ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אלכסנדרין ודררה?
מנהל: מפקחים
אלכסנדרין ודררה?
האם דררה ואלכסנדרין יכולים להעמיד צאצאים? האם הצאצאים שלהם פוריים? האם זה משנה מי הזכר ומי הנקבה?
תודה לתשובות מיודעי דבר.....
תודה לתשובות מיודעי דבר.....
Re: אלכסנדרין ודררה?
לזווג ביחד שני זנים? לא שמעתי על זה אולי הם מאותו משפחה אבל לא ניראה לי אפשרי 
מבדילים בין זכר לנקבה בפס מסביב לצוואר

מבדילים בין זכר לנקבה בפס מסביב לצוואר
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
אני לא יודע אם הגוזלים יהיו פוריים, אבל זה בהחלט אפשרי.
אם כי זאת לא השאלה.
השאלה היא למה?
האם את לוקחת בחשבון את הנזק העתידי למין? או למגדלים?
עופר
אם כי זאת לא השאלה.
השאלה היא למה?
האם את לוקחת בחשבון את הנזק העתידי למין? או למגדלים?
עופר
חיבור בן אלכסנדרין לדררה משאת נפשם של מספר מגדלים שאני מכיר,בדרך כלל לוקחים אלכסנדרין זכר צעיר ונקבת
דררה צעירה ומחברים ביניהם בתקווה שלאחר מספר שנים יהיו זיווגים.
המטרה העיקרית היא יצירת מוטציות באלכסנדרין ולכן את הדררה לוקחים בצבע צהוב בדרך כלל במטרה לקבל אלכסנדרין צהוב.
דררה צעירה ומחברים ביניהם בתקווה שלאחר מספר שנים יהיו זיווגים.
המטרה העיקרית היא יצירת מוטציות באלכסנדרין ולכן את הדררה לוקחים בצבע צהוב בדרך כלל במטרה לקבל אלכסנדרין צהוב.
טוב לדעת
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
אלי יש לך מושג אם גוזלים כאלה פוריים? סתם מתוך סקרנות.
עופר - על איזה נזק עתידי למין אתה מדבר בדיוק? תוכים שנולדים וחיים בשבי מזמן ירדו מפסי הרכבת של האבולוציה.
עופר - על איזה נזק עתידי למין אתה מדבר בדיוק? תוכים שנולדים וחיים בשבי מזמן ירדו מפסי הרכבת של האבולוציה.
בעיקרון כן,אין לזיווג כזה בעיית פוריות (לא ששמעתי) ,לגבי יצירת הכלאות של סוגים שונים וכרגע אני לא מדבר על תתי מין אלא על
שני סוגים שונים הדיעות חלוקות בין המגדלים,נכון זה מושך והרבה מאוד מגדלים לא מסתפקים ביופי של התוכי המקורי ובקיים ומנסים לבצע הכלאות שונות על מנת להגיע לצבעים מיוחדים וייחודים אבל אני תומך בדעתו של עופר,בטבע מצב כזה לא יכול להתקיים,בסך הכל זיווגים
של מינים שונים עלולים גם לגרום לבעיות גנטיות ולאורך זמן לעירבוב של מינים שונים שיחליפו את המקור וחבל.
לכל תוכי יש את האופי ויחודיות שלו ולדעתי זה רק מקלקל.
אגב כבר נתקלתי במאמר בחו"ל שבו מציינים בקשה מהמגדלים לא ליצור הכלאות מאחר ומגדלים רבים מאוד עשו זאת במשך זמן רב ,אני מצטער שאיני זוכר באיזה סוג היה מדובר אך היה מדובר על תתי מין ולא על סוגים שונים.
לדוגמה מגדל שעוסק בכך:
http://www.irnmutations.com/
שני סוגים שונים הדיעות חלוקות בין המגדלים,נכון זה מושך והרבה מאוד מגדלים לא מסתפקים ביופי של התוכי המקורי ובקיים ומנסים לבצע הכלאות שונות על מנת להגיע לצבעים מיוחדים וייחודים אבל אני תומך בדעתו של עופר,בטבע מצב כזה לא יכול להתקיים,בסך הכל זיווגים
של מינים שונים עלולים גם לגרום לבעיות גנטיות ולאורך זמן לעירבוב של מינים שונים שיחליפו את המקור וחבל.
לכל תוכי יש את האופי ויחודיות שלו ולדעתי זה רק מקלקל.
אגב כבר נתקלתי במאמר בחו"ל שבו מציינים בקשה מהמגדלים לא ליצור הכלאות מאחר ומגדלים רבים מאוד עשו זאת במשך זמן רב ,אני מצטער שאיני זוכר באיזה סוג היה מדובר אך היה מדובר על תתי מין ולא על סוגים שונים.
לדוגמה מגדל שעוסק בכך:
http://www.irnmutations.com/
תארי לך שאת מצליחה ויוצא גוזל שנראה כמו אלכסנדרין.
את מוכרת אותו בתור אלכסנדרין.
אני קונה ממך את הגוזל וומזווג לו בת זוג אלכסנדרינית לתפארת, הבעיה היא שבגלל הגנים של הדררה, וצאים לי לי אלכסנדרינים מאוד קטנים - לא ממש הוגן מצידך?
או תארי לך שאני קונה צאצא אלכסנדרין משלך, אבל הוא תוקפני כמו דררה - שוב זה לא הוגן.
לגבי הפגיעה במין עצמו, עירבוב בין המינים פוגע קשה בניקיון הגזע, מתחילות לצאת מוטציות שונות ולפני שאת מבינה כל גזע האלכסנדרין הופך קטן יותר, או פחות פורה או תוקפני יותר או חלש גנטית וכו'.
אם אני לא טועה בניו זילנד זאת עבירה על החוק לערבב מינים שמקורם בניו זילנד.
לטעמי האישי, חובב תוכים לעולם לא יערבב מינים!
עופר
את מוכרת אותו בתור אלכסנדרין.
אני קונה ממך את הגוזל וומזווג לו בת זוג אלכסנדרינית לתפארת, הבעיה היא שבגלל הגנים של הדררה, וצאים לי לי אלכסנדרינים מאוד קטנים - לא ממש הוגן מצידך?
או תארי לך שאני קונה צאצא אלכסנדרין משלך, אבל הוא תוקפני כמו דררה - שוב זה לא הוגן.
לגבי הפגיעה במין עצמו, עירבוב בין המינים פוגע קשה בניקיון הגזע, מתחילות לצאת מוטציות שונות ולפני שאת מבינה כל גזע האלכסנדרין הופך קטן יותר, או פחות פורה או תוקפני יותר או חלש גנטית וכו'.
אם אני לא טועה בניו זילנד זאת עבירה על החוק לערבב מינים שמקורם בניו זילנד.
לטעמי האישי, חובב תוכים לעולם לא יערבב מינים!
עופר