ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקוטיילים לא מטילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ddishi
ביצה
ביצה

קוקוטיילים לא מטילים

שליחה על ידי ddishi »

יש לנו 3 קוקוטיילים שקיבלנו לפני כ 9 חודשים.הם אמורים להיות (לפי מה שנאמר ולפי סימני הנוצות, 2 נקבות וזכר).
בכלוב קיים תא הטלה מרופד בנסורת. כשקיבלנו אותם, היו בתא ההטלה 2 ביצים לא מופרות.
מאז לא הייתה שום הטלה של ביצים ואנו (אני ובתי) תוהים מה לא בסדר?
דוד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוקוטיילים לא מטילים

שליחה על ידי eli_lea »

שלום דוד וברוך הבא,

ראשית כדי להסיר ספק לגבי מינם היה כדאי להעלות תמונות ,באופן עקרוני יתכן שיש לך גם שלוש נקבות ואחת מבן מטילה ללא הפרייה
של זכר.בכל מקרה אם נצא מנקודת הנחה שאכן מדובר בזכר ובזוג נקבות האם אתה שומע שריקות חיזור,את שריקותיו של הזכר בעת החיזור אי אפשר לפספס,זוהי שריקה מונוטונית עולה ויורדת ונמשכת לאורך זמן.(אינדיקציה לזכר כי רק הזכר בקוקטלים שורק)

בדרך כלל תוכים מתרבים כשהתנאים הנדרשים להם מתמלאים,התוכים צריכים לדעת שתמיד יש מזון נגיש על מנת שיוכלו לכלכל את הגוזלים,הם צריכים מקום שקט בטוח וללא הפרעות כגון תא הטלה וצריכים מספיק שעות אור (12 שעות).

הייתי רוצה לקבל מעט יותר נתונים לגבי גודל הכלוב,מיקום הכלוב,אופי התוכים (פוחדים מעט ,במיוחד או כלל לא) מה כוללת תזונתם?
ddishi
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddishi »

תמונות בדרך.
התוכים נמצאים בשני כלובים בגודל של כ 50X30 וגובה של כ50ס"מ. בין הכלובים בנינו גשר מרשת על מנת לאפשר להם לעבור מכלוב לכלוב. הכלובים מונחים על אדן חלון דרומי עם הרבה אור ושמש. אנו מאכילים אותם בעיקר תערובת לקוקוטיילים (גם מהזולה המקומית וגם מהיקרה יותר..). הם מוזנים פעם ביום. הם גם אוכלים מלפפונים, על שאר הירקות הם פוסחים, אז אנו לא מתאמצים.
קשה לי לחוות דעה לגבי האופי. כשאני מתקרב לכלוב הם נרתעים ומנסים לנשוך תוך השמעת קול נשיפה.
דוד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הבנתי לגבי גודל הכלוב,האם המידות שציינת הינם מידות כוללות של שני הכלובים או של כל כלוב בנפרד.

לגבי התזונה,האם המשמעות של "מוזנים פעם ביום " היא שלא תמיד הם נגישים לאוכל?

בכל מקרה ,אנסה לענות על סמך מה שהבנתי.
במידה והמידות שציינת הינם מידות הכוללות את שני הכלובים יחד המקום קטן מאוד.לזוג קוקטילים נחוץ כלוב בגודל
של 50*60*100 ,(אפשר להכניס גם את הנקבה הנוספת) .
מיקום התוכים מחייב שמירה במשך כל שעות היום מקום מוצל בתוך הכלוב.

תזונה:
אחת הבעיות העיקריות (לאחר תנאי המחייה) לאי תטולה הינה בעיית תזונה,ככלל תוכים צריכים מזון נגיש בכל שעות היום והלילה,תוכים
שיחושו מחסור או אי ביטחון לגבי כמות המזון המסופקת ימנעו מריבוי והטלות.
תערובות זרעים אינם תזונה מלאה ומספקת ובהחלט צריך להוסיף לתפריט פירות/ירקות/השרייה /מזון ביצים או חצי ביצה קשה
פעמיים בשבוע.יתכן והם לא יאכלו בפעמים הראשונות מאחר והם בררנים אך כדאי מאוד לנסות שוב ושוב ,עשה זאת בהתחלה בכמויות
קטנות כדי לזרוק הרבה.

יתכן מאוד שישנם הפרעות אשר גורמות לתוכים להימנע ולהתרבות,הזכר יכנס ויצא מתא ההטלה פעמים רבות בטרם הנקבה תיכנס ותחוש בטוחה,ללא ביטחון הנקבה לא תטיל,אתה צריך לבחון את המיקום של הכלוב ותא ההטלה מראות עיניך ולהחליט האם הם חשים מספיק בטוחים
במקום בו הם נמצאים ותא ההטלה.

בדרך כלל קל מאוד להרבות את הקוקטילים ועם טיפול נכון כמעט ואין בעיות.
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

היי אין לי הרבה מה להוסיף אלי אמר הכל
אני מגדל קוקוטילים כלהקה בווליר של 2 מטר על 1 מטר על 1 מטר
התזונה מאוד חשובה אני נותן כל יום תערובת השרייה
מזון ביצים ,תערובת זרעים ,ופעמיים בשבוע ביצה קשה ,
וירקות ופירות ומוסיף מיקס סופר תערובת של חמניה פפיה בוטנים
ויש אצלי הטלות כל הזמן ,שיהיה לך בהצלחה תמונה
תמונה
ddishi
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddishi »

חברים, תודה.
אני מבין שתזונה זמינה ונגישה של תערובת, לא מספיקה.
מה זה "תערובת השריה"?
דוד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תערובת השרייה מכילה קיטניות כגון : תירס,שעועית, חומוס,מש, שעועית ירוקה,וכו'

אופן ההכנה בלינק הבא: