קניתי לג'אקו שלי כלוב בגודל סביר ובנוסף קניתי גם סטנד עם קערות אוכל. כרגע הכלוב עם הג'אקו ממוקמים במעבר בתוך הבית וזה די מפריע כי יש לנו בית קטן יחסית. כאשר הילדים רוצים את התוכי בחדר הם מעבירים אותו לסטנד ומכניסים לחדר שלהם.
לעומת זאת יש לי חצר מאד גדולה ואני מתכוון לבנות / לקנות מבנה בחוץ שיהיה מבנה קבע בעיקר ללילה ולשעות שאנו לא בבית שבו אוכל לשים את התוכי.
המבנה יכול להיות גדול ואז אני אשים שם את התוכי עם הכלוב שלו כלומר לא משוחרר בתוך המבנה, ואז אוכל להכניס עוד כלוב לתוכים אחרים. וכאשר נרצה להוציא אותו אז נכניס אותו עם הסטנד לתוך הבית עד שעות הלילה.
אני בטוח שכולכם בניתם או קניתם מתקנים לחצר ולכן הייתי שמח מאד לשמוע המלצות איך לבנות מאיזה חומרים ? על מה לשים דגש? או אם יש משהו מוכן שאפשר לקנות ומאיפה? תמונות ורעיונות יוכלו לעזור מאד.
אגב השטח שאני יכול להקצות הוא : עומק 1.20 מ' גובה 2 מ' רוחב 2.60 מ'.
בנוסף רציתי לדעת האם זה שהוא לא יהיה בתוך הבית מספר שעות ביום עשוי לפגוע בו מבחינת ההחתמה, הדיבור, והדיכאון?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ייעוץ בנושא בניית כלוב / מבנה חיצוני לתוכי
מנהל: מפקחים
Re: ייעוץ בנושא בניית כלוב / מבנה חיצוני לתוכי
אני אתייחס ראשית להעברת הג'אקו לכלוב בחצר, לפני כחודש פנה אלי בחור שהיה מעוניין לרכוש את אחד הגוזלים שלי ואמר לי שהוא הולך למקם אותו בין שתי הקומות בבניין שבו הוא גר מאחר ואשתו לא רוצה את התוכי בבית, לשאלותי הוא אמר שבבוקר יהיה לו מספר דקות להיות איתו ובערב לא תמיד אבל הוא ישתדל, אני מספר לך בקיצור שסירבתי למכור לו, לטענתו אני היחיד שהוא פגש שאינו מוכן למכור ועוד במחיר המבוקש.
מה אני רוצה לומר לך זה שנכון שאתה תשחק עימו ותוציא אותו וכו' אבל אתה יודע איך זה כשהתוכי לא קרוב אליך וצריך לצאת לחצר, איך שלא יהיה נוצר מצב שפחות ניגשים אליו ומוציאים אותו וכו', הקשר תמיד יפגע והתוכי יחוש אומלל. עדיף שיהיה בכלוב קטן יותר בחלק מהיום ולא בחצר בודד .התוכי כחלק מהלהקה (בני המשפחה) לא יתפתח מבחינת דיבור ובהחלט יכול גם להיכנס לדיכאון .
אני לא הייתי מוכר תוכי שיגדלו אותו בחצר ופנו אלי לא מעט שחשבו שזהו הפיתרון.
אם מגדלים בחצר אז מגדלים תוכים בזוגות ולא תוכים שהוחתמו .
לגבי בניית כלוב בחצר, השאלה מה קורה מבחינת התקציב ובאילו סוגים אתה הולך לאכלס אותו.
מה אני רוצה לומר לך זה שנכון שאתה תשחק עימו ותוציא אותו וכו' אבל אתה יודע איך זה כשהתוכי לא קרוב אליך וצריך לצאת לחצר, איך שלא יהיה נוצר מצב שפחות ניגשים אליו ומוציאים אותו וכו', הקשר תמיד יפגע והתוכי יחוש אומלל. עדיף שיהיה בכלוב קטן יותר בחלק מהיום ולא בחצר בודד .התוכי כחלק מהלהקה (בני המשפחה) לא יתפתח מבחינת דיבור ובהחלט יכול גם להיכנס לדיכאון .
אני לא הייתי מוכר תוכי שיגדלו אותו בחצר ופנו אלי לא מעט שחשבו שזהו הפיתרון.
אם מגדלים בחצר אז מגדלים תוכים בזוגות ולא תוכים שהוחתמו .
לגבי בניית כלוב בחצר, השאלה מה קורה מבחינת התקציב ובאילו סוגים אתה הולך לאכלס אותו.
אלי שלום,
כנראה שלא הובנתי כהלכה. הג'אקו וכלובו ישהו במתקן בחוץ רק בשעות הלילה. במשך היום בזמן שאנחנו בבית התוכי יהיה על סטנד בתוך הבית. כך שיהיו הרבה שעות שאנחנו איתו. בהחלט לא רכשנו אותו על מנת לתקוע אותו בחצר.
לגבי התקציב זו כרגע שאלה משנית מאחר ואני מחפש המלצות ותמונות על מבנה שכזה. אני רוצה לקבל המלצות על המבנה בחצר.
תודה.
כנראה שלא הובנתי כהלכה. הג'אקו וכלובו ישהו במתקן בחוץ רק בשעות הלילה. במשך היום בזמן שאנחנו בבית התוכי יהיה על סטנד בתוך הבית. כך שיהיו הרבה שעות שאנחנו איתו. בהחלט לא רכשנו אותו על מנת לתקוע אותו בחצר.
לגבי התקציב זו כרגע שאלה משנית מאחר ואני מחפש המלצות ותמונות על מבנה שכזה. אני רוצה לקבל המלצות על המבנה בחצר.
תודה.
אני אישית לא אוהב לשים תוכי מוחתם מהסוג המדובר בחצר, אם הוא נמצא כל היום בבית למה לא למצוא לו פינה לשינה?
חייבת להיות פינה קטנה שאפשר לשים אותו בכלוב למשך הלילה אם אתה לא רוצה שהוא יהיה במעבר, תחשוב על זה.
לגבי הכלוב, אתה יכול לבנות כלוב מפלטות רשת ,במידות שציינת אינך צריך מסגרת והכלוב די קשיח, אם תרצה דלת גישה גדולה תצטרך לעשות מסגרת לדלת, בכל אופן חומרים לכלוב במידות 2.5*1.5*2 יעלו לך :
רשת כ 25ממ"ר -875 ש"ח
קליפסים לחיבור - 35 ש"ח
פלייר ללחיצת קליפסים - תשאיל ממני
גגון פרספקס - 5 ממ"ר - הערכה גסה 50 ש"ח לממ"ר - 250 ש"ח
סגירה מסביב לכלוב - 10 ממ"ר הערכה 20 ש"ח למטר - 200 ש"ח
סה"כ עד עכשיו 1360 ש"ח .
קח בחשבון שיש לך רשת גם בריצפת הכלוב בחשבון שעשיתי.
החשבון הוא חשבון גס לתת לך קנה מידה.
הכלוב יכול לאכלס מבחינת חוזק ללא בעייה גם ג'אקו וקקדו בעתיד .
חייבת להיות פינה קטנה שאפשר לשים אותו בכלוב למשך הלילה אם אתה לא רוצה שהוא יהיה במעבר, תחשוב על זה.
לגבי הכלוב, אתה יכול לבנות כלוב מפלטות רשת ,במידות שציינת אינך צריך מסגרת והכלוב די קשיח, אם תרצה דלת גישה גדולה תצטרך לעשות מסגרת לדלת, בכל אופן חומרים לכלוב במידות 2.5*1.5*2 יעלו לך :
רשת כ 25ממ"ר -875 ש"ח
קליפסים לחיבור - 35 ש"ח
פלייר ללחיצת קליפסים - תשאיל ממני
גגון פרספקס - 5 ממ"ר - הערכה גסה 50 ש"ח לממ"ר - 250 ש"ח
סגירה מסביב לכלוב - 10 ממ"ר הערכה 20 ש"ח למטר - 200 ש"ח
סה"כ עד עכשיו 1360 ש"ח .
קח בחשבון שיש לך רשת גם בריצפת הכלוב בחשבון שעשיתי.
החשבון הוא חשבון גס לתת לך קנה מידה.
הכלוב יכול לאכלס מבחינת חוזק ללא בעייה גם ג'אקו וקקדו בעתיד .
אלי שלום,
אני מרגיש חובה להבהיר עוד יותר את התמונה על מנת שאוכל לקבל חוות דעתך.
הבית שלנו קטן מאד ואין שום פינה / מקום שבו ניתן למקם את התוכי והכלוב שלו באופן קבוע. זאת עובדה - אין מקום.
אבל אנחנו מאד אוהבים אותו וחפצים באינטראקציה איתו במשך היום ולכן רכשתי סטנד עם קערות אוכל שבו התוכי יוכל לשהות בתוך הבית במשך כל שעות היום (השעות בהן אנו בבית). בשעות הלילה וחלק משעות הבוקר עד שעות הצהריים המוקדמות (לא כולל שישי שבת וחגים) הוא ישהה בתוך הכלוב הנוכחי שלו בתוך מתקן שאני רוצה לבנות בחצר.
מה דעתך עכשיו ?
לגבי המתקן בחצר - המפרט שנתת לי כאן הוא מפרט לכלוב גדול וזה לא מה שאני מתכוון. אני מתכוון לבנות מבנה (אולי מעץ) שיהווה כמו חדר קטן, שיהיו בו חלונות רשתות, אבל שהתוכי לא יסתובב בו חופשי אלא בתוך הכלוב שלו.
האם אתה או מישהו אחר מהפורום יכול להמליץ לי על מבנה כזה?
אני מרגיש חובה להבהיר עוד יותר את התמונה על מנת שאוכל לקבל חוות דעתך.
הבית שלנו קטן מאד ואין שום פינה / מקום שבו ניתן למקם את התוכי והכלוב שלו באופן קבוע. זאת עובדה - אין מקום.
אבל אנחנו מאד אוהבים אותו וחפצים באינטראקציה איתו במשך היום ולכן רכשתי סטנד עם קערות אוכל שבו התוכי יוכל לשהות בתוך הבית במשך כל שעות היום (השעות בהן אנו בבית). בשעות הלילה וחלק משעות הבוקר עד שעות הצהריים המוקדמות (לא כולל שישי שבת וחגים) הוא ישהה בתוך הכלוב הנוכחי שלו בתוך מתקן שאני רוצה לבנות בחצר.
מה דעתך עכשיו ?
לגבי המתקן בחצר - המפרט שנתת לי כאן הוא מפרט לכלוב גדול וזה לא מה שאני מתכוון. אני מתכוון לבנות מבנה (אולי מעץ) שיהווה כמו חדר קטן, שיהיו בו חלונות רשתות, אבל שהתוכי לא יסתובב בו חופשי אלא בתוך הכלוב שלו.
האם אתה או מישהו אחר מהפורום יכול להמליץ לי על מבנה כזה?
טוב ,הבנתי את כוונתך,אם כך זה נשמע יותר טוב.
אם אתה מתכוון למבנה שעשוי כולו מעץ לדעתי כדאי לך להתייעץ במקום שמספקים עצים לבנייה, ישנם סוגי עץ שונים שמתחברים זה לזה.
תצטרך לתת את הדעת על כך שהמקום לא יהפוך לחממה בקיץ ויצטרך להיות מאוורר.
אם אתה מתכוון למבנה שעשוי כולו מעץ לדעתי כדאי לך להתייעץ במקום שמספקים עצים לבנייה, ישנם סוגי עץ שונים שמתחברים זה לזה.
תצטרך לתת את הדעת על כך שהמקום לא יהפוך לחממה בקיץ ויצטרך להיות מאוורר.