום פגיעה בכלוב או סוג של היסטריה. אני גם לא רואה מקור לפגיעה. בכלוב יש בעיקר חבלים וקצת בלוטים. רוב היום הוא יושב על ענף או משחק עם הפעמון שלו. הכלוב מאוד גדול ומרווח. אני מצרפת תמונה של הכלוב.

הכלוב של התוכים עומד בפינת החדר לא רחוק מהחלון אך לא מגיע אליהם קרני שמש ישירות.
בנוסף חשוב לציין שהתוכית השניה בסדר גמור!!
אני מצרפת גם תמונה של נוצה אחרונה שנפלה - לא ברור אם היא סיימה את הגדילה או לא כי לא היה דם אבל היא כן נראת כמו שאר הנוצות שנופלות לו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מאחר ולא ציינת על שוני בהתנהגות הכללית ואין דבר המעיד על מחלה לפחות לא בצורה חיצונית הייתי חושב
על החלפת נוצות שיגרתית,מאידך את מציינת על שבירת נוצות ונפילת נוצות דם שזה בהחלט לא אמור לקרות כך
שזה מצביע על בעייה.
הייתי רוצה שתעלי את שאלתך בפורום מענה מקצועי לד"ר עדי גנץ כדי שיתן את הדעת ואת אבחנתו למקרה.

בכל מקרה לא עלו תמונות , במידה ונתקלת בבעייה לחצי למדריך להעלאת תמונות.
סמל אישי של משתמש
ul4ik
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ul4ik »

שניה - אני מנסה להעלות את התמונות
והדבר הבא שאני מתכוונת לעשות זה לפנות לפורום השני
אגב רציתי באמת לשאול - הם צריכים לקבל קרן שמש ישירה או לא ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמש במידה מעולה לתוכים . התוכים מייצרים בעזרתה ויטמין D, אך יש לשים לב שתמיד חלקו של הכלוב יהיה מוצל כדי
שלתוכים יהיה מקום מפלט.
סמל אישי של משתמש
ul4ik
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ul4ik »

עוד שאלה : מהם השיטות הנפוצות להרטבה? יתכן וזאת הבעיה - שהנוצות יבשות מידי.
הנקבה מאוד אוהבת מקלחות ולכן אני עושה לה בתדירות גבוהה יותר (כמובן שבחורף יותר בעיתי). אבל הזכר לא אוהב את זה ומנסה לברוח אז אני פחות עושה לו.
אין להם בכלוב מיכל מים לרחצה כי כשהיה תקופה מסויימת הם לא התעניינו בו.
קבצים מצורפים
נוצה שנפלה
נוצה שנפלה
DSC_1546.JPG
DSC_1545.JPG
נערך לאחרונה על ידי ul4ik ב 08 ינואר 2009 15:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

סמל אישי של משתמש
ul4ik
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ul4ik »

תודה רבה.
אז בעצם זה אולי בעיה של הרטבה או של השמש.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן , איני רואה בתמונה משהו מיוחד ,הנוצה בתמונה אינה נוצת דם אך נראה שלא נפתחה עד סופה .בכלליות בתמונה
נראה שהניצוי בסדר מלבד חוסר של 2 נוצות שאולי מתחלפות (נוצות תעופה ).

לגבי הכלוב ,יש לי מספר הערות ושינויים שכדאי ליישם.
1. הפרידי את תחתית הכלוב עם רשת כך שהתוכים לא יגיעו לשאריות מזון המעורבים עם הלשלשת,בתוך המגירה פרסי עיתון והחליפי על פי הצורך.כך ישמר הניקיון בכלוב בסביבתו וכמובן ניקיון התוכים.

2.מארג החבלים אולי נראה יפה בתור אטרקציה אך בכלוב בגודל המוצג הייתי ממש מוותר על כל הסבך, מקמי ענפי עץ פרי או עץ אקליפטוס
אחד מול תא ההטלה ואחד בצידו השני בגבהים שונים , כך התוכים יוכלו להתעופף או לעבור מצד לצד תוך כדי שימוש בכנפיים ולא רק בטיפוס.
את יכולה להשאיר חבל מתוח לאורך הכלוב נמוך יותר ,ראיתי שהשתמשת באיצרובלים וזה נהדר,את יכולה להמשיך ולתלות מגג הכלוב אצטרובל ואף למלא בו גרעינים ליצירת עניין.

מקמי שני תאי אוכל בקירבת מקל העמידה , אחד מרוחק מעט מהשני על מנת ששני התוכים יגיעו למזון ולא יהיה מצב שאחד מהם ידחק הצידה.

זה הזמן חברים להוסיף/לגרוע ולתקןתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”