ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי דררה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
LuZoN
ביצה
ביצה
שם פרטי:: מאור

תוכי דררה

שליחה על ידי LuZoN »

שלום יהיה לי בעזרת ה' מחר תוכי דררה האכלת יד ואני רוצה לדעת אליו פרטים מפורטים יעני אם אני שם אותו לבד בכלוב וכאילו מגדל אותו לבד בלי בת זוג האם הוא יתאכזב וימרוט נוצות ודברים כאלה וכו' מה הוא אוכל האם הוא תוקפני ואיך הוא נושך כל הסיבות האלה תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב לכולם אחים שלי.
מאור המלך.....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי דררה

שליחה על ידי eli_lea »

אם התוכי מוחתם אין לו בעיה לחיות בכלוב לבד ללא בן/בת זוג,תוכי מוחתם חש כלפינו כאילו אנו חלק מלהקתו.
מאחר ובטבע רוב הזמן התוכים נמצאים בחברת להקתם (מה שאיננו יכולים לתת תמיד) מומלץ לגרום לתוכי לא להשתעמם
ולהעשיר את איזור המחייה שלו בצעצועים ובאביזרים שיעוררו את סקרנותו ויפיגו את השיעמום.
כדי לשמור על הקשר בינך לבין התוכי יש לשחק עימו במהלך היום,הכל לפי האפשרות שלך,מומלץ שהתוכי ישהה מחוץ לכלוב
חלק מהזמן.

לתוכי מוחתם מומלץ מאוד לגזור את נוצות התעופה ויש לעשות זאת בזהירות ועל ידי מגדל/וטרינר מנוסה.
מניסיון של אחרים גם לאחר הגזירה יש לבדוק את כושר התעופה של התוכי ולא להסתמך על הגזירה שבוצעה כדי לא לאבד את התוכי.

תוכי מוחתם אינו אמור לנשוך ולגלות סימני תוקפנות,יתכן שבימים הראשונים בגלל המעבר לבית חדש הוא יהיה מפוחד דבר שיגרום לו
להפגנת תוקפנות או חוסר רצון בחברתך אבל לאחר זמן מה הוא צריך להתרגל ולהיות חברותי.

לפני הבאת התוכי תכין לו את המקום המיועד על מנת שלא תצטרך לעשות שינויין ותזוזות כשהוא בפנים ומפוחד.הכן את כלי האוכל והמים
והשתדל כמה שפחות להציק לו עד שיתאקלם.

לגבי התזונה,אני תמיד ממליץ לקחת מהמגדל אוכל לימים הראשונים או לקנות את אותו אוכל שהתוכי אכל אצלו,שינויים בסוג האוכל עם העברת התוכי למקום חדש מיותרים בהחלט ויכולים להוסיף לו לחץ רב.

מבחינת תזונה,איני יודע מה הוא אכל אצל המגדל הקודם ,אם הוא נגמל לכופתיות או אכל כופתיות אזי זוהי תזונה מעולךה וכדאי להמשיך לתת לו את אותה תזונה,במידה ולא אז כנראה שהוא אכל תערובת זרעים המיועדת לתוכים בינונים,אפשר להוסיף לתזונה,פירות ירקות,
סבידה לתוספת סידן ועוד.

אני מציע שתקבל את התוכי ותשאל את בעליו פרטים לגבי התזונה וולפי זה תפעל.
לאחר קבלת התוכי תבחן את התנהגותו וכך נהיה יותר חכמים ונדע איך לפעול.

בהצלחה.
LuZoN
ביצה
ביצה
שם פרטי:: מאור

Re: תוכי דררה

שליחה על ידי LuZoN »

לאלי תודה רבה על הכל אחי היקר שאני יביא אותו בעזרת ה' אני כבר ידבר איתך גבר...
מאור המלך.....
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”