ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שלום לכולם! עזרה לספארקי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ספארקי
ביצה
ביצה

שלום לכולם! עזרה לספארקי

שליחה על ידי ספארקי »

.JPG
.JPG (6.36 KiB) נצפה 3639 פעמים
.JPG
.JPG (6.36 KiB) נצפה 3639 פעמים
שלום לכולם כפי שאתם יודעים יש לי תוכי קוראים לו ספארקי הוא בן שלושה חודשים אני חושב.
לא לקחנו אותו לוטרינר, לי יש חשש כי התוכי חולה וצריך לקחת אותו לוטרינר!
הוא מורט את הנוצות וזה התחיל רק לפני כמה ימים! כשהוא יושב בכלוב הוא לא עושה כלום!
אבל כשהוא בחוץ באוויר הוא שורק לציפורים והם שורקות לו והכל טוב ויפה! השאלה שלי היא כזאת:
האם יכול להיות כשהוא שורק אליהם אולי איזה שהיא ציפור יכולה להעביר לו מחלה כל שהיא אבל לא דרך מגע?
כי בכלל ספארקי לא מתקרב אליהם לציפורים! אבל יכול להיות שזה מדיכאון? כי הוא לבד בכלוב?
אני אשים כמה תמונות שלו כדי שתגידי לי מה אתם חושבים עליו!
קבצים מצורפים
1.JPG
1.JPG (4.54 KiB) נצפה 3638 פעמים
2.JPG
2.JPG (4.66 KiB) נצפה 3638 פעמים
3.JPG
3.JPG (4.89 KiB) נצפה 3638 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שלום לכולם! עזרה לפארקי

שליחה על ידי eli_lea »

היי,קשה לראות אבל ממה שאני רואה הניצוי נראה מושלם ,האם אתה בטוח שהוא מורט?התוכים אוהבים לנקות את הנוצות ומתעסקים
בטיפוח הנוצות זמן רב,לעיתים הם מנקים נוצות שאמורות ליפול ממילא כך שלא תמיד מדובר במריטה.
לגבי ציפורי בר,בדרך כלל מחלות עוברות ע"י מגע,אם בכלי אוכל או לשלשלת או באבק נוצות שנישא באויר.
אם הציפורים במרחק ניכר מהתוכי הסיכוי להידבקות קלוש.
בכל מקרה היה כדאי לקחת את התוכי לוטרינר לפחות לבדיקה כללית כדי שיאבחן ויומאר אם הכל תקין,באותה הזדמנות כדאי להעלות את החששות שיש לך בנושא המריטה.
חשוב שהתוכי יבדק ע"י וטרינר שמתמחה בתוכים מאחר ולא כל וטרינר יכול לאבחן בעיות בבעלי כנף מחוסר ידע.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

כל עוד אין קרחות אין בעיה.
אם אתה רואה קרחות במקומות בגוף קח אותו לוטרינר מתמחה בתוכים כמה שיותר מהר.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
ציפציפורה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ציפציפורה »

תודה לאל. לספארקי אין קרחות. וגם מריטת הנוצות היא בערך שתי נוצות ליום. אבל הוא נעשה לפעמים קצת תוקפן ונשכן.
רציתי לשאול, באיזה גיל קוקטילים מגיעים לבשלות מינית והם ייתכן שהצורך שלהם בבני המין השני עלול לגרום להם לאטרף כזה של נשכנות ומריטת נוצות?
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

איך את בטוחה שזה מריטות? פעמיים בשנה לתוכים יש תקופה של נשירת נוצות אינטנסיבית גם בזנב ובמקומות אחרים יכול להיות שזוהי נשירה.

אם התוכי מוחתם אין סיבה שהוא ירצה להיות בקרבת תוכים אחרים אלא בקרבתכם. כמה שעות ישן התוכי? יכול להיות שהוא עצבני כי הוא לא ישן מספיק, תוכים צריכים לישון לפחות 10 שעות.
תמונה

ציפציפורה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ציפציפורה »

זאת מריטה. זו לא נשירה.
מה פירוש איך יודעים? רואים אותו בשעת מעשה: הוא מחטט חזק במקור ומושך כמה פעמים חזק עד שהנוצה יוצאת. והיא גדולה. לא קטנטנות כאלה.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

אוקי אם אתם ממש רואים אותו תולש אז תעקבו אחריו. אם הוא ממשיך למרוט תיקחו אותו לוטרינר מתמחה בתוכים שיטפל בבעיה לפני שהיא תתפתח ותהיה גדולה יותר.
שאלה קטנה:
כמה זמן אתם מוציאים בערך את התוכי מהכלוב? והאם בזמן שהוא בחוץ הוא מסתובב בבית או נמצא איתכם?
האם קרו שינויים לאחרונה כמו מישהו שהיה קרוב לתוכי ונסע לאנשהו, תינוק חדש, כלב חדש וכו'..?
תמונה

Bugi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Bugi »

גם לי יש קוקטייל והוא מלא זמן מהיום מגרד את הנוצות לא יודע איך לקרוא לזה בדיוק אבל לשלי לא ניתלשות הנוצות אולי אחת ביום ניראה לי שזה רגיל אצל קוקטיילים
והקוקטייל שלך ניראה עם ניצוי טוב..
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

גם אני חושב שהוא נראה בסדר אם כי תמונה יותר ברורה הייתה עוזרת.

אני רוצה להוסיף גם שבחיים לא נתקלתי בקוקוטייל שמרט נוצות. צריך לבדוק אם יש לו עוד סממנים של מצוקה או שאכן מדובר כאן רק בעונה ובניקוי עצמי וכו.

לגבי ההתנהגות התוקפנית והנשכנית, צריך לקחת בחשבון שאם הוא בעיקרון בדרך כלל לא תוקפן, אם אי אפשר להצביע על משהו שמרגיז אותו באופן יוצא דופן, אז מדובר כאן אכן בתקופת מעבר או ניסיון כלשהי. אצל תוכים, הדבר הכי חכם לעשות כשחושדים שמדובר בשלב בחיים שלהם ולא בבעיה ספציפית, זה להתעלם. להימנע מלהיכנס לקונפליקט עם הבעיה עצמה. אם הוא נושך, להזיז את היד באלגנטיות (לא בבהלה), לנענע את היד (אם הוא עליכם). לא להעיף אותו ממכם, לא להחזיר לכלוב. בקיצור, פשוט לא להגיב בצורה קיצונית.

לגבי ליטוף, היה והוא ניסה לנשוך אתכם כשניסיתם לבוא איתו במגע ליטופי, לא להתעקש איתו אבל מצד שני לחכות כמה דקות טובות ולנסות שוב. להציע חטיפים, ללטף, לשבח. למה? כי זה מחזק ומבסס את ההתנהגות שאנחנו רואים בה רצוייה והוא אולי קצת לא בטוח לגביה.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”