ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה עם גוזל קאקדו אמברלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

עזרה עם גוזל קאקדו אמברלה

שליחה על ידי lihuly »

שלום לכולם!
יש לנו גוזל (ענק) של קאקדו אמברלה קנינו אותו לפני שבועיים הרופאה לאחר שקילה אמרה שהוא מאד רזה מאד המגדל שמכר לנו אותו אמר שהוא אוכל בצורה עצמאית אך לצערי טעה ולכן הוא הגיע לרזון
היום לאחר שנתנו לו דייסה במשך שבועיים הוא העלה במשקל אבל הוא לא אוכל מספיק באופן עצמאי
לדברי המוכר הוא בן 4 חודשים כרגע, מתי גוזל כזה אמור לאכול לגמרי לבד? ואיך לגרום לו לאכול יותר באופן עצמאי?
(כל הבדיקות שלו תקינות והוא זכר וקוראים לו בסטר)

אשמח לתשובה מקצועית
מירב
קבצים מצורפים
baster.jpg
פדרבוש נולד ב 15 באוקטובר 2011
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: גדרה
שם פרטי:: שחף

Re: עזרה עם גוזל קאקדו אמברלה

שליחה על ידי schafon »

קודם כל אני ממליץ על כופתיות..
דבר שני כמה ארוחות ביום אתם נותנים לו?
דבר שלישי..תוכי מדהים חתיך ברמותת
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי שרוןןןן »

יש לך עוד תמונות.!? למה הוא לא נראה כזה רזה..
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי מירב,

אשמח לקבל פרטים נוספים על מנת שתשובתי תהיה נכונה ומקצועית.
1. מה משקל התוכי?
2.על מה תזונתו מבוססת כיום?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני בכל זאת אענה על שאלתך ותתני פרטים בהמשך.

גיל גמילה ממוצע של קקדו אמברלה הינו 3.5 חודשים,אני אומר ממוצע כי לכל תוכי התהליך שונה,ישנם הנגמלים מוקדם יותר וכאלה מאוחר יותר.הגמילה לא נקבעת על פי גיל הגוזל אלא על ]פי רצונו,הגוזל בתחילה מתחיל לאכול בכוחות עצמו מהמזון שמונח לפניו ולאט לאט מוותר על הדייסות כך שהמינון של הארוחות יורד בהתאם.

קקדו אמברלה בוגר צריך להיות במשקל ממוצע של 550 גר' ,בדרך כלל לקראת הגמילה הגוזל מאבד כ-10% ממשקלו כהכנה לתעופה.
לתוכי צריך להיות מזון זמין בכלוב במשך כל שעות היום והלילה וכמובן מים טריים.מומלץ מאוד שהתזונה תהיה מבוססת על כופתיות (בערך 70%) והשאר פירות/ירקות מעט תערובת ועוד.

מקווה שעניתי לך על רוב השאלות.
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lihuly »

בסטר אצלנו כשבועיים
כשקנינו אותו הוא שקל 525 גרם אך הוא גדול מאד ולכן הוטרינרית אמרה שהוא רזה מאד ואכן עצמות הצוואר שלו בלטו מאד
לאחר שבוע עלה ב 25 גרם אציין שביום הקניה גילינו כי אחת מציפורניו האחוריות נתלשו והוא סבל מזיהום ברגל
עכשיו לאחר טיפול אניביוטי הרגל חזרה למימדים הרגילים והוא במצב מצויין אך נהנה מדייסה ומתעצל לאכול ממש
אציין שהוא יודע לאכול ויש לו באופן קבוע כופתיות איכותיות משלושה סוגיפ p15 קייטי ופרימיום ובכלי אחר גרעינים וזרעים, פירות ועוד אבל הוא לא אוכל מספיק ומיילל לדייסה.
איך משכנעים אותו מבלי למנוע ממנו אוכל?
מצרפת עוד תמונות
קבצים מצורפים
IMG_2184.JPG
IMG_2195.JPG
IMG_2203.JPG
פדרבוש נולד ב 15 באוקטובר 2011
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

אולי הוא טיפה רזה.. אבל נראה לי שהוא בסדר אני לא מבין כל כך גם אני לפני בערך כמעט שבוע הבאתי זוג בני שלש וחצי חודשיים הנקבה ביום הראשון עשתה קצת בעיות למה היא הייתה רגילה למזרק אז הבאתי לה גריעינים שחורים והאכלתי אותה והיא התחילה לאכול לבד וזהו לא היה לי איתה בעיות יותר
תמונה
tomer_1993
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomer_1993 »

לאט ובסבלנות
לאט לאט תתחילי להוריד במינון אם את נותנת 2 ארוחות ביום תרדי לארוחה ביום ותשימי לו את הכופתיות לאט לאט להוריד בארוחות.
וגם בכמויות להוריד לאט לאט וככה לגמול אותו רק סבלנות והרבה זו הדרך לגמול את התוכי
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אפשר גם לתת דיסה יותר דלילה בעיקרון.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עירבוביה של כופתיות מסוגים שונים לא בהכרח טובה.אני נגד עירבוב של חברות שונות במזון,במידה והמזון אינו מתאים מסיבה כלשהיא לתוכי לעולם לא תדעי מי מהמזונות אינו מתאים,אני מציע שתשימי כופתיות מסוג אחד.
יתכן מאוד שהתוכי לא יגע בכופתיות ויפנה אך ורק לגרעינים ולזרעים אלא אם הוגל לאכול כופתיות בעת הגמילה.
במידה וכך אני מציע שתוציאי את הגרעינים והזרעים למשך כל היום ותחזירי רק לשעה בערב.

התוכי שלך אינו רזה כלל ומשקלו מתאים לגילו ,את או הוטרינר מציינים ש"עצמות הצוואר רזים" זה ממש כמו לומר שהתוכי רזה בכנף.
ראית פעם גרון של תרנגולת? אני מתאר לעצמי שראית גם מה עוטף את החוליות,כך שרזון לא נמדד על פי כמות או העובי של הצוואר.

הקקדו אמברלה מטבעו יללן ובכיין,הבכי ויללות יכולים להישמע עוד תקופה לאחר הגמילה ואין בהם כדי לומר שהתוכי סובל מרעב.
לכן אני מציע כך:
1.בשלב ראשון הגבילי את הכופתיות לסוג אחד שתבחרי,אין בעייה לבחור אחד מהסוגים שציינת כולם טובים .
2.הוציאי את הרעינים והזרעים והחזירי לשעה שעתיים בערב לפחות עד שהתוכי יאכל כבסיס את הכופתיות,אם בשלב זה התוכי לא יתרגל לאכול כופתיות הוא עלול לא לאכול אותן לעולם ומזונו יתבסס על זרעים וגרעינים שזה גרוע.
3.מאחר ומשקלו של התוכי בסדר גמור ומאחר שבגיל המדובר הגוזלים יורדים במשקלם כ-10% כהכנה לתעופה עלייך לשמור על מקל של
בסביבות 500 גרם +- 10% ולא להתרגש במקלים האלא.
4.לרוב הגוזל לא יאכל כשאת בסביבה במטרה לקבל ממך מזון,נסי לעקוב אחריו בצורה נסתרת מעט ולוודא שהוא אוכל.את יכולה לתת לו
בערב ארוחה אחת של דייסה (בסביבות 7-10 ML ) זה בכלל לא מזיק ואני בעד לפחות בתקופה הקרובה של מספר ימים,לאחר מכן להוריד את הכמות ביומיים שלושה עד להפסקה.

הצעה נוספת שתמנע ממך בעיות התנהגותיות בעתיד:
ברגעים אלא ממש הגוזל למד כיצד למשוך את תשומת ליבך ואת תשומת לב הסובבים אותו,כרגע זה בצורת בכי ויללות,אני יודע שקשה
להתעלם והנטייה היא לרוץ לחבק להרגיע וכו' וזוהי הטעות הקריטית ,ברגע שהגוזל יפסיק ליילל הוא יתחיל לצעוק ולהשתולל,אז כבר הוא לא יבין למה אין יחס כי מבחינתך זוהי תהיה התנהגות "רעה" ומבחינתו אותה דרך לקבל יחס ממש כמו הייללות.
אני מציע שתתעלמי מהייללות ואת היחס תתני כאשר התוכי שקט.

שאלה ,האם היית עם התוכי אצל וטרינר של ציפורים ?כלומר וטרינר המתמחה בבעלי כנף ?

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”