ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זיהוי ביצים פוריות
מנהל: מפקחים
-
barakfrieman
- ביצה

זיהוי ביצים פוריות
לכול התוכים שלי יש ביצים.. xD לקוקטיילים לדררות לציפורי אהבה ולתוכונים
עם אני אקח ביצה אחת ל5 דקות ואבדוק עם פנס עם היא פוריה העם התוכים ימשיכו לדגור עליה?
וגם שמעתי על ציפור שהיא כל הזמן דוגרת על ביצים. מביאים לה ביצה והיא דוגרת אליה.. מה סוג הציפור והעם זה נכון?
עם אני אקח ביצה אחת ל5 דקות ואבדוק עם פנס עם היא פוריה העם התוכים ימשיכו לדגור עליה?
וגם שמעתי על ציפור שהיא כל הזמן דוגרת על ביצים. מביאים לה ביצה והיא דוגרת אליה.. מה סוג הציפור והעם זה נכון?
Re: זיהוי ביצים פוריות
בקשר לשאלה הראשונה, לא יקרה כלום, אבל אני תמיד מעדיף לזמן לעשות את שלו, אל תפריע יותר מדי. וכן התוכים ימשיכו לדגור.
בקשר למה ששעמת, זה באמת נכון, יש תוכים שמאכלים תוכים אחרים.
3 התוכים שנחשבים לאומנת הכי טובה אלו הקקריקים, המזמרים והקוקטלים.
אני שמעתי על קקריקים שהאכילו לורים, רוזלות, קינג פארוט.
ומזמרים שהאכילו ג'אקו. ( תמונות)
בקשר למה ששעמת, זה באמת נכון, יש תוכים שמאכלים תוכים אחרים.
3 התוכים שנחשבים לאומנת הכי טובה אלו הקקריקים, המזמרים והקוקטלים.
אני שמעתי על קקריקים שהאכילו לורים, רוזלות, קינג פארוט.
ומזמרים שהאכילו ג'אקו. ( תמונות)
אני כמו ניב
לתת לזמן לעשות את שלו ולראות מה קורה
לגבי הבדיקה אתה יכול לקחת פנס ולקרב אותו לביצה (בלי לטלטל אותה) אבל לא קרוב מדיי ועם אתה תראה נימים וורידים תדע שהיא פורייה
בהצלחה
לתת לזמן לעשות את שלו ולראות מה קורה
לגבי הבדיקה אתה יכול לקחת פנס ולקרב אותו לביצה (בלי לטלטל אותה) אבל לא קרוב מדיי ועם אתה תראה נימים וורידים תדע שהיא פורייה
בהצלחה
-
barakfrieman
- ביצה

מה שאמרת זו ציפור מאכילה איזו ציפור מאכילה גוזלים וגם דוגרת עליהם?
עם הביצה לא פוריה הציפור תמשיך לדגור עליה או שהיא תשבור?
עם הביצה לא פוריה הציפור תמשיך לדגור עליה או שהיא תשבור?
ניב אני לא כל כך בטוחה שקוקטיילים ידאגו לציפורים אחרות.
הם בעצמם הורים "קשים" אפילו לגוזלים של עצמם. כלומר, על כל דבר קטן הם יפסיקו לדגור. אז אני לא כל כך בטוחה לגבי מה שאמרת.
הם בעצמם הורים "קשים" אפילו לגוזלים של עצמם. כלומר, על כל דבר קטן הם יפסיקו לדגור. אז אני לא כל כך בטוחה לגבי מה שאמרת.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
-
barakfrieman
- ביצה

[quote="2293";p="44433"]מה שאמרת זו ציפור מאכילה איזו ציפור מאכילה גוזלים וגם דוגרת עליהם?
עם הביצה לא פוריה הציפור תמשיך לדגור עליה או שהיא תשבור?[/quote]
יש תשובה? xD
עם הביצה לא פוריה הציפור תמשיך לדגור עליה או שהיא תשבור?[/quote]
יש תשובה? xD
אין ציפור שכל הזמן דוגרת על ביצים ומביאים לה ביצים והיא דוגרת,זה נקרא מדגרה וזה לא דומה לציפור.
לעיתים הציפור תמשיך לדגור עד שימאס לה ותעזוב,לעיתים תשליך החוצה מהקן.
אני מציע לך להתאזר בסבלנות (גם לתשובות החברים ) ולא לגעת בביצים , הכי חשוב לתת להורים לדגור במנוחה עם מינימום הפרעות.
לעיתים הציפור תמשיך לדגור עד שימאס לה ותעזוב,לעיתים תשליך החוצה מהקן.
אני מציע לך להתאזר בסבלנות (גם לתשובות החברים ) ולא לגעת בביצים , הכי חשוב לתת להורים לדגור במנוחה עם מינימום הפרעות.
-
barakfrieman
- ביצה

תודה על התשובות סליחה על חוסר הסבלנות פשוט הייתי צריך את המידע הזה הרבה זמן
![]() |
הדרך הטובה והבטוחה הינה ספירת הימים,פשוט לספור מרגע ההטלה הראשונה את מספר ימי הדגירה על פי סוג התוכי ולהוסיף מספר ימים לביטחון מאחר ולא תמיד הדגירה מתחילה מהביצה הראשונה.אם אתה יודע מתי הוטלה הביצה האחרונה זה פשוט,כי אתה מתחיל לספור מהביצה האחרונה את מספר הימים ומוסיף 3-4 ימים,לאחר מכן אם אין בקיעות אתה יכול פשוט לנקות את התא מהביצים ולהתחיל מחדש.
בדיקת הפוריות נעשית במקרים בהם יש היסטורייה ארוכה של הטלות לא פוריות.
בנוגע לבדיקת פוריות.
בדיקת הביצה צריך להיעשות בצורה זהירה,שטיפת הידיים בסבון ומים חמים יבוש הידיים היטב ורק לאחר מכן מגע עם הביצה.
על אף שהביצה נראית כקשיחה קליפתה עשוייה נקבוביות נקבוביות שדרכן חודרת לביצה לחות וחמצן,במידה והידיים שלנו שומניים אנו בעצם סותמים את הנקבביות וגורמים לנזק,במידה והידיים שלנו לא שטופות היטב אנו יכולים לגרום לחדירת חיידקים דרך מעטה הקליפה ולהביא למות הגוזל.לכן ההקפדה בנושא חשובה .
דבר נוסף,בעת הצמדת הפנס יש לשים לב שלא לחמם את הביצה,לעיתים זכוכית הפנס מגיעה לחום רב שגם זה עלול לפגוע בעובר המתפתח.
הכי חשוב זה להתאזר בסבלנות רבה ,זה קשה וצריך להתגבר על יצר הסקרנות אבל ידוע שצריך הרבה מאוד סבלנות בגידול ורבייה.
בדיקת הפוריות נעשית במקרים בהם יש היסטורייה ארוכה של הטלות לא פוריות.
בנוגע לבדיקת פוריות.
בדיקת הביצה צריך להיעשות בצורה זהירה,שטיפת הידיים בסבון ומים חמים יבוש הידיים היטב ורק לאחר מכן מגע עם הביצה.
על אף שהביצה נראית כקשיחה קליפתה עשוייה נקבוביות נקבוביות שדרכן חודרת לביצה לחות וחמצן,במידה והידיים שלנו שומניים אנו בעצם סותמים את הנקבביות וגורמים לנזק,במידה והידיים שלנו לא שטופות היטב אנו יכולים לגרום לחדירת חיידקים דרך מעטה הקליפה ולהביא למות הגוזל.לכן ההקפדה בנושא חשובה .
דבר נוסף,בעת הצמדת הפנס יש לשים לב שלא לחמם את הביצה,לעיתים זכוכית הפנס מגיעה לחום רב שגם זה עלול לפגוע בעובר המתפתח.
הכי חשוב זה להתאזר בסבלנות רבה ,זה קשה וצריך להתגבר על יצר הסקרנות אבל ידוע שצריך הרבה מאוד סבלנות בגידול ורבייה.
-
barakfrieman
- ביצה

ועם אני לא יודע מתי הוטלה הביצה?
וגם מה ההבדל בין מדגרה לאומנת?
וגם מה ההבדל בין מדגרה לאומנת?