שלום יש לי שלושה זוגות תוכונים ,וכול זוג הטיל לי לאחר הרבה זמן.
עכשיו אני לפעמים בודק אם יצאו גוזלים
אני לא מפריע להם ?
פשוט שמעתי שאסור להפריע להם ,אני מאוד סקרן ואוהב לבדוק לעתים
השאלה שלי האם כאשר אני בודק יתכן שהנקבה תזרוק את הביצים ובכלל לא תמשיך לטפל ?
היום גם ראיתי ביצה זרוקה למה זה קרה?
אני ממש מודה מראש על היחס
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכונים
מנהל: מפקחים
Re: תוכונים
שלום לך וברוך הבא,
בדרך כלל תוכונים לא רגישים להפרעות,הכוונה שלי להפרעות בצורה נורמאלית ,אפשר מידי שניים שלושה ימים להרים את המכסה בעדינות ולהציץ ומיד לסגור, ככל שיהיו פחות הפרעות כן ייטב,לעיתים ישנם תוכי בעלי אופי רגיש מה שנקרא "פחדנים" והחשש עלול לגרום להם
לשינוי התנהגות בלתי צפוי.
לסיכום,אם הבדיקה נעשית בצורה מושכלת ולא תוך גרימת פחד ,רעש וניענוע הכלוב והתא הדבר אפשרי במינון שציינתי.
מידי פעם קורה שהאם תזרוק ביצים מחוץ לתא או שפשוט תראה אותם בפינה של התא עזובות,כנראה שמדובר בביצים שאינן פוריות.
מאחל לך בהצלחה .
בדרך כלל תוכונים לא רגישים להפרעות,הכוונה שלי להפרעות בצורה נורמאלית ,אפשר מידי שניים שלושה ימים להרים את המכסה בעדינות ולהציץ ומיד לסגור, ככל שיהיו פחות הפרעות כן ייטב,לעיתים ישנם תוכי בעלי אופי רגיש מה שנקרא "פחדנים" והחשש עלול לגרום להם
לשינוי התנהגות בלתי צפוי.
לסיכום,אם הבדיקה נעשית בצורה מושכלת ולא תוך גרימת פחד ,רעש וניענוע הכלוב והתא הדבר אפשרי במינון שציינתי.
מידי פעם קורה שהאם תזרוק ביצים מחוץ לתא או שפשוט תראה אותם בפינה של התא עזובות,כנראה שמדובר בביצים שאינן פוריות.
מאחל לך בהצלחה .
Re: תוכונים
אני מגדל גם תוכונים כמו שאלי כבר אמר התוכונים לא כל כך רגישים אני בודק את התאים כל יומים גם מיסקרנות וגם ליראות שאין גוזלים מתים כי לא תמיד ההורים מוצאים אותם מהתא. בהצלחה