ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה בקשר לקבלת דררה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ido_m2
בקיעה
בקיעה

שאלה בקשר לקבלת דררה

שליחה על ידי ido_m2 »

יש באפשרותי לקבל תוכי דררה בן שנה ושבעה חודשים, אכילת יד.
1. האם יש אפשרות שהתוכי יכנס לדיכאון כי הוא עובר בגיל בוגר?
2. האם הוא יסתדר עם קוקטייל אכילת יד?
3. האם תהיה אפשרות ללמד אותו לדבר בגיל בוגר כזה, או לאלף אותו?
4. יש לכם עוד טיפים לגבי דררה?

בתודה לכל העונים והעוזרים
עופר
בקיעה
בקיעה

Re: שאלה בקשר לקבלת דררה

שליחה על ידי עופר »

דררה הוא תוכי עם בעיות התנהגות.
קשה לדעת איך הוא יגיב למעבר, אבל יש סיכון גדול שהוא יכנס לדכאון.
אם הוא לא מדבר עד עכשיו, אין סיכוי שהוא ידבר.
תרחיק אותו מהתוכון - הוא יהרוג אותו במוקדם או במאוחר.
עופר
ido_m2
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ido_m2 »

תודה על המענה עופר
אפשר עוד תגובות בבקשה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מסכים עם עופר לגבי הדררה בתנאי שכל תהליך ההחתמה ואופן הגידול שלאחריו לא נעשה בצורה מקצועית.

הדררה מאוד הפכפכה ולעיתים התנהגות לא נכונה עימה יכולה לגרום לה להפוך מרוחקת ותוקפנית במיוחד כלפי הסובבים.
במידה והדררה שאתה עומד לקנות באמת הוחתמה כראוי וחברותית (גם אליך ) הייתי אומר שיש סיכוי שהיא תמשיך להיות חברותית.

לגבי שאלתך על חיבור בין הדררה לבין הקוקטיל, זה יתכן אך צריך הרבה מאוד סבלנות , הכל תלוי באופיים של התוכים שברשותך
והדררה בדרך כלל מאוד טריטוריאלית. הסיכויים היו גדולים יותר במידה והם היו גדלים יחד ומורגלים מגיל קטן יותר.

לגבי דיבור, לדררה יכולת דיבור מאוד נמוכה ,בדרך כלל דררות שיגידו מספר מילים אלא דררות שהושקע בהן הרבה מאוד מאז היותם גוזלים,
יש פתגם שאומר "כלב זקן לא יכול ללמוד " ף אצל התוכים זה לא כך והם מסוגלים ללמוד לאורך כל חייהם אך כמובן שהסיכוי מאוד קטן ואל תצפה להרבה בתחום הזה.
לגבי לימוד טריקים וכו', הכל תלוי באופיו של התוכי ,ברמת ההחתמה ,בקשר שתפתח עימו .

גם דררה יכול לפתח בעיות התנהגות או דיכאון ככל תוכי שמחליף מקום בעלים וכו', לא כולם יפתחו בעיות מריטה אך ישנם ביניהם רגישים במיוחד אלא מבינהם שהקשר עם בעליהם הקודמים הדוק יותר.

לסיכום ,לא מומלץ לרכוש תוכי מסוג דררה בגיל המדובר אלא אם מדובר בתוכי מיוחד ויוצא מן הכלל מבחינת אופיו ההחתמה והקשר.
לא מומלץ לחבר בין הדררה והקוקטיל אלא לאחר תקופת הסתגלות בכלובים נפרדים ולאחר מכן תחת פיקוח.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”