ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מצפה לבקיעה של פיידים קוקוטילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

מצפה לבקיעה של פיידים קוקוטילים

שליחה על ידי חזי »

היי אלי ערב טוב בעוד כמה ימים צריך לבקוע לי
קוקוטילים להורים שמתו להם הגוזלים ,החשש שלי
שההורים לא מאכילים וזאת הסיבה שהם מתו ,ולמה אני אומר זאת
כי אינני רואה את הזכר מאכיל את הנקבה יכול להיות שיש להם פטרת הגרון ?
איך אפשר לדעת האם יש קשר להאכלה ,
תודה חזי .
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: מצפה לבקיעה של פיידים קוקוטילים

שליחה על ידי eli_lea »

היי חזי ,

לא מבין איך הגעת למסקנה שמדובר בפטריות או בקטריות,המחלה מתאפיינת בחוסר תיאבון רזון בעיות במערכת העיכול
ואפשר לאבחן אותה ע"י בדיקת צואה.
אם התוכים חולים לרוב תראה עליהם את סימני המחלה.

אין קשר בין האכלת האם לפטריות ,במידה והאכלה נעשית היא נעשית על אף בעייה במערכת העיכול או הנשימה.יתכן מאוד שהזכר
מאכיל את הנקבה בתוך התא או לחילופין הנקבה מרשה לעצמה לעזוב את הביצים למרווחי זמן גדולים יותר ולאכול בעצמה.
הקביעה כי ההורים לא האכילו את הגוזלים גם אינה סופית ,יתכן שהגוזלים הואכלו אך לא שרדו בגלל סיבות שונות אחרות.

מאחר והעלית את נושא הבקטריות והפטריות כאן המקום להעיר שכדי למנוע תופעות כאלה עלינו לשמור על ניקיון בית הגידול.
תוכים בטבע אינם נמצאים במקום אחד ועוברים ממקום למקום ולכן המגע שלהם עם הלשלשלת הוא כמעט ולא קיים.
גם מזונם של התוכים גם אם על פני הקרקע או על העצים הינו מזון שאינו נוטה להתקלקל ולהחמיץ כגון המזונות שאנו מגישים להם.

לכן עלינו לשמור את סביבת התוכי נקייה ככל שניתן,לדאוג שהתוכי לא יבוא במגע עם הלשלשת ,להחליף את האוכל בתדירות גבטהה לכלי אוכל נקיים ויבשים,ולדאוג שמזונות כגון השריות למינהם ושיירים ילקחו לאחר זמן סביר.

כדי לדעת בוודאות מהם הסיבות לאי הישרדותם של הגוזלים צריך לעשות בדיקה לגוזל שמת,לא תמיד בריאותו של הגוזל תלויה בהורים.
אני מציע שלא תקדים את המאוחר ,תחשוב חיובי ותן להורים לבצע את עבודתם לאחר מכן נהיה יותר חכמים.
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

אלי תודה רבה רק עוד שאלה אני מגיש את תערובת ההשריה קצת לחה זה בסדר ?
אני שם להם את זה בבוקר הולך לעבודה ומוציא את זה בערב ,[לא נשאר הרבה ]
מה אתה אומר ?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אומר שתוריד בכמות,עד אשר תדע את הכמות הרצוייה,הבעייה עם השרייה למשל שלעיתים לא ניתן לנקות את הכלוב היטב וחלקים
מתיישבים בפינות הכלוב או במקומות שקשה להגיע אליהם,ההשרייה נוטה להחמיץ להעלות עובש ולפתח בקטריות ומכאן לבעיות בזפק של התוכים ובמערכת העיכול אינה רחוקה.לכן חשוב במיוחד לתת במינון נכון כך שהכל יאכל ולנקות את הסביבה וכלי האוכל מחתיכות שנדבקות
לדפנות ונשארות שם ארוחה אחר ארוחה.
מקום נקי שומר על תוכים בריאים.אם מסתדר לך בצורה כזאת שבסוף היום אתה לוקח את העודפים זה מצויין ,כפי שציינתי עדיף להקטין את הכמות למצב שהתוכים יגמרו את כל ההשרייה.
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

תודה ושבוע טוב תמונה
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”