ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נחתו הנשרים בחדרי ...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

נחתו הנשרים בחדרי ...

שליחה על ידי shiponix »

הבוקר הגיעו אלי הביתה שתי המפלצות הקטנות האלה, הם ממש לא רחוקים מהגמילה אבל החלטתי להביא אותם בכל זאת, אחד מהם יחזור למגדל והשני יישאר אצלי למכירה..

בינתיים הם מסתגלים, ממש עכשיו אני לפני האכלה, אני מקווה שיילך לי טוב.. מאד חושש ומפחד אבל ככה אני :-)
בשבוע הבא יגיעו עוד שני גוזלים קטנים יותר, פיידים.. תחזיקו לי אצבעות! :)

תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: נחתו הנשרים בחדרי ...

שליחה על ידי eli_lea »

כמה טיפים,
שמור על הניקיון והוסף רשת בקופסא שתהיה גבוהה מהתחתית,כך הלשלשת תרד לנייר בתחתית הקופסה והגוזלים לא ירבצו בלשלשת,
פשוט קח רשת מעט גדולה מהקופסה וכופף את הצדדים.

הכללים החשובים הם:
1. ניקיון כלי
2. חום דייסה נכון
3.טמפרטורת סביבה

ולסיום מעקב תמידי אחר התרוקנות הזפק,אל תיתן מזון על על מזון אלא אם הזפק ריק.

מאחל לך הצלחה רבה תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shiponix »

מחר אנחנו נארגן את הרשת.. היא פה בחוץ...

הזפק זה קטע שצריך ללמוד.. היה קשה לי לדעת בוודאות היום במהלך היום..

מה הסיבות שבגללן אסור להוסיף לזפק חצי מלא נגיד?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

1.ראשית אתה לא תדע האם הזפק מתרוקן כנדרש,בין האכלה לבין ריקון הזפק עוברים מספר שעות,כשאתה מוסיף אוכל
על אוכל אתה לא יכול לעקוב אחר התרוקנות כללית.
2.הדייסות נוטות להחמיץ ,כשהאכלת את התוכי לראשונה והוא עדיין לא ריקן את הזפק עדיין נשארת בזפק דייסה מהאכלה הראשונה
כלומר דייסה של מספר שעות,כשאתה מוסיף דייסה נוספת היא מיד באה במגע עם הדייסה שכבר עברה תהליך בזפק
כלומר אתה גורם למצב שהדייסה החדשה מתערבבת עם הישנה .מצב זה עלול לגרום לחיידקים פטריות האטה בעיכול ובעיות חמורות
בזפק.

ישנה נטייה לדאוג שהגוזל יהיה "מטופל" שבע ומלא אוכל אך הנכון הוא לתת לזפק להתרוקן כליל.
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shiponix »

אלי, אני מוסיף עדכון, בתקווה שתענה לי גם עליו:

בלילה ניסיתי שוב, הפעם זה היה יותר מוצלח אבל בעיקר עם הגדול, הקטן עדיין עשה בעיות וגם בקושי אכל. שניהם בכל מקרה אכלו הרבה פחות ממה שמומלץ. היום בבוקר קמתי, לקחתי את שניהם, האכלתי את הגדול, היה ממש מצב שבו הוא אכל ישר מהמזרק ועוד מצב שבו הוא ממש הושיט את הראש לפייה של המזרק, כאילו הבין שממנה באה הדייסה ורצה עוד. עדיין, הוא לא אכל הרבה, הוצאתי מהמזרק בהאכלה שלו 2 ML, כשחלק לא קטן מהם יצא החוצה וכו.
השני, עדיין לוגם פה ושם מהדיסה בפה אבל לא קלט את הרעיון, הם בעיקר מתנגדים.
אני מרגיש שהבעיות מתחילות קודם כל מהתודעה שלהם, מהטראומה שמהמעבר ומזה שהם לא מכירים את הקונספט. אני גם חושב שהדיסה מתקררת באיזשהו שלב ומפסיקה להיות חמה (התחלתי ממצב שהיא בערך 38 מעלות).

המגדל אמר לי שייקחו לפחות יומיים שלושה לפני שהם יבינו את הקונספט ויתחילו לאכול. אין לי בעיה עם זה, מה שמפחיד אותי זה שאני כביכול לא מאכיל אותם מספיק ושקשה לי לקבל אינדיקציה מהזפק כי הם מנוצים. דבר נוסף, הלכלוך שעליהם כתוצאה מהדייסה, לא כל כך מצליח לנקות אותו (אשמח להמלצות).
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

הי דיויד,

אנסה לענות לך במפורט כמה שיותר בנושא.

- בכדי לדאוג שהאוכל ישאר חם אתה יכול לשים קערה עם מים חמים מתחת לקערה\כוס עם האוכל.
שאתה ממלא במזרק יש צורך לבדוק טמפ' על היד בכדי לראות שהטמפרטורה טובה או ע"י מד חום מיוחד (רצוי).
- אני מבין שהם כמעט קרובים לגמילה, הכיצד? האם הם אוכלים מעבר לדייסה? אם כן האם יש להם אוכל זמין?
- בדיקת תזונה בזפק ניתן ע"י מישוש.. אחרי האכלה הוא צריך להיות מלא אבל לא מפוצץ ככה שהוא מלא אבל רך.
כשהוא ריק אתה תרגיש שאין כלום. אני מאמין שאחרי מישוש אתה תרגיש ותדע עם הזמן למרות שהם מנוצים תוכל
לדעת האם הם מלאים או ריקים.
- שוב, למה יקח להם זמן ללמוד את הקונספט? האם עד עתה לא אכלו דייסה?
- הליכלוך.. נייר מגבת, שים קצת מהמים החמים ותנקה בעדינות. ירד בלי בעיה. אל תחכה עד סיום האכלה שזה יתייבש
ויקשה, עשה הפסקה בין בלין ונקה אותם.

מה גילם? כמה הם אוכלים עכשיו?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shiponix »

אממ.. אוקי:

- הרעיון עם המים החמים מצויין. אני פשוט אקח כל פעם מעט יחסית למזרק כדי שהחום יימשך.

- כמו שהסברתי, הם באו אתמול מההורים שלהם, הם לא רגילים לדייסה. הם לא אוכלים מעבר לדייסה, נראה לי מיותר לנסות אפילו בינתיים כשהם אפילו לא אוכלים את הדייסה שהיא הכי חשובה.

- לגבי הזפק, אני אתייחס לזה היום אחה"צ באכלה הנוספת.

- הם עד עתה לא למדו לאכול דייסה גם לא לאכול ממזרק. הם אכלו מההורים.

כמו שאמרתי, אני חושב שהם בני שלושה שבועות, אפשר לראות בתמונה למעלה, הם מנוצים, עדיין עם קוצים בחלק מהגוף.
לגבי כמה הם אוכלים, כמו שאמרתי, לא הרבה, אני לא רוצה "להכריח" אותם יותר מעבר למה שאני מכריח.
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

- לא ראיתי ציון שהם הגיעו מההורים אבל לא משנה. לקחת אותם בגיל יחסית בוגר ואני לא רואה סיבה
לא לשים להם אוכל זמין. זה שאתה רוצה להאכיל אותם בדייסה זה נחמד ויפה אבל כנראה כבר שהם רוצים
מזון "מוצק" יותר וטבעי שהם ירדו לאט לאט גם לאחר הרגל בכמות הדייסה וזה יהיה בשבילהם רק "צומי".
אני לא רואה סיבה שלוקח כמה ימים לתוכי להבין את הקונספט.. תוכי רעב יאכל מהמזרק ללא בעיה, גם אם
גילו בוגר יחסית אז מספר פעמים והכל צריך להיות בסדר, לא רואה סיבה שוב לכמה ימים.

- הם יכולים לסרב ולהוציא אוכל מסיבות רבות בינהם כמו, אוכל שהתקרר, מלאים ועוד.
אתה צריך לשים לב כמו כן שאתה מאכיל מצד ימין לכיוון צד שמאל אצל הגוזל למנוע "חנק" מה שביא את
הגוזל להוציא את האוכל בתנועה מהירה, ניעור הראש מעבר לכך שזה מסוכן.

- האכלה בהחלט לא צריכה להיות בכוח. אתה גם לא צריך בכוח לתת להם לאכול משהו מעבר לדייסה.
אבל כן חושב שבגילם יש צורך לתת להם אוכל זמין ולהאכיל על פי צורך גם אם זו כמות קטנה.

דווקא בתחילה. אני חושב שהיה לך יותר קל לקחת גוזל בגיל צעיר יותר, להבין את כל נושא הזפק ע"י ראיה
ותחושה וגם בנושא האכלה עצמה היה לך יותר מסודר.

בכל מקרה, אני סמוך ובטוח שתסתדר. ואם הם באמת יהיו רעבים הם יאכלו ולמה משנה מה ואיך.
שים לב לכל מה שצויין בדיון והכל יהיה בסדר.

בהצלחה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

בהצלחה איתם תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shiponix »

אוקי,

אז קודם כל אתה אומר לנסות להוסיף להם גם אוכל מוצק. משהו ספציפי?

יכול להיות שהאוכל לא מספיק חם, כמו שציינתי, נראה אם זה יעזור.
הם לא נחנקו, אני מאד עדין איתם, אני כן חושב שהם לא אכלו מספיק כי הזפק לא היה מלא בסיום האכלה. בטוח שלא אצל הקטן מביניהם שבקושי אכל.

אני מסכים איתך במאה אחוז לגבי הגיל, כעיקרון, בעוד שבוע אמורים להצטרף אליהם שניים קטנים יותר שאצלהם ייראו את הזפק. עד אז, אני כנראה אצטרך להסתמך על הרעיון של לקפוץ למים עמוקים, פשוט ללמוד ממישוש.

אגב, האם זה שהם עדיין מוציאים צואה בקצב מעיד על כך שיש בהם אוכל ? :)

תודה רבה עוזי, אין ספק שהדיונים האלה מעבר לצד הייעוצי שלהם מרוממים את הרוח, אני כל הזמן מסתובב עם דאגות להם, כל הלילה חלמתי עליהם, בחלק מהחלומות קמתי בבוקר וגיליתי שהם צהובים! חח

תודה גם לך חזי :)
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”