ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נחש צפע
מנהל: מפקחים
נחש צפע
באחד הבקרים השבוע שמנו לב להתנהגות קצת חריגה של התוכים.
התקרבנו לכלוב וראינו נחש צפע גדול מנסה להתחבא באחת הפינות.
לא ברור איך הוא נכנס כי צפע הוא נחש די עבה והחריצים דקים יחסית אבל אחרי שהוא טרף שליו אחד הוא כבר היה לא יכל לצאת.
זאת פעם ראשונה שנכנס אלינו צפע (עד עכשיו היו רק זעמנים שחורים) אז לא לקחנו צ'אנס והבאנו לוכד שתפס אותו.
נראה לי שאנחנו נותנים יותר מדי אוכל לחתולים כי הפעם הם נרדמו על המשמר.
בכל אופן, הנה תמונה שלו (ממש אפשר לראות את השליו בפנים) ונקווה שהחברים שלו ילמדו את הלקח ולא יבואו בעקבותיו.
התקרבנו לכלוב וראינו נחש צפע גדול מנסה להתחבא באחת הפינות.
לא ברור איך הוא נכנס כי צפע הוא נחש די עבה והחריצים דקים יחסית אבל אחרי שהוא טרף שליו אחד הוא כבר היה לא יכל לצאת.
זאת פעם ראשונה שנכנס אלינו צפע (עד עכשיו היו רק זעמנים שחורים) אז לא לקחנו צ'אנס והבאנו לוכד שתפס אותו.
נראה לי שאנחנו נותנים יותר מדי אוכל לחתולים כי הפעם הם נרדמו על המשמר.
בכל אופן, הנה תמונה שלו (ממש אפשר לראות את השליו בפנים) ונקווה שהחברים שלו ילמדו את הלקח ולא יבואו בעקבותיו.
קוקוטיילים, קקריקים, מזמרים, בורקסים, בנגלזים אבל תכלס, אין כמו תוכונים...
Re: נחש צפע
ווואווו ,זה מזכיר לי נשכחות.
זהבי אני סומך עליך שאתה מדריך ומיסב את תשומת לב הילדים לסכנות הכרוכות בקירבה לנחש כזה,אני רואה את זה ויורד לי הלב
מקירבה של נחש כזה לילדים.אני חייב לציין שאני אוהב בעלי חיים מכל הסוגים ומכל המינים ואני רחום אפילו על עכביש ,אבל החיה הזאת
גורמת לי להזיע,היא תמיד מוצאת את החריץ ממנו היא יכולה לחדור גם אם נראה שהחריץ צר כל כך ולא עולה על הדעת שנחש בגודל כזה יכנס.
בכל מקרה טוב עשית עם לוכד הנחשים,אני מעריך שישחררו אותו במקום מרוחק בתקווה שלא יחזור הוא או חבריו.
אגב שאלה לידע כללי,האם לוכד הנחשים מבצע את העבודה ומקבל תשלום מהמועצה/עירייה או שהתפיסה של הנחש כרוכה בתשלום?
זהבי אני סומך עליך שאתה מדריך ומיסב את תשומת לב הילדים לסכנות הכרוכות בקירבה לנחש כזה,אני רואה את זה ויורד לי הלב
מקירבה של נחש כזה לילדים.אני חייב לציין שאני אוהב בעלי חיים מכל הסוגים ומכל המינים ואני רחום אפילו על עכביש ,אבל החיה הזאת
גורמת לי להזיע,היא תמיד מוצאת את החריץ ממנו היא יכולה לחדור גם אם נראה שהחריץ צר כל כך ולא עולה על הדעת שנחש בגודל כזה יכנס.
בכל מקרה טוב עשית עם לוכד הנחשים,אני מעריך שישחררו אותו במקום מרוחק בתקווה שלא יחזור הוא או חבריו.
אגב שאלה לידע כללי,האם לוכד הנחשים מבצע את העבודה ומקבל תשלום מהמועצה/עירייה או שהתפיסה של הנחש כרוכה בתשלום?
התקשרנו למועצה והם באמת שלחו מישהו אבל הוא כמובן הגיע בלי אמצעי לכידה ואמר שאם הנחש בתוך החצר אז אסור לו לתפוס אותו כך שהזמנו לוכד על חשבוננו (יש כזה בגן יבנה אז הוא הגיע מהר).
מצד שני, כמובן שהמועצה דאגה לשבח את עצמה על הטיפול בנושא. תראו כאן
http://www.ganyavne.co.il/page2.asp?pag ... age_id=134
מצד שני, כמובן שהמועצה דאגה לשבח את עצמה על הטיפול בנושא. תראו כאן
http://www.ganyavne.co.il/page2.asp?pag ... age_id=134
חשבתי לעצמי שזה לא יכול להיות כל כך טוב עד כדי שהמועצה תממן לוכד נחשים.אבל בכל זאת הם סיפקו לכם שמירה
עד להגעת הלוכד לדבריהם
בכל מקרה אפשר להגיד שהמקרה הסתיים טוב על אף ששליו אחד מצא את דרכו לקיבה של הנחש.
שים לב שבכל כתבה בנושא מודגש ההיבט התברואי אך מהתמונות שהעלית רואים בבירור שהמקום נקי ומסודר,גם
אצלי נקי ומסודר ובכל זאת קשה למנוע הגעה של נחשים.
עד להגעת הלוכד לדבריהם

בכל מקרה אפשר להגיד שהמקרה הסתיים טוב על אף ששליו אחד מצא את דרכו לקיבה של הנחש.
שים לב שבכל כתבה בנושא מודגש ההיבט התברואי אך מהתמונות שהעלית רואים בבירור שהמקום נקי ומסודר,גם
אצלי נקי ומסודר ובכל זאת קשה למנוע הגעה של נחשים.
כן...מזל ששמרו עליי...אין כמו המועצה 
הבעייה היא אגב לא הנקיון אצלי אלא שמעבר לגדר שלי יש תעלת מים ושדה שהמועצה "שוכחת" לנקות בתחילת כל קיץ (למרות שאנחנו מזכירים להם) ככה שעד לגדר יש לנחשים דרך סלולה.

הבעייה היא אגב לא הנקיון אצלי אלא שמעבר לגדר שלי יש תעלת מים ושדה שהמועצה "שוכחת" לנקות בתחילת כל קיץ (למרות שאנחנו מזכירים להם) ככה שעד לגדר יש לנחשים דרך סלולה.