ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קניתי ג'קו חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
doronmoyal
ביצה
ביצה

קניתי ג'קו חדש

שליחה על ידי doronmoyal »

שלום רב
מזה זמן רב רציתי להביא ג'קו ולפני מס' ימים הזמנתי דרך יד שתיים
מגדל מהצפון הגוזל כרגע בן 5 שבועות אקבל אותו בגיל 8 שבועות ממש בפסח כי המגדל דתי ויש בעיה עם הדייסה כשרותית
התוכי מסוג קונגו המגדל אומר שהוא עם נסיון של שנים ויש לו 3 דורות בבית אין טבעות וכו
מה חשוב לבדוק על מה להקפיד וכמו כן יש לי זוג כלבי דוג דה בורדו מה חשוב
אין לי נסיון מעולם לא היה לי תוכי
אשמח לקבל עצות לגבי הקניה ו מבחינת בדיקה שאקבל את הגוזל איך לגדל ומה חשוב להקפיד בטח בגיל הגמילה שבו אני מקבל את התוכי
יש לציין שהמגדל מאכיל אותו עם מזרק 5 פעמים ביום
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קניתי ג'קו חדש

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא דורון,

הטבעת היא לא הכרחית אך משמשת את המגדל לזיהוי הגוזל או את הקונה במידה והגוזל בורח ונמצא,הטבעת הכרחית במידה ונעשות בדיקות
על מנת לשייך את הבדיקות לתוכי ,היום רוב רובם של המגדלים דואגים לטבע את הגוזלים אפילו אם מדובר בגוזלים של סוגים קטנים יותר.
בכל מקרה חוסר בטבעת אינו בהכרח מעיד על איכות הגוזל או על איכות המגדל .

הייתי מציע לך ללכת לקבל את הגוזל עם מישהו שמתמצא בתוכים,במידה ואין שים לב שהתוכי נראה טוב ,רגליים שאינם מפוסקות
כנפיים צמודות לגוף וסימטריות,עיניים ונחיריים לא דומעות .
מבחינת בדיקה תבדוק אם בית הגידול בדוק למחלות או שנעשות בדיקות מדגמיות מעת לעת .(במידה וכן צריכים להיות אישורים).
קח בחשבון שאינך מקבל גוזל בגיל גמילה אלא גוזל בגיל חודשיים שהגמילה שלו יכולה לקחת
שבועיים ואף לעיתים חודש ,תלוי בגוזל ובקצב ההתפתחות.
לכן ,בעת הקנייה עליך להיות בטוח לחלוטין שהינך מסוגל להאכיל את הגוזל בתחילה 3 פעמים ביום והינך יודע כיצד.(כמויות ,טמפרטורת מזון)שב עם המוכר ותאכיל את הגוזל במקום,אל תצא אם אינך בטוח.
תתארגן מבעוד מועד עם דייסה,מזרקים להאכלה (תכולה של 20 ML בבתי מרקחת ) מזרק אחד לא יספיק לך כי הם מתקלקלים מהר.
הכן לגוזל מקום סגור וחמים כדי שתוכל להעבירו אליו.

קרא בנושא הגידול וההתנהגות של הג'אקו ,באתר ישנם מאמרים רבים בנושא,ככל שתקרא יותר כך תדע כיצד לגדל את הגוזל בצורה הטובה ביותר ותחסוך בעיות בעתיד.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”