ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
מה קורה כולם??
אז ככה, כולכם יודעים שאני מתלבט איזה תוכי גדול להביא, היומולדת שלי עוד מעט ואני רוצה להביא אותו לכבוד היומולדת.
אני מתלבט בין ג'אקו, אקלקטוס, אמזונה, ארה מינייטורית.
חוץ מהאמזונה אני מכיר כמעט הכל על 3 הסוגים האחרים ואני רוצה עוד טיפה מידע על האמזונות חוץ ממה שבלקסיקון.
למשל:
איזה סוגים נפוצים בארץ?
למישהו יש המלצה\ ניסיון עם איזשהו סוג?מה אתם חושבים עליו?
מה טווח המחירים בין סוגי האמזונות בארץ?
אני דווקא בעד אקלקטוס. תוכי פשוט מקסים בעיני. האופי שלו מצוין בעיני הוא גם יפה והוא יודע לתת אהבה באופן מדהים. לא ששאר התוכים לא אבל בעיני הוא פשוט מושלם. השאלה אם יש לך תקציב..
לגבי האמזונות תפרט קצת יותר.. אתה רוצה לדעת איך הן בתור האכלת יד?
לדעתי האמזוניקה (אורנג' ווינג) בין הנפוצות בארץ. מחירה נע בסביבות ה- 2,500 וכעיקרון הן יותר שקטות מאחיותיהן האחרות.
ג'אקו זה שאלה של ללכת עם הלב.. אם אתה מתחבר לסוג, ואני אישית כן אז לך עם עצמך. גם הג'אקו הוא תוכי מקסים ופעיל
האמזונות מונים 28 סוגים ,אם אני לא טועה (מותר להגיד את זה )לבן הכתר הוא הקטן מביניהם והמילי האמזונה הגדול .
כושר הדיבור משתנה בין סוג למישנהו,האמזונות שנחשבות לדברנים טובים הם אמזונה כחולת כתר ,אמזונה דאבל יילו הד ואמזונה צהובת עורף,לאמזונה מילי ישנו כושר דיבור ממוצע.
לעומת זאת אמזונה כתר לילך כמעט שאינה מדברת וגם אם כן מאוד לא ברור.
האמזונות באופן כללי נחשבים לתוכים תוקפניים יחסית לשאר התוכים,לעיתים קרובות יתקפו גם את בעליהן וללא הזהרה או סיבה נראית לעין,הם לא נהנים במיוחד מליטופים ומצב רוחם משתנה.
בעת שהם במצב רוח טוב הם די חביבים ונאמנים למטפל.ישנם ביניהם גם יוצאי דופן כגון כחול הכתר,כתר לילך והמיילי שדווקה אוהבים ליטופים ופינוקים,הסוגים האחרונים שציינתי הם הגדולים
מבין האמזונות אבל נחשבים לבעלי מזג נוח יותר מהשאר.
האמזונות רועשות בעיקר בבוקר ובערב,אלו שעות הפעילות העיקריות שלהם אך גם במשך היום הם משמיעים קולם ללא בושה.
בארץ ישנם לא מעט סוגים כגון,מצח אדום,אמזוניקה,מצח צהוב,כחול הכתר,כתום כנף ,צהוב העורף,מצח לבן,
טווח המחירים ממש גדול ומשתנה ממגדל למגדל,כדאי שתעשה סקר שוק לגבי הסוג שאתה מתכוון לקנות.
תודה כולכם
אלי עזרת לי מאוד ונראה לי שאני יוותר על האמזונה למרות שזה זן מאוד מאוד יפה ומתוק אבל אני לא מתחבר כל כך בגלל האופי.
לג'אקו (בדיוק כמוך ,נטלי) אני מאוד מתחבר ומאוד אוהב אותך בגלל האופי של הזן.
אני חושב ללכת או על ג'אקו או על אמזונה מצח אדום\צהוב.
שוב תודה רבה לכולם
אני חושב שאתה מוותר קצת יותר מדיי מהר. כמו שאלי אמר מדובר במגוון מאד גדול של סוגים של תוכים שהאופי והמאפיינים שלהם משתנים בצורה בולטת מסוג לסוג.
הייתי ממליץ אולי לחפש פורומים בארה"ב שנועדו במיוחד לבעלי אמזונות ולראות מה רוח הדברים שם. כמובן שגם להמלצה שלי לחפש ספרים ולקרוא כמה שיותר חומר אני דבק.
דיויד
קראתי על 4 הסוגים האלה והאמזונה הוא הסוג היחיד שלא "פגשתי"!
קראתי באתרים גם בחו"ל וגם בארץ על הסוגים האלה אבל על האמזונה לא מצאתי.
עם תוכל לתת לי קישור לאתר כזה אני אשמח.
תודה מראש
עידו