ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איפה אפשר לרכוש ? (סליחה מראש אם זה לא הפורום )
מנהל: מפקחים
איפה אפשר לרכוש ? (סליחה מראש אם זה לא הפורום )
השאילה היא כזאת , מקווה שבמקום הנכון .
איזה חומרי חיטוי אמם ממליצים חוץ מאקונימיקה , אני יודע שיש מגבונים כאילו . אולי כהל 95 % ?
אולי יש תמיסות יותר יעילות ופחות מזיקות ? ואם קיים איפו ניתן לרכוש ?
תודה מראש .
איזה חומרי חיטוי אמם ממליצים חוץ מאקונימיקה , אני יודע שיש מגבונים כאילו . אולי כהל 95 % ?
אולי יש תמיסות יותר יעילות ופחות מזיקות ? ואם קיים איפו ניתן לרכוש ?
תודה מראש .
Re: איפו אפשר לרכוש ? (סליחה מראש אם זה לא הפורום )
היו לנו בעבר אך כרגע אין לנו , תסביר בבקשה מה אתה רוצה לנקות.
חשוב לנו שלג'וני יהיה כלוב נקי ונוח , יש לי הרי גם ילד קטן בבית .
אנו מחליפים לו נייר במגש כל יום ומשתמשים בנייר סופג מסוג סנו סושו , לבן כזה - לדעתי זה יותר טוב מעיתון וסופג טוב יותר . לפי הצורך (פעם בשבועיים בדרך כלל )טני מפרק את הכלוב ושותף את כל מה התלכלך מסביב בקקי . היתי רוצה גם לבצע חיתוי יסודי יותר משתיפה הזאת , במיוחד לג'וני היה נושא כלומדיה ויש לי ילד קטנציק בבית בן שנתיים .
אנו מחליפים לו נייר במגש כל יום ומשתמשים בנייר סופג מסוג סנו סושו , לבן כזה - לדעתי זה יותר טוב מעיתון וסופג טוב יותר . לפי הצורך (פעם בשבועיים בדרך כלל )טני מפרק את הכלוב ושותף את כל מה התלכלך מסביב בקקי . היתי רוצה גם לבצע חיתוי יסודי יותר משתיפה הזאת , במיוחד לג'וני היה נושא כלומדיה ויש לי ילד קטנציק בבית בן שנתיים .
הבנתי את רצונך,מדובר בשטיפת הכלוב ,ובכן מגבונים לחיטוי הם טובים אך לא יגיעו לכל חריץ בכלוב , אני אישית מחטא
בצורה הבאה את כל הכלובים ,אני לוקח כלי גדול ושם אקונומיקה ביחס של 1:10 ,לוקח סקוט'ץ שאני מתמש בו לרחיצת כלובים
אני מסבן את הסורגים את המגשים ואת כלי האוכל טובל בפנים,ממתין כ 10 דקות ואז שוטף עם הרבה מים זורמים,אני שוטף
עם מים חמים במיוחד ולאחר מכן מים זורמים קרים , אני יכול להבטיח לך ששום חיידק לא שורד את השטיפה הזאת.
צריך להקפיד לשטוף היטב את כלי האוכל עם הרבה מים זורמים והכל נקי ומצוחצח.
אגב המגבונים טובים יותר למשטחים ישרים ללא חריתים כגון האומנות והמדגרה,כדי שתהיה רגוע לאחר כל יציאה של גוזלים מהאומנת
או לאחר בקיעות אני מפרק את המאוורר ,גוף החימום חלונות והכל עובר ניקוי עם סמרטוט טבול באקונומיקה, לאחר מכן אני עובר עם
סמרטוט לח מספר פעמים ומפעיל את האומנת/מדגרה עם חלונות פתוחים למשך שעה.
בצורה הבאה את כל הכלובים ,אני לוקח כלי גדול ושם אקונומיקה ביחס של 1:10 ,לוקח סקוט'ץ שאני מתמש בו לרחיצת כלובים
אני מסבן את הסורגים את המגשים ואת כלי האוכל טובל בפנים,ממתין כ 10 דקות ואז שוטף עם הרבה מים זורמים,אני שוטף
עם מים חמים במיוחד ולאחר מכן מים זורמים קרים , אני יכול להבטיח לך ששום חיידק לא שורד את השטיפה הזאת.
צריך להקפיד לשטוף היטב את כלי האוכל עם הרבה מים זורמים והכל נקי ומצוחצח.
אגב המגבונים טובים יותר למשטחים ישרים ללא חריתים כגון האומנות והמדגרה,כדי שתהיה רגוע לאחר כל יציאה של גוזלים מהאומנת
או לאחר בקיעות אני מפרק את המאוורר ,גוף החימום חלונות והכל עובר ניקוי עם סמרטוט טבול באקונומיקה, לאחר מכן אני עובר עם
סמרטוט לח מספר פעמים ומפעיל את האומנת/מדגרה עם חלונות פתוחים למשך שעה.
Re: איפה אפשר לרכוש ? (סליחה מראש אם זה לא הפורום )
תודה , בנתיים אני רק מגדל ציפור אחד ואין באפשרותי מבחינת הזמן להגיע לבית גידול אמתי . אז נשתמש באקונומיקה ומים רותחים לפי המלה שלכם .
אלי מה אני עם צעצוים מעץ ןחבלים שלו .
חבלים אני יכול לכבד ב90 מעלות , יחד עם מלבין לא ? ומה עם אץ ומקלות ?
אלי מה אני עם צעצוים מעץ ןחבלים שלו .
חבלים אני יכול לכבד ב90 מעלות , יחד עם מלבין לא ? ומה עם אץ ומקלות ?
ניר אכן לא התיחסתי לנושא, חבלים ניתנים לכיבוס ושטיפה, אם מדובר בתוכי חולה ששהה בכלוב אני ממליץ
להחליפם , כך גם בנוגע למקלות העמידה.
בכל מקרה את מקלות העמידה ניתן לרחוץ באותה שיטה אך עם מים וסבון לאחר מכן לשטוף היטב ולייבש בשמש.
החלפת מקלות העמידה פשוטה ביותר ואין טעם להיות מקובע ולבחור להחליף את המקלות באותו מקל "מטאטא"
אפשר בכיף לעשות טיול ביום יפה לחורשת אקליפטוס ולקחת ענף.
אגב ענף טבעי הרבה יותר בריא לרגלי התוכי ממקלות העמידה המסופקים עם הכלובים,המקלות המסופקים הינם בקוטר אחיד
ואצבעות התוכי נשארות כל הזמן באותה תנוחה.
להחליפם , כך גם בנוגע למקלות העמידה.
בכל מקרה את מקלות העמידה ניתן לרחוץ באותה שיטה אך עם מים וסבון לאחר מכן לשטוף היטב ולייבש בשמש.
החלפת מקלות העמידה פשוטה ביותר ואין טעם להיות מקובע ולבחור להחליף את המקלות באותו מקל "מטאטא"
אפשר בכיף לעשות טיול ביום יפה לחורשת אקליפטוס ולקחת ענף.
אגב ענף טבעי הרבה יותר בריא לרגלי התוכי ממקלות העמידה המסופקים עם הכלובים,המקלות המסופקים הינם בקוטר אחיד
ואצבעות התוכי נשארות כל הזמן באותה תנוחה.
אז אחלה , נחפש אקוליפתוסים בהזדמנות
רציתי להוסיף ולהאיר עוד נקודה,
רצוי מאוד שבזמן ניקיון הכלוב עם אקומוניקה התוכי לא ישהה באותו החדר,
רצוי מאוד למנוע ממנו מלנשום את אדי האקונומיקה.
רצוי מאוד שבזמן ניקיון הכלוב עם אקומוניקה התוכי לא ישהה באותו החדר,
רצוי מאוד למנוע ממנו מלנשום את אדי האקונומיקה.
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).